• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: vis co obsahove znamena slovo "zneuzit"? to je rozumovej kalkul.
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: Já ale přece taky jednám pudově... jen 5% mě dělí od opice. Chytím rybu, mám hlad? Sežeru ji... Jakej je v tom od prasete a opice rozdíl?
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: az na to ze ma - ackoli to tak mozna nemyslel - OTZ pravdu; prasatko jedna pudove tudiz nemuze ZNEUZIVAT svoji prevahy. Takovej drobnej rozdil od "jedna pudove", coz ti v hejtu asi trochu uniklo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DOCENT: já se raději starám o lidi.
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Však si papískejte co chcete, jen mě trochu trápí, že bez jakéhokoli studu pojídáte potravu mojí potravě. Za to bych očekával alespoň nějaký náznak respektu.
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOCENT: Hele, neházej nás do jednoho pytle laskavě...
    DOCENT
    DOCENT --- ---
    Podle zdejších jekotů masožroutů je vidno, že přeci jenom v nich hlodá jakýsi pocit trapnosti, obranou je chlapácké chvástání, přecházející do vyhrožování jimi vysněnou fyzickou převahou. Bezdětnému chlapovi píšou: Ty nežereš maso? Ty zrůdo, nedostatečně kojíš svoje dítě, které následně týráš svou dietou. Nikdo tu necpe lidem s alergiemi, zažívacími problémy, chudokrevností atd. aby se utrápili nad trsem polníčku. Ale to že někdo sám odmítne mrtvoly masožrouty evidentně dráždí, píšou články jaký jsou to blbci ... proč? Vidí v tom jen nebezpečí že jim někdo sebere hambáče od huby, nebo nebo je to trochu i stud, když vidí to zacházení ve velkochovech a na jatkách?
    HYENA
    HYENA --- ---
    WIREBORNE: Nechtěl sem bejt přímo takhle hnusnej když sme v tak sluníčkovym klubu :)
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    HYENA: přitlač. Prasátko bez problému sežere i jiné prasátko, a má-li možnost sežere i páníška. Nesmí to ovšem být Haniball Lecter, ten se nedá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTZ: nuze teda ja se te na to ptam, ale je to tu mimo, tak klidne v poste
    FORACE
    FORACE --- ---
    OTZ: z tveho linku:

    Vitamín B12

    Jediným spolehlivým veganským zdrojem tohoto vitamínu jsou potravní doplňky nebo obohacené potraviny, navzdory chybným tvrzením o obsahu tohoto vitamínu na obalech některých výrobků (tempeh, spirulina atd.).

    Tabletky s vitamínem B12 lze sehnat ve volném prodeji v každé lékárně. Je třeba brát alespoň 10 mikrogramů denně (větší dávka neškodí), nebo 2000 mikrogramů týdně, neboť vstřebatelnost klesá s konzumovaným množstvím. Tabletky je třeba rozkousat.
    HYENA
    HYENA --- ---
    OTZ: Jo, ty bys umřel i pro bakterie, co tě napadly, protože jsou taky živý viď?
    OTZ: A jakoupak má, hlupáčku, prase převahu? Viděl si někdy jak sežere bez ptaní krysu?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BIDAK: znas tuty vegan fighter? ty na to, ze by meli nejaky problemy, moc nevypadaji..nejspis budou i dost inteligentni na to, aby si dokazali tu stravu spravne slozit i bez jakychkoliv ziv. produktu, takze ne, ze to nejde;)

    Novinky | Vegan Fighter
    http://www.vegan-fighter.com/

    dale konkretne http://goveg.cz/vyziva , toho se staci drzet a cloveku nic nechybi

    pozn.: s omezenim konzumace masa i ziv. produktu se clovek stava senzitivnejsim, coz muze zpusobit nestabilitu, jak je vidno:))
    OTZ
    OTZ --- ---
    PALEONTOLOG: na to se me radsi neptej:) rozhodne nejsme dravci, co bez masa neprezijou, staci tak?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PALEONTOLOG: Dont feed the troll.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BIDAK: jako jedinej, vid;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTZ: "nezneužívá svoji převahy"... mě by zajímalo, jak chápeš pojem Potravní pyramida ?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OTZ: Jsi tu OT, šmudlo.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BARRACUS: tak urcite:D
    OTZ
    OTZ --- ---
    BIDAK: prasatko nikomu zamerne neublizuje, hlupacku. nezneuziva svoji prevahy.

    jak uz jsem rekl, jak vy do lesa volate, budiz vam odpovezeno.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: Taky je to pekna opicarna a pekna debilita.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam