• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    HYENA
    HYENA --- ---
    WIREBORNE: Nechtěl sem bejt přímo takhle hnusnej když sme v tak sluníčkovym klubu :)
    WIREBORNE
    WIREBORNE --- ---
    HYENA: přitlač. Prasátko bez problému sežere i jiné prasátko, a má-li možnost sežere i páníška. Nesmí to ovšem být Haniball Lecter, ten se nedá.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTZ: nuze teda ja se te na to ptam, ale je to tu mimo, tak klidne v poste
    FORACE
    FORACE --- ---
    OTZ: z tveho linku:

    Vitamín B12

    Jediným spolehlivým veganským zdrojem tohoto vitamínu jsou potravní doplňky nebo obohacené potraviny, navzdory chybným tvrzením o obsahu tohoto vitamínu na obalech některých výrobků (tempeh, spirulina atd.).

    Tabletky s vitamínem B12 lze sehnat ve volném prodeji v každé lékárně. Je třeba brát alespoň 10 mikrogramů denně (větší dávka neškodí), nebo 2000 mikrogramů týdně, neboť vstřebatelnost klesá s konzumovaným množstvím. Tabletky je třeba rozkousat.
    HYENA
    HYENA --- ---
    OTZ: Jo, ty bys umřel i pro bakterie, co tě napadly, protože jsou taky živý viď?
    OTZ: A jakoupak má, hlupáčku, prase převahu? Viděl si někdy jak sežere bez ptaní krysu?
    OTZ
    OTZ --- ---
    BIDAK: znas tuty vegan fighter? ty na to, ze by meli nejaky problemy, moc nevypadaji..nejspis budou i dost inteligentni na to, aby si dokazali tu stravu spravne slozit i bez jakychkoliv ziv. produktu, takze ne, ze to nejde;)

    Novinky | Vegan Fighter
    http://www.vegan-fighter.com/

    dale konkretne http://goveg.cz/vyziva , toho se staci drzet a cloveku nic nechybi

    pozn.: s omezenim konzumace masa i ziv. produktu se clovek stava senzitivnejsim, coz muze zpusobit nestabilitu, jak je vidno:))
    OTZ
    OTZ --- ---
    PALEONTOLOG: na to se me radsi neptej:) rozhodne nejsme dravci, co bez masa neprezijou, staci tak?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    PALEONTOLOG: Dont feed the troll.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BIDAK: jako jedinej, vid;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    OTZ: "nezneužívá svoji převahy"... mě by zajímalo, jak chápeš pojem Potravní pyramida ?
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OTZ: Jsi tu OT, šmudlo.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BARRACUS: tak urcite:D
    OTZ
    OTZ --- ---
    BIDAK: prasatko nikomu zamerne neublizuje, hlupacku. nezneuziva svoji prevahy.

    jak uz jsem rekl, jak vy do lesa volate, budiz vam odpovezeno.
    BARRACUS
    BARRACUS --- ---
    OTZ: Taky je to pekna opicarna a pekna debilita.
    OTZ
    OTZ --- ---
    BARRACUS: ehmm..

    ..Dobrými příklady posunu vnímání je například přiznání základních lidských práv primátům ve Španělsku..

    viz "soumrak panu tvorstva", dale potom:

    Nový Zéland už lidoopy chrání

    Jako první zakotvil základní práva pro lidoopy do svého právního řádu v roce 1999 Nový Zéland. Tamější zákonodárci tehdy vyhověli naléhání aktivistů. Zakázali jakékoli pokusy na lidoopech a přijali zákon, podle kterého nesmí být žádný z lidoopů zabit (s výjimkou zabití v sebeobraně) a nesmí mu být způsobována újma ani v případě, že by tím prospěl jiným příslušníkům „společenství“ lidoopů a lidí.

    Projekt Great Ape („Lidoop“), pro nějž několik španělských zákonodárců hledá podporu v parlamentu, založili v roce 1993 filozofové Peter Singer a Paola Cavalieriová. Jeho hlavní myšlenka je založena na poznatcích významných badatelů, jako jsou Jane Goodallová, Diane Fosseyová a řada dalších.

    Vědci se sice stále přou, o kolik procent se liší genetická výbava člověka a šimpanze, shodují se však na jednom - že tento rozdíl není velký. Šimpanzi a gorily dokážou řešit hádanky, navazují dlouhodobé vztahy, truchlí nad smrtí blízkých a jsou schopni se naučit komunikovat ve znakové řeči. Tvůrci projektu proto vyžadují, aby jim lidé také přiznali základní práva.


    Velká opičí debata
    http://animalrights.webz.cz/opici_debata.htm

    ..me fakt bavi tyhle argumenty:)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OTZ: Dovolil jsem si nominovat.
    [ BIDAK @ 10.000 perel Nyxu ]
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    OTZ: Koukám že šmudlík bude zachraňovat prasátko, ale všem nám přeje rakovinu. Jaké to je, být to, na co sám nadáváš?
    OTZ
    OTZ --- ---
    D1RABBIT: uz aby to bylo..jak priveze? myslis, ze vegos neumi ridit auto/vlak/lod/letadlo?:) btw oproti tomu, co vladne ted (karnismus), se nic horsiho tem zviratum uz stat nemuze.

    DOKKTOR: buddhista nerovna se hodnej a blbej. zde prezentovana pokrytecka tupost nekdy rozcili i sebeklidnejsiho cloveka:)

    ECLECTICA: 100% HIT! (+10)
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KONDIK: OK, serem na to, tady je to stejně OT.
    KONDIK
    KONDIK --- ---
    BIDAK: Tam byla ale jasna definice ovoce a zelenini, oddelena mezerou. Takze nemam duvod neco priznavat ze nevim, kdyz si to muzu dohledat.

    Predse bych to pak nedaval do jedne odpovedi kdybych tim nechtel situaci vyresit. To bych mohl komentar pozmenit a upravit abych vypadal ve zlatem svetle, takhle si myslim ze jsem jasne vypsal rozhreseni.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    KONDIK: A co mrkev, upsík. :o) Ale close enough.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam