• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    Jeee a co jis, kdyz nejis maso? Jeee a co jis ty? Jenom maso? Zamysleme se trochu, proc jime maso? Mozna zvyk, mozna zastaraly nazor, (dnes jiz doktory bez ega vyvracen) ze je zdravy a dokonce potrebny, mozna domnenka, ze nam chutna samo o sobe, mozna nemame moc na vyber, kdyz prijdeme do restaurace, kde z dvou stovek jidel, jsou tri vegetariansky a mezi nimi je salat s kurecim masem, nebo smazeny file. Mozna mame v hlave ulozeno ze to je bezny od praveku a proto je to spravny. Mozna od mala nam je nuceno(diky zastaralemu nazoru) vic nez jakekoliv jine jidlo.... viz "aspon to masicko snez, brambory a zeleninu muzes nechat" mozna protoze je levnejsi nez syr nebo zelenina a mozna ......??? Myslim ze je na case v roce 2013(rok transformace, nebo velkych zmen) prehodnotit, nebo uz konecne aspon vyhodnotit situaci a zamyslet se nad skutecnym vyznamem masa a predevsim na zpusobu jakym to maso ziskavame a hlavne jestli nam vic "dava" nebo "bere". Jestli je pestrejsi strava typu: "maso na milion zpusobu" nebo "milion kombinaci a zpusobu pripravy veskere rostlinne stravy" atd.
    rozbalit záhlaví
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: aha, takze ty zavleces do diskuze naprosto zcestny srovnani x vajec a jednoho stejku (ano byl jsi to ty, snadno dohledatelne, jestli tp umis) a ja mam jit spinkat? :) Klizka na mozecku?
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Už je dávno po večerníčku, jdi spinkat. :)
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: Ty si ani nepamatujes co si psal odpoledne a na co si reagoval? Ajta krajta.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Možná máš halucinace. Možná je tu někde alternativní realita. Možná že se Markur v konjunkci s Ur-anusem podílí na tvém obluzení, ale mohu tě ujistit že k žádnému diskvalifikování nedošlo. Jestliže jsi nebyl s to pochopit podstatu debaty a důvod proč se zde objevila sada porovnání mezi masem a jinými surovinami, a co k tomu vedlo, pak je zbytečné pouštět se do jakékoliv další diskuse. :)
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    DOCENT: Milý docente, dokud jsi sem vyplodil svůj příspěvek, neměl jsem pocit že by zde kdokoliv provozoval "jekot". Takže jsi asi spíš chtěl říct:

    Podle zdejších jekotů býložravců je vidno že v nich přeci jen hlodá jedovatá závist a střevní problémy. Jejich pokusem o obranu je bezzubé přežvykování, přecházející do urputných záchvatů nadýmavosti plynoucí z jimi vysněného nadbytku dusičnanů. Bezdětnému chlapovi píšou: Ty žereš maso? Ty zrůdo, ty zabíjíš zvířátka, jejich roztomilá očíčka a heboučkou srst. Nikdo tu necpe lidem s alergiemi, zažívacími problémy, chudokrevností atd. aby se utrápili hlady nad trsem polníčku. Ale to že si normální zdravý člověk dá k obědu dobrou a šťavnatou flákotu masa býložravce evidentně dráždí, píšou články jaký jsou blbci... a tak dále a tak dále.

    Blahopřeji. Vydařený jekot, příteli přežvýkavče. Kdybyste nebyli vůči ostatním tak nenávistní, možná by vás tolerovalo větší množství lidí - ale právě díky podobným výlevům jaké jsi předvedl vás jen s nechutí trpí.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    OTZ: jezení masa je fakt trivka oproti tomu co si jako lidi děláme navzájem. Btw... to je hodně odvážné tvrzení, že by prasátko se chovalo jinak, máš nějaký dúkaz?
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: diskvalifikovat se z civilizovany diskuze jsi se zvladl dneska sam nekdy odpoledne. Ne vazne, napadlo te, ze slozeni jidelnicku nemasouzrouta je z principu diametralne odlisny od "dam si flakotu k obedu"? Co presne si chtel tim srovnanim dokazat? Ze je snazsi se narvat stejkem? To ti asi tezko nekdo rozporoval.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    BOBBYLON: Nemáš-li zájem o civilizovanou diskusi, nepokoušej se ji ani předstírat. :)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ono i kdyby to prasatko bylo inteligentni jako clovek, nechovalo by se stejne jako "dobytek".
    BOBBYLON
    BOBBYLON --- ---
    SYLVAEN: to ma asi takovou vypovedni hodnotu jako kdyz se spolek sysifos predavkoval homeopatikama. Proc by nekdo mel chtit sezrat x vajec najednou aby se dorovnal vyzivove 300 gramum masa? Logika sla spat?
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: Hlupáčka vytáhl sám jako první, jenom sem mu ho vrátil zpátky do huby.
    Mluv konkrétně, nebudu se s tebou bavit v příslovích a rýmovačkách.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: no ja jenom, ze kdyz uz nekomu nadavas do hlupacku, nebylo by od veci zamest si pred vlastnim prahem.
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: To je v pořádku když to nedává smysl ;)
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: nepochopil, nevadi.
    HYENA
    HYENA --- ---
    Aha, takže jsem vinen už tím, že mám možnost toho zneužít, jasný - konečně to dává smysl... Jednám taky pudově, mohu ho zneužít, ale není to nevyhnutelný. Viděl si někdy psi ve smečce? Zneužívají svojí převahy často a jednají pudově nebo ne?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Opice šikanujou slabší opice. nevím jak prasátka.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: vis co obsahove znamena slovo "zneuzit"? to je rozumovej kalkul.
    HYENA
    HYENA --- ---
    DOUPLE: Já ale přece taky jednám pudově... jen 5% mě dělí od opice. Chytím rybu, mám hlad? Sežeru ji... Jakej je v tom od prasete a opice rozdíl?
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    HYENA: az na to ze ma - ackoli to tak mozna nemyslel - OTZ pravdu; prasatko jedna pudove tudiz nemuze ZNEUZIVAT svoji prevahy. Takovej drobnej rozdil od "jedna pudove", coz ti v hejtu asi trochu uniklo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DOCENT: já se raději starám o lidi.
    ARTUR
    ARTUR --- ---
    Však si papískejte co chcete, jen mě trochu trápí, že bez jakéhokoli studu pojídáte potravu mojí potravě. Za to bych očekával alespoň nějaký náznak respektu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam