• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPIRITMEDITATORExistuje nahrazka masa? Nebo maso je nahrazka jidla(hmota)? Aneb jedl by nekdo maso nijak neupravovany, cerstve uloveny?
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    KONZUM23: a jak tomu chces rikat "bezmase neco, co vypada a chutna jako salam", nebo tomu rikat nejak vymyslene, treba pikomatro nebo zmrdoplex, coz bude ovsem obchodni jmeno produktu nejaky firmy a jiny vyrobce si to nazve zase jinak - a nikdo si pod tim tudiz nic konkretniho nepredstavi. od salamu vim, co mam cekat, od bezmaseho salamu taky. ono jestli "salame" z italstiny predstavuje solenou uzeninu, tak to muze byt i nasolene uzene tofu a ne nutne maso :) pripadne jinak - mas salam paprikáš, mas salam bezmasy kureci z tofu, mas salam bezmasy uzeny ze seitanu, mas salam sunkovy, mas salam bezmasy sunkovy...neni na tom nic nepochopitelneho. jak by ses o tom chtel jinak bavit, vzajemne to rozlisovat?
    byl tu zminovan burger, taky je to spis kategorie jidla, nez nutne neco konkretniho. cheeseburger, vegeburger, hamburger..
    pod svickovou si taky predstavim omacku, ne bok vyhrezly kravy. kdyz to bude vegetarianska svickova, tak vim, ze tam nebude nalita voda vyvarena z mrtvoly, kdyz to bude veganska svickova, tak nebudu v omacce ocekavat krvavomlecny hlenohnis z vypsychlejch dojnic, to da rozum. nazyval bys to radeji "petrolejkova" misto "vege svickova"? co by si pred tim predstavil nekdo jiny?


    toliko k reseni jidelni taxonomie. a ted odbocim : ono priznejme si, chute jsou spis v tech omackach, nez v mase. to chutna +- stejne, omacky se od sebe lisi mnohem vice. rozdil mezi smazenym hovezim a smazenym veprovym je mensi, nez mezi kari kokosovou omackou, nebo svickovou omackou. zasadni rozdil v chuti u masa shledavam v pripade, kdyz bylo vareny/duseny vs smazeny/peceny, nicmene furt to bylo dost obdobny : chut slana, olejovita, s glutamanovym aroma. o dalsi diference se uz postaral cesnek, cibule, sojovka pivo etc, co se pri jeho priprave uzilo, ale to uz ovsem neni maso samotny
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    KONZUM23: OT: Naopak, pise logicky a velmi komplexne, ale cteni je treba venovat cas. Ja sice nejsem autista, ale "jen" amatersky diagnostikovanej asperger, ovsem uplne SPIRITMEDITATORovy prispevky chapu a rozumim jim. Da se to, ale je treba cist pozorne ;o)

    (Na druhou stranu mi ukazuje slusne zrcadlo a ja konecne vidim, jak na "normalni" okoli (nejen v diskuzich) pusobim a proc, za coz mu diky!o)
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    YARRDESH: za druhou vetu pardon, to je spis stejne demente zobecnujici reakce na takovyhle pausalizace BLOODRAT
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    ICEMAN8241: : lol, a rozebira to na slove "rizek", coz muze bejt rizek cehokoliv, at uz cukety, nebo odrezek brojlera. typicka masojedska slepota k faktum a iracionalita.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    na to mam moc malej monitor cive :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SPIRITMEDITATOR: ach bože.
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    {reply MAR_TINA|4077180

    Já si dokonce ani nejsem jistá, za co kopeš, jestli to maso jíš nebo nejíš.

    To jsem tu vysvětloval s tou bílou a černou(nebo-li barevnou). :)
    pak tou esosračkou jingem a jangem :)
    a HW a SW

    Proč si myslíš, že je jedinou a dokonce správnou možností výhra jednoho extrému nad druhým?

    Bohužel jsem silně přesvědčen(za poslední rok-co toto téma často řeším) ba jsem si téměř zcela jist, že si to nikdy neuvědomí celá populace a neupustí úplně od jedení masa (a i přesto že jsem byl donedávna přesvědčen o opaku a o správnosti tohoto postoje) a dokonce (díky své nedogmatičnosti) si uvědomuji, že to asi není ani potřeba a ani zcela správný (rozhodně ne pro všechny a NE úplně).
    Uvědomuji si, že někdo by maso do huby nedal nikdy v životě, a někdo zase by si to bez něj nedokázal představit déle než tři dny/týden. -- těchto lidí je dohromady, dle mých hrubých odhadů něco okolo 10%

    Zbytek/většina je imho schopna (např. ho jedl/a dlouhé roky) spořádat maso (i když -aka póza- se ohání tím, jak si to nedokáží představit, jak by neublížili ani mouše, ale nevadí jim např. to stejné zvířecí utrpení kvůli získání vajec, nebo mléka- samotná porážka zvířete mi v tomto případě přijde spíše osvobozením)

    a stejně tak je imho většina schopna žít úplně bez masa (i když -aka nedostatečně neuvědomělý- jsou stále zmanipulovaní např. k názorům: bez masa umřeme, maso dává energii, nic jiného tě pořádně nenají/neuspokojí).

    Takže je třeba se zamyslet nad globálním/objektivním účelem/smyslem "nejedení masa"(krom subjektivních důvodů-nemoci,špatné se cítění, málo energie/vitality nebo že mi nechutná atd.) a přehodnotit jestli nám jde o to všem do jednoho vymluvit jedení masa( i za předpokladu, že ten člověk to má přesně obráceně-jsou výjimky-i když to nedokážu pochopit, ale vyvrátit se to nedá-možná už něco jako závislost-něco jako vznik protilátek v těle, nebo se tak někdo i narodí-pak jsou to asi geny-a v takovém případě nezabíjíme zvířátka, ale budeme svým zaujatým/fanatickým názorem zabíjet lidi) a nebo se snažíme docílit, aby se přestalo konečně MLUVIT o NUTNOSTI(tudíž manipulaci/demagogii) jíst maso.
    Což jsou dávno vyvrácené nesmysly!

    A aby se přestalo malým dětem(ale samo i dospělým) už od narození toto "náboženství"(založené na hlavní modle-maso) podprahově vštěpovat do jejich myslí.
    Tím pádem si každý mohl vybrat svobodně/bez ovlivnění. -- o to tedy jde mně!
    A popřípadě (bych byl ještě raději) se k tomu znatelně sníží konzumace masa a rapidně změní postupy jeho získávání. (což by bylo lepší i pro masojedlíky- skutečně taková domácí/bio(ale doslova domácí- např. co jsem měl ještě v době pojídačství--co si chová pouze pro sebe a své nejlepší známé podnikatel roku 2008-čímž chci poukázat na kvalitu-asi jim nebude píchat antibiotika a stresovat je-ostatně proto má i své včelařství atd.) kráva je ÚÚÚÚÚÚPLNĚ
    ÚÚÚÚÚÚPLNĚ jiná (ta chuť, konzistence, VZHLED- tomu jsem vážně nechtěl věřit) , i než ta od "dobrého" řezníka.
    Rozdíl je tak markantní, že teď jak si na to vzpomínám, bych možná takové maso zkusil i syrové a bez koření (ale stejně tak jsem si téměř zcela jist, že by mi nechutnalo), ale už bych se ho nebál okusit... :)
    M&S je sice taky global-shit, ale jedou si docela na udržitelnost(i když nemají na všem logo BIO, tak ta kvalita je nesporná oproti všem jiným takto velkým řetězcům a i pěstitelům/chovatelům, a když tam procházím kolem toho masa(z kterého se mi vážně zvedá žaludek- myslím tím z pohledu na to syrové maso) tak ho masojedlíkům téměř závidím.. Neberte mě prosím opět za slovo (což často rádi děláte --a to je čistá demagogie-- kdo to nepochopil ani doteď, tak mu to nemá smysl vysvětlovat-rozhodně ne ode mě-takže k těm předchozím demagogickým příspěvkům se už nebudu nadále vyjadřovat-i když jsem to měl v plánu-ale nechci/nemůžu trávit nekonečně čas nikam nevedoucím diskutováním na nyxu/internetu-to není můj život-dokonce jsem ze své vlastní diskuze přečetl maximálně dvě třetiny příspěvků a to možná spíš ani tu půlku NE kdyby vás to zajímalo---věnuji tomu minimální možný čas-takže klidně to ukončím a nechám vás si o mě myslet ....., a ano BLOODRAT budu štastný a věřím že štastnější než vy, netrpím vám totiž komplexem méněcennosti, abych si to musel nahrazovat diskuzemi na netu-ale to už jste si vy-zrcadlil sám, tím duševním rozbitím že? ) čest výjimkám!
    BLOODRAT, vy jste mě napadl z nepozornosti, případně z toho, že si nepamatuji váš první příspěvek (asi to tolik neprožívám), ale dokola pořád opakujete, že jsem veganem?
    tak to je příklad o vámi používané demagogii číslo 0


    z čeho vychází mé přesvědčení o tom, že existují lidé, co by nikdy(pokud by jim nebylo nějak hodně nuceno) nedali do pusy maso?
    ZNÁM TAKOVÉ (např. má sestra)

    z čeho vychází mé přesvědčení o tom, že existují lidé co by se bez něj neobešli?
    viz. FIONOR ( a to je pro mě skutečně mazák, fakt frajer-- co mě dokázal přesvědčit, že může někomu i dokonce chutnat maso, nejen prospívat-- o čemž mě zase přesvědčil BLOODRAT-i s jinými samo), ale co považuji za hlavní +/- , že by si ho sám ulovil a zpracoval... a to pouze na základě toho co tvrdí tady na netu- ale já mu z toho co zde píše věřím, že by si ulovil i sám a snad i holýma rukama dokonce i mamuta (a to snad i dneska-když tak modifikuje/přešlechtí jiné zvíře).... :)

    FIONOR, zkoušel jsi už yetiho? :)

    BLOODRAT, co jsem použil? :)
    nejen nedělá problém pochopit


    psaný(pro příklad 1. demagogie) je trochu jiný, a dokonce jsem nepsal, že takový problém mám(pro příklad 2.), ba dokonce jsem sálo dlouze vysvětlil svůj názor na to, proč ho nepoužívám a nerozumím mu ve smyslu logiky/smyslu(zbytečnost imho-já být upřímný a to také to preferovat) a to vše doplněné, tím zmíněním se o naučení se pochopení těchto, jak vy píšete: jednoduchých výrazových prostředků(pro příklad 3.) toliko demagogie v tak krátké zprávě?
    vy ani já imho nechcete rozebírat ty delší
    ale takto se to hlavně nedá dělit!
    buďto to je demagogie, či není!
    to je ale na dlouho, a teď už si nejsem jist, jestli by jste to správně pochopil(nebo vůbec chtěl pochopit)
    bylo by také demagogií, vás tady o tam DÁLE přesvědčovat (jestliže jste se díky vaší myšlenkové neotevřenosti nad tím doposud nedokázal ani zamyslet)
    a to jen proto, že to je očividný...
    kdo se musí např. na vše ohradit a neuzná jedinou chybu

    navrhněte někdo administrátorům, ať vyberou porotu, a udělají soutěž o krále nyxu :)
    v různých kategoriích :)
    ale hlavně král demagog-- a schválně jestli ho vyhraji se svými (pokud možno co nejvíce neutrálně psanými, ale zato dost kontroverzními) ani ne 100 příspěvky :)


    imho by mělo být smyslem diskuze obohacení sebe i ostatních a cílem by mělo být, dojít ke společnému závěru

    z toho co tady sleduji má, ale pro spousty lidí smysl pouze jako zabití času a ukájení ega, a cílem je vyhrát a opozici zesměšnit

    to mě celkem mrzí (zklamal jsem se tím v celém nyxu)
    nejen to fíbíčko :D (ňák tak tomu říkají puboši ne?) je bezcenný žrout času
    což mě mrzí doubletripplequatro jelikož tady takto zahazují čas nejen idioti, ale i poměrně dost --jinak-- inteligentní lidé
    a těch nekonečno demagogií (na všech diskuzích, co jsem navštívil) dělá z těchto jinak dost inteligentních lidí hlupáky, respektive utvrzence v jedné myšlenkové koleji


    MAR_TINA, ještě jedna odpověď pro Tebe
    povrchně umí debatovat každý, ale do hloubky se většině vůbec nechce (bojí se, že by museli vyměnit starý postoje za nový a tím samozřejmě na chviličku zahodit ego)


    to je ta myšlenková neotevřenost BLOODRAT
    a největší demagogie snad co zazněla: OTZfašo...... :D
    a "škoda" že to ještě následně hájíte
    čímž jste pro příklad dokázal Vaši myšlenkovou neotevřenost

    a s tím odkazem.... to jste mi ho jen (že by opět demagogie) poslal a sám si ho nenastudoval?


    PATRICIE, až tak jsem to nemyslel :)
    vlastně jo, ale neznamenal by to konec takovej úplnej shotdown, ale prostě by se takto průběžně uzavírali diskuze s výsledkem, ale průběžně by se také zakládali nový (s nevyřešenými tématy, nebo špatně vyřešenými)
    ale to je jak koukám dost naivní
    jo šlo by to, ale musel by tady být tzv. diskutér (mimojiné zkušený nezaujatý psycholog-který dohlíží na/a zřizuje pořádek), co hlídá aby se diskuze držela tématu, nebyla zaujatá, kontrolovalo by se jestli jedna strana nemanipuluje s druhou, nediskredituje jí úmyslně atd. atd.
    prostě by to muselo být na skutečně odborný úrovni (ne tak, jako když někdo tvrdí, jak rád odbornou diskuzi a logický argumenty, ale využívá demagogie a dalších neodborných technik k dosažení výhradně vlastního cíle bez ohledu na ostatní diskutující a jejich zájem se vyjádřit/obohatit)

    ID nyx mně tedy psal, že maso jí
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    Ad anketa

    Hovězí bez tepelné úpravy - dobré, ale s trochou koření (stačí i jen sůl) lepší
    Vepřové - zkusil jsem až dnes a syrové to nějak není ono... ale ono není nijak extra lahodné ani po tepelné úpravě (ale zase luxusně zasytí, takže OK)
    Drůběž - bez tepelné úpravy unylé - dá se sníst, ale nevylepší to ani koření (i když dostatek kari by to asi zvládnul)
    Jehněčí - nemám ho tak často, abych s ním chtěl podnikat syrové experimenty - dbám na jistotu poalého pečení/dušení (koření jen trochu, aby nezabilo přirozenou chuť masa)
    Ryby - filet z lososa nebo tuňáka v pohode sežeru na posezení, pokud je čerstvý... k tepelné úpravě přeferuji jen doplnit máslem a trochou česneku nebo kmína, ale chutné je to i bez toho
    Hmyz - zatím jsem neochutnal živý, ale tepelně úpravený a nakládaný je neobvyklá lahůdka

    Bohužel neochutnám velrybí maso nebo delfína - tam by mě zajímalo i syrové. časem mám v plánu psa a kočku. Ale mimo ČR - někde, kde to umí připravit.
    Ústřice vynechávám úplně a člověk prý chutná jako nasládlé vepřové (a bez toho se obejdu)

    Suma sumárum, když vezmu v potaz, že mi rebarbora, špenát a luštěniny (zejména sojové produkty) mohou zdravotně velmi ublížit - až k selhání ledvin, tak mě vlastně docela těší, že zůstalo dost věcí, které můžu konzumovat. A velkou většinu nemám problém si sám zabít, naporcovat a připravit.
    PATRICIE_
    PATRICIE_ --- ---
    SPIRITMEDITATOR: doufám, že si to tu ID NYX osobně přečte, ale on je vegoš a mám takový dojem, že pár adminů také, ale je to jedno - šlo mi o legraci.
    Dokonce ten text smolila tuším jedna slečna - ID si nevzpoemenu, ale přišlo mi to natolik vtipné, že jsem to repastovala přestně tam na založení diskuze...


    SPIRITMEDITATOR: a ještě jedna odpověď... Pokud bych na celé planetě zůstala já a plechovka fazolí, tak sežeru svoje boty a pak chcípnu na hlad - asi tak to mám s luštěninama. Pokud by ovšem kolem pobíhala zvířata a nebyl žádný oheň, sežeru je i tepelně nezpracované viz název klubu.
    Takovou nouzi, o které se tady ale bavíme si nikdo z nás nedovede představit a jde jen o hypotézy. Takže skutek utek.

    BLOODRAT: Bych ti těch palců dala i víc než jeden !!! minimálně pět souhlasných pokývnutí vepsaných sem sem by mohlo povzbudit, ne?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SPIRITMEDITATOR: ty jsi prostě naprostý dement, který nedokáže shrnout myšlenku do jedné dvou vět a držet se jí.

    Já si dokonce ani nejsem jistá, za co kopeš, jestli to maso jíš nebo nejíš.

    Tahle diskuze by měla být smazána celá.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    SPIRITMEDITATOR: Ok. Takže ty sám sebe prohlašuješ autistou a tvrdíš o sobě, že máš problém s chápáním jednoduchých výrazových prostředků v psaném textu, ovšem přesto mě nazýváš demagogem, nazýváš mé argumenty nesmysly, troufneš si obvinit mne jednostranosti a manipulace a postrádáš u mých názorů myšlenkovou otevřenost?
    Tak já si troufám říct, že chyba nebude u mě. Prosím tě, aby přesně označil v mém textu, kde používám demagogii, kde manipulaci, kde jednostranný názor a kde mi pocit, žechybí myšlenková otevřenost. Mám totiž pocit, že většinu těch pojmů nechápeš a v takovém případě můžeme v debatě těžko pokračovat.
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    Založil jsem takovou anketu, kdyby někdo měl zájem se zúčastnit na takovém malém průzkumu, zda-li lidem maso skutečně chutná?
    Lépe řečeno (po zpětném náhledu- kdy nemohl KAŽDÝ odpovědět, tak jak by si představoval) jsem se ji pokusil přepracovat tak, aby mohl odpovědět skutečně každý.
    Je na nástěnce, tak
    děkuji za případnou účast. :)





    BLOODRAT:
    A tobě odpovím. Ale až se vyspím, jelikož se mi chce už spát a nejsem fanatik, abych se k takovým "nesmyslům"/demagogii musel okamžitě sálo dlouze vyjadřovat.
    Ale každopádně jednostrannost/manipulace jak vyšitá!
    to co u Tebe například (jen pro začátek, imho takové 2 nejdůležitější body- aby jsme si následně lépe/aspoň rozuměli) postrádám, ty nazýváš a zároveň preferuješ:
    myšlenkovou otevřeností a přístupností změně názoru

    tvůj pokus v minulosti nejíst maso, dokazuje sice Tvou subjektivní otevřenost, ale za možná "hlavní" aspekt vypovídající o uvědomění člověka, považuji poznání "neexistování" tzv. objektivity. (vše je subjektivní a dokonce relativní podle ňákýho Einsteina)
    tím vůbec nezpochybňuji, možnost(v některých případech "nutnost") využití objektivity jako nástroje
    ale nemůžeme rozhodovat za všechny, a tvrdit že to je pro všechny to nejlepší, aniž by jsme se každého zeptali


    To s tím autistou je fór?

    NE!

    Mnozí mají problém porozumět symbolům nebo příslovím, mate je sarkazmus, ironie a metafory.

    už jsem se to sice za svůj život naučil, ale ani tak v tom neshledávám žádnou logiku/krásu/potřebu/smysl

    to že to je standardní, tedy normální( neznamená nutně správný-ba naopak konkrétně mě to samo o sobě odrazuje)
    nebudu rozhodně dělat něco, protože to tak dělají ostatní
    (98% lidí má menší IQ než 130-takže dle stejné logiky to je správné, ho mít menší, jelikož to je normální/standardní/běžný/nejčastější, a přesto kvůli tomuto zjištění nechci mít menší IQ!)
    nebo
    víc jak 90% lidí využívajících denně internet, vlastní profil na FB....a mám si ho kvůli tomu založit?

    preferuji čistou upřímnost (což je jakýmsi opakem výše jmenovaného)

    V sociálním kontaktu jsou velice naivní a upřímní, i když se to v dané situaci vůbec nehodí.





    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    a ne tak, jakoze kdo "vyhrava" diskuzi (faktem je, ze jakmile se prestane "vyhravat" skonci diskuze---ale to je zas pro me vyhrano!) dojde se tzv. k vysledku/reseni/shode - konec diskuse může znamenat to, že si všichni domyslí, že jsi hlupák a přestanou se s tebou bavit. Jestli tohle považuješ za vítězství, hodně štěstí v životě...

    ja preferuji, aby mel kazdy jeden bod
    Já ne. Já preferuju jasnou a logickou diskuzi, pádné a podložené argumenty, myšlenkovou otevřenost a přístupnost změně názoru.

    a k cemu je dobry sarkasmus?(k rozproudeni diskuze?neopodstatnenym/nikam nevedoucim hadkam?postuchovani/napadani/urazeni?odvadeni diskuze od tematu?povrchnosti?)
    hmm... tak si ho nechte!
    ja jsem stejne autista, takze mu nikdy neporozumim a neumim ho pouzivat :)


    Sarkasmus je standartní vyjadřovací a dorozumívací prostředek diskutujících. Pokud jej nechápeš, nepouštěj se do složitých debat. Budeš za hlupáka.
    To s tím autistou je fór?

    masojedlici v teto diskuzi povetsinou pouzivaji vic demagogii/hyper-logiku/zaludek a intelekt/racionalitu k presvedcovani a
    masonejedlici v teto diskuzi povetsinou pouzivaji vice fanatizmu/duchovna/srdce a moudrost/empatii k presvedcovani


    Můj žebříček stojí jasně. Logika, intelekt a racionalita nad fanatismem, duchovnem a přesvědčováním.
    Nevím, kdes vzal tu moudrost (která je spojena s nadhledem a širším chápáním situace) a empatii (byla nám tu přána rakovina, smrt a kdovícoještě - empatie na rozdávání.

    a cemu se divite?
    -neberte si to osobne-
    prave dokud nevyzkousite, aspon treba ten mesic bez masa, budete to videt takto jednoznacne,
    pak to dost mozna uvidite z toho fanatickeho pohledu(kdyz zjistite, ze to jde-zbavite se zavislosti- nejspis se budete snazit tem zavislym kolem vas(s uvedomenim jak jste na tom byl/a pred tim mesicem) take pomoci od te zavislosti, duchovne/nematerialne(snad nechete popirat existenci abstrakce-nebo na co porad narazite tim duchovnem) vas to povznese a tim zacnete vice vnimat srdcem(empatie) a tady se nasledne projevi ten fanatismus-ktery vyplyva z opacne zaujatosti, nez te z ktere jste se prave dostali...to treba popisoval Timothy Leary jako kvantovy skoky(takto skacete cely zivot, ale treba jednou za dva roky, nekdy i dyl, nekdy zase min a kdyz probehnou takovy dva kvantovy skoky behem par mesicu treba, tak se neni cemu divit-docasny "fanatismus" ...) a snad i jednou dojdete k tomu(napr. memu) pohledu (kteremu ted nemuze rozumet nikdo, z tech co to vidi pouze tak ci tak) snazim se vytvorit most mezi dvema brehy


    *sigh* Hned v prvním příspěvku, který máš v tomhle audítku - hned v tom úplně prvním - ti píšu, že jsem vyléčený vegetarián. Tohle není xchat, napsané příspěvky nemizí, takže buďto tomu, co píšu nevěnuješ dostatečnou pozornost, nebo máš memory span akvarijní rybičky. V ani jednom z příkladů další debata nemá smysl.
    Pokud se snažíš dělat most, děláš to extra špatně. Nic nepůsobí na lidi hůř než fanatismus, diletantsví a nevědomost s obrovskou dávkou srdíčka k tomu. Nátlak = odpor.

    --v cem se zrejme s eclecticou neshodneme(mozna i jo) je jeji snaha(mozna se mi to zda) za kazdou cenu lidem urvat z huby maso-jenze zaprve neni divu, kdyz ji ho zas kazdej cpe a celej zivot cpal.. zadruhe neni divu, protoze je to vic uvedomely(jestlize vime, ze muzeme zit bez masa a v nicem nas to neomezuje-ba naopak)..a zatreti ona to vlastne dela zcela spravne.. :)
    viz to co jsem vysvetloval--nastavuje tu spravnou protivahu a na urovni...
    ale ta demagogie je ocividna(coz se nejspis nakazila od masojedliku z teto diskuze, nebo z jinych diskuzi, takze verim, ze to ani nedela umyslne-za to imho muze dlouhodobe "nyxovani") :)
    a tim padem opravdu jedna za masonejedliky nejlip(uznavam)


    http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/demagogie - nastuduj si prosím, co to znamená. Jinak zbytek jsi pochopil +- správně.

    vegefašo OTZ

    tak vy muzete pouzivat sarkasmus(u vas je skvelej) a OTZ je kvuli tomu faso? :D no taak??
    to uz by bylo trefnejsi KDYZ UZ vegebolše nebo vegekomanč
    takto muze OTZeta nazvat jen nekdo, kdo ho VUBEC nezna :D
    a vyprovokoval ho natolik, az se v nem "musela"(me to casto ujizdi-teda v realu myslim-kdyz se nekomu snazite predat svuj nazor a vyzadujete po nem POUZE snahu porozumet, a pak nakou reakci/doplneni/vyvraceni a z toho plynouci vyvoj, jenze on Vam to uz vyvraci, aniz by jste to dopovedeli, :(( natoz aby se vam mohl pokusit rozumet, tak se neni cemu divit)
    projevit nejaka zloba, z ktere tento nesmysl mohl dotycny(krevkrysa) vydedukovat :)


    Případ OTZ - Je mi fuk, jak moc dobře ho znáš v reálu, tady ve virtuálním prostředí se prezentujeme jednak formou, druhak obsahem toho, co píšeme. Pokud někdo neudrží nervy na uzdě, nemá se do podobných diskusí pouštět, protože pokud nám tu všem popřeje smrt a na logický a pečlivý příspěvek odpoví "kecy. Co tam máš dál?" uznávám ho za nehodného diskuse. Tečka.

    čím víc je jeden vegan, tím víc je nějakým způsobem duševně rozbitý

    rozvedes to prosim?



    To je samozřejmě na delší diskuzi, ale ve zkratce - přijde mi, že drtivá většina veganů se potýká s nějakou duševní nepohodou, způsobenou ať už pokaženým dětstvím, chlastajícími/rozvedenými rodiči, šikanou ve škole, znásilněním atp a pocitem, že pomáhají planetě, zvířátkům atp si ony šrámy hojí, představují si sami sebe jako "ty lepší" a ospravedlňují/vyvažují si tak případné životní neůspěchy z oněch šrámů pramenící. To samozřejmě nemusí být špatně, pokud je to pro onoho člověka berlička ve formě víry, která mu pomůže se začlenit do společnosti a normálně fungovat, horší je, když to přeroste v onen zmíněný fanatismus, což je extrém a jako takový, jako ostatně všechny ostatní extrémy v konečném důsledku škodlivý.
    Je to pochopitelně můj vlastní náhled na věc založený na osobním výzkumu, pohybuje se okolo mne poměrně solidní množství vege lidí abych si vytvořil obstojný vzorek. Z internetových diskusí, zrovna i tady pozoruju pak extrémní popudlivost a nedostatek nadhledu v momentu, kdy se někdo dotkne vege člověka, byť v žertu - a takhle přesně reagují lidé, kteří si na základě nějakého duševní pohnutky vytvořili jako vzdušný zámek v hlavě víru v lepší já, na kterou si nenechají sáhnout.

    Čest vyjímkám, samozřejmě. Ty mají mou hlubokou úctu, ostatně stejně jako ty, kterým jejich víra pomáhá stát se skutečně lepším člověkem, chápou to čistě jako jejich osobní rozhodnutí a neserou se do mě kvůli tomu, že jím maso, ale naopak mne uznávají za způsob, jak ho jím.
    YARRDESH
    YARRDESH --- ---
    prave se mi uvaril mozek po padu do bramboracky a bulvy se vydaly na cestu kolem sveta, to jsou neskutecny hemzy
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    BLOODRAT: ano vyrovnany to je... akorat se na to musite umet podivat nezaujate...
    a ne tak, jakoze kdo "vyhrava" diskuzi (faktem je, ze jakmile se prestane "vyhravat" skonci diskuze---ale to je zas pro me vyhrano!) dojde se tzv. k vysledku/reseni/shode
    a to at se jedna o tuto diskuzi, nebo o "celosvetovou diskuzi"
    a podle toho budou lide snad jednat (jak se shodnou)
    jsou vzdy tri moznosti u dvou soutezicich/diskutujicich
    vyhra A
    vyhra B
    remiza, tedy vyhra A i B

    ja preferuji, aby mel kazdy jeden bod



    zatímco masožrouti se reprezentují plus minus věcně popřípadě sarkasticky

    VĚCNĚ-zalezi cemu rikate vecne-ja si to prelozim jako opodstatnene(to bych si nedovolil o sobe rict)-jelikoz:
    z toho vyplyva snaha presvedcit masonejedliky, aby zacali jist maso-respektive je presvedcit/zmanipulovat k nazoru, ze se bez masa neobejdem-musime ho jist-( a to mi vazne vecny neprijde)
    naopak mi prijde vecnejsi presvedcovat o to, aby ho nikdo nejedl(KDYZ UZ), ale to jest muj sub. nazor
    a k cemu je dobry sarkasmus?(k rozproudeni diskuze?neopodstatnenym/nikam nevedoucim hadkam?postuchovani/napadani/urazeni?odvadeni diskuze od tematu?povrchnosti?)
    hmm... tak si ho nechte!
    ja jsem stejne autista, takze mu nikdy neporozumim a neumim ho pouzivat :)

    nikdy nezapomeneš dodat kýbl duchovna

    masojedlici v teto diskuzi povetsinou pouzivaji vic demagogii/hyper-logiku/zaludek a intelekt/racionalitu k presvedcovani a
    masonejedlici v teto diskuzi povetsinou pouzivaji vice fanatizmu/duchovna/srdce a moudrost/empatii k presvedcovani

    a cemu se divite?
    -neberte si to osobne-
    prave dokud nevyzkousite, aspon treba ten mesic bez masa, budete to videt takto jednoznacne,
    pak to dost mozna uvidite z toho fanatickeho pohledu(kdyz zjistite, ze to jde-zbavite se zavislosti- nejspis se budete snazit tem zavislym kolem vas(s uvedomenim jak jste na tom byl/a pred tim mesicem) take pomoci od te zavislosti, duchovne/nematerialne(snad nechete popirat existenci abstrakce-nebo na co porad narazite tim duchovnem) vas to povznese a tim zacnete vice vnimat srdcem(empatie) a tady se nasledne projevi ten fanatismus-ktery vyplyva z opacne zaujatosti, nez te z ktere jste se prave dostali...to treba popisoval Timothy Leary jako kvantovy skoky(takto skacete cely zivot, ale treba jednou za dva roky, nekdy i dyl, nekdy zase min a kdyz probehnou takovy dva kvantovy skoky behem par mesicu treba, tak se neni cemu divit-docasny "fanatismus" ...) a snad i jednou dojdete k tomu(napr. memu) pohledu (kteremu ted nemuze rozumet nikdo, z tech co to vidi pouze tak ci tak) snazim se vytvorit most mezi dvema brehy

    Ja nejsem vegetarian a uz vubec ne vegan!
    A uz tuplem vubec nikoho nazastupuji!
    Nevadí mi! Jen se od toho distancuji! --
    --v cem se zrejme s eclecticou neshodneme(mozna i jo) je jeji snaha(mozna se mi to zda) za kazdou cenu lidem urvat z huby maso-jenze zaprve neni divu, kdyz ji ho zas kazdej cpe a celej zivot cpal.. zadruhe neni divu, protoze je to vic uvedomely(jestlize vime, ze muzeme zit bez masa a v nicem nas to neomezuje-ba naopak)..a zatreti ona to vlastne dela zcela spravne.. :)
    viz to co jsem vysvetloval--nastavuje tu spravnou protivahu a na urovni...
    ale ta demagogie je ocividna(coz se nejspis nakazila od masojedliku z teto diskuze, nebo z jinych diskuzi, takze verim, ze to ani nedela umyslne-za to imho muze dlouhodobe "nyxovani") :)
    a tim padem opravdu jedna za masonejedliky nejlip(uznavam)





    vegefašo OTZ

    tak vy muzete pouzivat sarkasmus(u vas je skvelej) a OTZ je kvuli tomu faso? :D no taak??
    to uz by bylo trefnejsi KDYZ UZ vegebolše nebo vegekomanč
    takto muze OTZeta nazvat jen nekdo, kdo ho VUBEC nezna :D
    a vyprovokoval ho natolik, az se v nem "musela"(me to casto ujizdi-teda v realu myslim-kdyz se nekomu snazite predat svuj nazor a vyzadujete po nem POUZE snahu porozumet, a pak nakou reakci/doplneni/vyvraceni a z toho plynouci vyvoj, jenze on Vam to uz vyvraci, aniz by jste to dopovedeli, :(( natoz aby se vam mohl pokusit rozumet, tak se neni cemu divit)
    projevit nejaka zloba, z ktere tento nesmysl mohl dotycny(krevkrysa) vydedukovat :)


    ale tohle me zajima nejvic

    čím víc je jeden vegan, tím víc je nějakým způsobem duševně rozbitý

    rozvedes to prosim?


    duševně rozbitý

    know what it means mirror term???
    a nemohlo by to tak nahodou byt?

    ale rekl bych spis "zatim neopraveny", nez "rozbity" (i kdyz vyznam to ma stejny, to prvni zni imho lip)

    čest vyjjímkám.




    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    SPIRITMEDITATOR: Diskutuje ti tady sice celkem vyrovnaný poměr obou stran, ale leda početně, pak vyrovnanost končí... zatímco masožrouti se reprezentují plus minus věcně popřípadě sarkasticky, vegetariány tu zastupuješ v tuhle chvíli ty, neschopný napsat tři věty tak aby dávaly smysl, zato nikdy nezapomeneš dodat kýbl duchovna, militantní vegefašo OTZ a Eclectia, která jediná diskutuje na úrovni, což ti z nějakého důvodu vadí...zatím jsem si tu z toho odnesl, že čím víc je jeden vegan, tím víc je nějakým způsobem duševně rozbitý, čest vyjímkám.
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    KONZUM23: Prave! Nejen na cernou a bilou! (ale dokonce ani treba te zlute nepodlehnout)
    proste to videt barevne :)

    Presne tak!!!!!!!
    Nejde preci o zadnou nouzi!!!
    a vodu z potoka(urciteho na urcitem miste) si ja konkretne dam radeji nez matonni
    piju ji bezne
    v horach treba
    a v Rumunsku se treba docela divili, kdyz jsme si kupovali balik vod-trosku nechapali-u nich jsou snad vsechny ty dvoulitrovky z celkem odolneho plastu a s uchem-proc asi?-no tu vodu si tam lide kupuji kvuli lahvi a mineralka je takovy bonus k tomu :)
    a ty mineralky jsem si dovezl do cech :D
    skutecne jsem vypil asi jen pulku te(jinak dobre) Karpatske mineralni vody a zbytek jsem vylil-ne ze by snad nebyla lepsi, nez je mattoni, ale rozhodne nebyla lepsi, nez ta z potoku... take Karpatska :)
    no tak ze jsme dve vyprazdnili a ty prubezne doplnovali a zbytek jsem dovezl sem

    takze tady to mam znovu obracene, nez to mas ty
    az bude nouze, zacnu pit mattoni( a jiny imho sracko vody)
    az bude nouze, zacnu jist maso(jenze pouze na taliri-coz ode me neni hezky-je to srabacky- ale v takovem pripade klidne maso snim-jinak ne),
    v Te nouzi kterou mate na mysli vy, tak maximalne ty ryby, nebo umru!
    upozornuji:
    nouze nemusi vzniknout pouze nedostatkem potravy, nouzi je pro me treba byt ve vezeni, nebo v koncentracnim tabore nebo nevim kde a tam nemit na vyber(to se mi honilo hlavou, kdyz jsem psal, ze bych to snedl takto pripraveny- a sice s odporem a blbym pocitem-ale snedl)
    v pripade loveni, bych to asi rovnou vzdal, akorat nevim jestli bych se radsi utopil, nebo nechal sezrat, nebo umrel hlady(doufal ze treba neumru a hledal tu rostlinou stravu-a veril ze ji najdu, nebo se pokusil o uloveni nake te ryby)
    nevim blbe se o tom hovori, kdyz v te situaci nejsem(ale mam uz na sobe nespocetnekrat vyzkouseno, ze se umim obetovat/nenaplnit s vidinou , ze to bude lepsi, pokud tim zachranim nekoho jineho)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SPIRITMEDITATOR: zaujatost, demagogie, urážky? Jen houšť a větší kapky.

    Jinak milý blbečku (hle, tu máš konečně tu urážku), já nejím maso sama za sebe a rozhodně se necítím být reprezentantem jakési značně heterogenní skupiny, kterou spojuje jeden znak.
    To je asi jako kdybych řekla, že jsi ostudou všech lidí, co si zakládají diskuse na nyxu.
    SPIRITMEDITATOR
    SPIRITMEDITATOR --- ---
    ECLECTICA: Tohle je ta ostuda treba!
    zaujatost, demagogie, urazky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam