v pripade nejvetsi nouze ASI MOZNA snim jakekoliv maso(kdyz ho dostanu na taliri-dobre pripraveny a tepelne opracovany)- ale to nemuzu takto tvrdit, mozna take ne(ale byla by opet poza tvrdit, ze NIKDY, kdyz jsem v te situaci zatim nebyl)
ale jako altruizta, rozhodne nesnim pro sve preziti treba cloveka, jak tady mnozi tvrdili ,ze by tak cinil kazdy
ani psa treba
a vlastne jediny co bych si troufl vylozene ulovit(tudiz si to zaslouzil) rybu pro sve preziti(mozna jsem magor, ale radsi bych na pustem ostrove, pri neuspesnosti lovu ryb a nedostatku rostlinne stravy zrejme musel umrit hlady)
jinak i nez zabit, vykuchat,... --nebudu to dal(je mi z toho zle)--.... bych ani prase
sotva tu rybu a byl bych z toho i tak vyklepanej(nedelej ostatnim to co nechces aby delali tobe-nebo ne?)
bud v ramci sveho preziti sezeru nekoho jineho, nebo v ramci jeho preziti se mu odevzdam jako potrava
kazdy to vidi jinak
KONZUM23:
rikaji Ti neco zrcadla?
muzu dat priklad jiny, Tobe mozna blizsi(industrialnejsi)
hardware ani software neni lepsi(potrebujem oboji)
HW bez SW a opacne nefunguje
u masa a cloveka je to TROSKU jiny priklad pro ty co by se toho chteli chytit... maso proste nepotrebujem aby jsme fungovali/zili(COZ MIMOJINE DOKAZUJE I HROMADA USPESNYCH SPORTOVCU-a napr. i vegani,plodozravci,laktovegetariani nebo jinak se stravujici(ale bez masa) lide)
takze stred TADY NEBUDE ZREJME jist maso i ostatni jidlo(kazdy den), pokud clovek nebude mit maso a radsi umre nebo pokud clovek nebude mit rostlinnou stravu a umre tak je to divny
ja jak jsem rikal, bych za techto podminek bez rostlinne stravy zemrel a spousta z vas jak tvrdite zase bez masa by zemreli a proc?
u me to je jasny (za urcitych podminek-coz se "snazim" prosadit- chovane zvire mi nedela obcas problem zkonzumovat-ze by stred?)
ale proc spousta masojedliku nebo masonejedliku se snazi prosadit bud maso petkrat denne nebo vubec nikdy?!
a co to znamena ezosracka?
co je spatneho na prikladu JJ?
rozvedem to, nebo opet povrchne demagogujeme?
kdyztak do posty prosim(tady to nema co delat a ja nemam zapotrebi Te ztrapnit)
opet pripominam: proto je poloodborna (aby se dali pouzivat i takove priklady a nejen "odborne" zvatlat)
a naopak prave tim jsem v sobe objevil tzv. schopnost nerozlisovat(hledat tzv. stred-ne za kazdou cenu prosazovat jednostrannej uhel pohledu)
jestli to je vyhoda oproti TOBE to nevim(take se ucim nesoudit a nemluvit za ostatni/bez jejich souhlasu)