a ne tak, jakoze kdo "vyhrava" diskuzi (faktem je, ze jakmile se prestane "vyhravat" skonci diskuze---ale to je zas pro me vyhrano!) dojde se tzv. k vysledku/reseni/shode - konec diskuse může znamenat to, že si všichni domyslí, že jsi hlupák a přestanou se s tebou bavit. Jestli tohle považuješ za vítězství, hodně štěstí v životě...
ja preferuji, aby mel kazdy jeden bod
Já ne. Já preferuju jasnou a logickou diskuzi, pádné a podložené argumenty, myšlenkovou otevřenost a přístupnost změně názoru.
a k cemu je dobry sarkasmus?(k rozproudeni diskuze?neopodstatnenym/nikam nevedoucim hadkam?postuchovani/napadani/urazeni?odvadeni diskuze od tematu?povrchnosti?)
hmm... tak si ho nechte!
ja jsem stejne autista, takze mu nikdy neporozumim a neumim ho pouzivat :)
Sarkasmus je standartní vyjadřovací a dorozumívací prostředek diskutujících. Pokud jej nechápeš, nepouštěj se do složitých debat. Budeš za hlupáka.
To s tím autistou je fór?
masojedlici v teto diskuzi povetsinou pouzivaji vic demagogii/hyper-logiku/zaludek a intelekt/racionalitu k presvedcovani a
masonejedlici v teto diskuzi povetsinou pouzivaji vice fanatizmu/duchovna/srdce a moudrost/empatii k presvedcovani
Můj žebříček stojí jasně. Logika, intelekt a racionalita nad fanatismem, duchovnem a přesvědčováním.
Nevím, kdes vzal tu moudrost (která je spojena s nadhledem a širším chápáním situace) a empatii (byla nám tu přána rakovina, smrt a kdovícoještě - empatie na rozdávání.
a cemu se divite?
-neberte si to osobne-
prave dokud nevyzkousite, aspon treba ten mesic bez masa, budete to videt takto jednoznacne,
pak to dost mozna uvidite z toho fanatickeho pohledu(kdyz zjistite, ze to jde-zbavite se zavislosti- nejspis se budete snazit tem zavislym kolem vas(s uvedomenim jak jste na tom byl/a pred tim mesicem) take pomoci od te zavislosti, duchovne/nematerialne(snad nechete popirat existenci abstrakce-nebo na co porad narazite tim duchovnem) vas to povznese a tim zacnete vice vnimat srdcem(empatie) a tady se nasledne projevi ten fanatismus-ktery vyplyva z opacne zaujatosti, nez te z ktere jste se prave dostali...to treba popisoval Timothy Leary jako kvantovy skoky(takto skacete cely zivot, ale treba jednou za dva roky, nekdy i dyl, nekdy zase min a kdyz probehnou takovy dva kvantovy skoky behem par mesicu treba, tak se neni cemu divit-docasny "fanatismus" ...) a snad i jednou dojdete k tomu(napr. memu) pohledu (kteremu ted nemuze rozumet nikdo, z tech co to vidi pouze tak ci tak) snazim se vytvorit most mezi dvema brehy
*sigh* Hned v prvním příspěvku, který máš v tomhle audítku - hned v tom úplně prvním - ti píšu, že jsem vyléčený vegetarián. Tohle není xchat, napsané příspěvky nemizí, takže buďto tomu, co píšu nevěnuješ dostatečnou pozornost, nebo máš memory span akvarijní rybičky. V ani jednom z příkladů další debata nemá smysl.
Pokud se snažíš dělat most, děláš to extra špatně. Nic nepůsobí na lidi hůř než fanatismus, diletantsví a nevědomost s obrovskou dávkou srdíčka k tomu. Nátlak = odpor.
--v cem se zrejme s eclecticou neshodneme(mozna i jo) je jeji snaha(mozna se mi to zda) za kazdou cenu lidem urvat z huby maso-jenze zaprve neni divu, kdyz ji ho zas kazdej cpe a celej zivot cpal.. zadruhe neni divu, protoze je to vic uvedomely(jestlize vime, ze muzeme zit bez masa a v nicem nas to neomezuje-ba naopak)..a zatreti ona to vlastne dela zcela spravne.. :)
viz to co jsem vysvetloval--nastavuje tu spravnou protivahu a na urovni...
ale ta demagogie je ocividna(coz se nejspis nakazila od masojedliku z teto diskuze, nebo z jinych diskuzi, takze verim, ze to ani nedela umyslne-za to imho muze dlouhodobe "nyxovani") :)
a tim padem opravdu jedna za masonejedliky nejlip(uznavam)
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/demagogie - nastuduj si prosím, co to znamená. Jinak zbytek jsi pochopil +- správně.
vegefašo OTZ
tak vy muzete pouzivat sarkasmus(u vas je skvelej) a OTZ je kvuli tomu faso? :D no taak??
to uz by bylo trefnejsi KDYZ UZ vegebolše nebo vegekomanč
takto muze OTZeta nazvat jen nekdo, kdo ho VUBEC nezna :D
a vyprovokoval ho natolik, az se v nem "musela"(me to casto ujizdi-teda v realu myslim-kdyz se nekomu snazite predat svuj nazor a vyzadujete po nem POUZE snahu porozumet, a pak nakou reakci/doplneni/vyvraceni a z toho plynouci vyvoj, jenze on Vam to uz vyvraci, aniz by jste to dopovedeli, :(( natoz aby se vam mohl pokusit rozumet, tak se neni cemu divit)
projevit nejaka zloba, z ktere tento nesmysl mohl dotycny(krevkrysa) vydedukovat :)
Případ OTZ - Je mi fuk, jak moc dobře ho znáš v reálu, tady ve virtuálním prostředí se prezentujeme jednak formou, druhak obsahem toho, co píšeme. Pokud někdo neudrží nervy na uzdě, nemá se do podobných diskusí pouštět, protože pokud nám tu všem popřeje smrt a na logický a pečlivý příspěvek odpoví "kecy. Co tam máš dál?" uznávám ho za nehodného diskuse. Tečka.
čím víc je jeden vegan, tím víc je nějakým způsobem duševně rozbitý
rozvedes to prosim?
To je samozřejmě na delší diskuzi, ale ve zkratce - přijde mi, že drtivá většina veganů se potýká s nějakou duševní nepohodou, způsobenou ať už pokaženým dětstvím, chlastajícími/rozvedenými rodiči, šikanou ve škole, znásilněním atp a pocitem, že pomáhají planetě, zvířátkům atp si ony šrámy hojí, představují si sami sebe jako "ty lepší" a ospravedlňují/vyvažují si tak případné životní neůspěchy z oněch šrámů pramenící. To samozřejmě nemusí být špatně, pokud je to pro onoho člověka berlička ve formě víry, která mu pomůže se začlenit do společnosti a normálně fungovat, horší je, když to přeroste v onen zmíněný fanatismus, což je extrém a jako takový, jako ostatně všechny ostatní extrémy v konečném důsledku škodlivý.
Je to pochopitelně můj vlastní náhled na věc založený na osobním výzkumu, pohybuje se okolo mne poměrně solidní množství vege lidí abych si vytvořil obstojný vzorek. Z internetových diskusí, zrovna i tady pozoruju pak extrémní popudlivost a nedostatek nadhledu v momentu, kdy se někdo dotkne vege člověka, byť v žertu - a takhle přesně reagují lidé, kteří si na základě nějakého duševní pohnutky vytvořili jako vzdušný zámek v hlavě víru v lepší já, na kterou si nenechají sáhnout.
Čest vyjímkám, samozřejmě. Ty mají mou hlubokou úctu, ostatně stejně jako ty, kterým jejich víra pomáhá stát se skutečně lepším člověkem, chápou to čistě jako jejich osobní rozhodnutí a neserou se do mě kvůli tomu, že jím maso, ale naopak mne uznávají za způsob, jak ho jím.