• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VECTORHolení - břitvy, double-edged razors, žiletky, mýdla ad.
    ZMAR
    ZMAR --- ---
    nejaka anketa?
    Gilete mach/Fusion vs ziletky vs britva vs elektricky strojek...atd :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    BLOODRAT: Já si dovedu nohy oholit i žiletkou... A nejen ty. Teď chci zkusit břitvu (+na hlavu).
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    RAINBOF: Pominu-li, že žiletky stojí o jednu desetinnou čárku méně než moderní strojky a jeden si připadá před zrcadlem o 100% více alfa, je tu ještě jedna opomíjená supervýhoda. Manželka je nekrade na nohy.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Před rokem a kus jsem s holením double-edge začal celkem náhodně, když jsem někde objevil doporučení na http://reddit.com/r/wicked_edge , což je vyloženě skupina holících fanatiků, kde mají někteří jedinci obří sbírky nástrojů a holení jako velké hobby, doporučuju návštěvu, je to docela inspirující :))

Mám docela hodnotný kousek - Gillete HD Rocket vyrobený v Británii někdy na přelomu 40. a 50. let, dle označení "patent pending" :). Žiletky mi přijdou nejlepší Astra Superior Platinum, ale občas bývá problém na ně narazit (a stejně je to asi spíš o pocitu, ale přijde mi že jsou ostřejší a vydrží víc než třeba Gillette), k tomu obyč štětka z jezevce a Barbus. Uvažuju jestli ten Barbus za něco nevyměnit, protože sice funguje dobře, ale hrozně mi potom vysušuje držku, nedávno jsem si kvůli tomu koupil nějaký balzám po holení (naprostou náhodou se mi podařilo narazit na něco co prakticky vůbec nevoní).

A nechával jsem si docela dlouho Mach 3 pro stejné účely jako VECTOR, ale pak jsem nějak z lenosti zjistil, že žiletkou to jde v pohodě taky a že pak na rozdíl od Mach 3 nemám tak podrážděnou kůži (což teda nebylo na koulích ale v okolí).
    A když jsem u toho Mach 3 nebo jiných podobných, když už někdo fakt trvá na jeho použití, tak existuje super trik na zvýšení životnosti - když začne dělat potíže, tak za sucha s ostřím tak desetkrát přejet po džínech nebo po vlastní kůži třeba na předloktí, podélně, ale v opačném směru než při holení (tj. tlačit holící hlavu před sebou místo táhnutí k sobě jakoby, oholit předloktí si nechcete:)) - srovnají se tak částečně nerovnosti na ostří a začne tahat a dráždit o dost později než obvykle.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    :D
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    FIONOR: Jo, GM3 pouzivam taky jen na koule ;))

Spis by me zajimalo, mate nekdo oblibene mydlo/krem pro "sensitivni" pokozku?
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    ENDRUE: Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest (J.A.K.)
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    Fakt to jde břitvou rychleji? Mě příjde, než se člověk namydlí, nabrousí a oholí, že to dost trvá. Nehledě na to, že bych se při to spěchu podříznul.
    MALAMUT
    MALAMUT --- ---
    holení už neznám ;-) ale než jsem se oženil, tak jedině mejdlo, břitva a kamenec ;-) no, bude to ležet už pomalu 20 let mezi archiváliema :-D starý poctivý solingeny po dědovi ...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Jinak co se tyce safety razoru, uz mam jeden starej repasovanej gillette, ale s oblibou sleduju tuhle stranku, casto se tam objevi nakej "novej" starej za rozumny penize, treba 20-30 liber: http://www.executive-shaving.co.uk/vintage-safety-razors.php
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    SIMHOR89: Ja nasel doma jednu starou a poslal na renovaci, plus ted jsem objednal tuhle: http://www.revisor-solingen.de/html/6-8_31.html

ale maj tam i mnohem levnejsi, postovny do CZ stoji 4,5 eur.
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    obden :-)

NANUQ: to je hezký paradox, "klasická pěna" - vlastně moc klasická není :-) nechápu, jak může pěna ve spreji soutěžit s holícími mýdly/krémy. za normálních podmínek by to měla být slepá vývojová větev:-) je to dražší, nekvalitní, kazí to břity a taky dost neekologicé.
    ještě beru na milost mentolovou Proraso z Itálie, je jakž takž hustá a hezky chladí. používám ji v létě, ale až dojde, v klidu ji oželím...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KOC256: 1x za 2-3 dny s tím že ženě to už druhý den vadí takže to někdy do třetího neuhraju :D
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ahoj :)

jel jsem leta různý gilette a wilkinsony a podobny pycoviny. pak jsem si řekl že správnej chlap by se měl umět oholit čímkoliv koupil jsem si žiletky a břitvu a zjistil jsem že:

1.) je to levnější
    2.) nedělá se mi z toho akné
    3.) když to umíš je to rychlejší
    4.) naučíš se to dost rychle.

takže teď koukám po starožitnictví po nějakým parádním setu břitva + štětka z jezevce (i když tu si asi koupim zvlášť trošku doufam že najdu nějakej set co nikdo nepoužíval) v pouzdře z krokouše :D
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    KOC256: 1x za 2-3 dny.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mě by zajímalo jak často se potřebujete holit? :)
    Já se holím 1x týdně s tím že GM3 mi nijak nevadil. Nyní se holívám elektrickým strojkem a i když nejdu do hladka tak mi to vyhovuje mnohem více...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    SHPAGIN: Jo, štětka + mýdlo dělá taky pěkný rozdíl oproti klasické pěně :-)
    SIMHOR89
    SIMHOR89 --- ---
    Výborně, takováhle diskuze tu ještě nebyla?? Moje zkušenost s břitvou je parádní, prostě neuvěřitelný holení. došel jsem k tomu náhodou když jsem si pučil břitvu od bratra a nestačil jsem se divit. Momentálně chci kompletně přestoupit na starou dobrou klasiku mýdlo štětka břitva. Jediná věc která trochu zchladila mé nadšení jsou ceny alespoň standartních břitev. Když mi bratr ukazoval kousky co má vyhlídnutý za x tisíc tak jsem trochu znejistěl. Zkušenosti s koupí? co a kde? to mě zajímá
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    prima téma :-)
    štět z jezevce z DM (výborný a levný), kelímek mýdla barbuss, jenom nástroj pořád mach3. chci vyzkoušet žiletky (skutečně to vyjde levněji? mně mach3 vydrží vždy tak půl roku a vyhazuji ho ještě docela ostrý. nepodceňuju přípravu - napaření vousu a teplá pěna), ale bojím se pořezání :-)
    po holení nejlepší vody ze setuzy ap. s vysokým obsahem alc.denat za pár korun - pharao, olimon, whisky... lidi obdivují vůni a kolikrát si myslí, cože to není za div světa za tisíce...
    NANUQ
    NANUQ --- ---
    Wow, díky za založení takovéhle diskuse, myslel jsem že klasické břitvy prakticky neexistují.
    Moje holící historie: Gilete mach něco - dvěčepele s vlhčícím proužkem, tři čepele s bůhvíčím atd., znáte z reklam - fajn, ale tehdy jsem se holil proti srsti, což jsem zjistil až mnohem později, že je špatně (alespoň pro mě). Taky mě hrozně štvalo kolik to stálo a kvůli ceně se mi nechtělo čepelky často měnit... Podrážděná kůže mě vedla ke koupi
    elektrického strojku Braun Cruzer něco - používal jsem mnoho let a dnes nechápu, jak jsem to mohl vydržet, protože to trvá 3x tak dlouho a stejně některé místa neoholí. Never again. Takže jsem se vrátil k
    dvoubřité čepelce, ale díky jednomu výlevu of Mr. James May of Top Gear na toto téma jsem šel rovnou do nejlevnějšího disposable typu, které oholí úplně stejně jako Mach gazilion s vibrací, stojí pár korun pytel, vyměníte je po patnácti holeních bez výčitek. Zásadní ale byla taky změna stylu holení (po srsti). Takhle se holím tak dva roky.
    Ale inspiroval jsi mne k vyzkoušení, jaké by to bylo vrátit se ještě víc do minulosti - safety razor a nebo rovnou straight razor, myslím že někde po dědovi bude, takže to musím prubnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam