Před rokem a kus jsem s holením double-edge začal celkem náhodně, když jsem někde objevil doporučení na
http://reddit.com/r/wicked_edge , což je vyloženě skupina holících fanatiků, kde mají někteří jedinci obří sbírky nástrojů a holení jako velké hobby, doporučuju návštěvu, je to docela inspirující :))
Mám docela hodnotný kousek - Gillete HD Rocket vyrobený v Británii někdy na přelomu 40. a 50. let, dle označení "patent pending" :). Žiletky mi přijdou nejlepší Astra Superior Platinum, ale občas bývá problém na ně narazit (a stejně je to asi spíš o pocitu, ale přijde mi že jsou ostřejší a vydrží víc než třeba Gillette), k tomu obyč štětka z jezevce a Barbus. Uvažuju jestli ten Barbus za něco nevyměnit, protože sice funguje dobře, ale hrozně mi potom vysušuje držku, nedávno jsem si kvůli tomu koupil nějaký balzám po holení (naprostou náhodou se mi podařilo narazit na něco co prakticky vůbec nevoní).
A nechával jsem si docela dlouho Mach 3 pro stejné účely jako VECTOR, ale pak jsem nějak z lenosti zjistil, že žiletkou to jde v pohodě taky a že pak na rozdíl od Mach 3 nemám tak podrážděnou kůži (což teda nebylo na koulích ale v okolí).
A když jsem u toho Mach 3 nebo jiných podobných, když už někdo fakt trvá na jeho použití, tak existuje super trik na zvýšení životnosti - když začne dělat potíže, tak za sucha s ostřím tak desetkrát přejet po džínech nebo po vlastní kůži třeba na předloktí, podélně, ale v opačném směru než při holení (tj. tlačit holící hlavu před sebou místo táhnutí k sobě jakoby, oholit předloktí si nechcete:)) - srovnají se tak částečně nerovnosti na ostří a začne tahat a dráždit o dost později než obvykle.