• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KULHYTRAINSIM (Train Simulator, Railworks, Trainz, BVE, Mechanik a jiné) - forever alone!
    KULHY
    KULHY --- ---
    MICHIGAN: Super, díky za cenné rady – podám report, jestli se mi povedl nějaký pokrok. :)
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    KULHY: mam nejakej PBO pack z lonskyho roku a pustit mi to normalne jde, dokonce muzu vybirat i stanice v quick drive. pokud ti nejde jedna lokomotiva, zkus nejakou jinou, zakladni. ta trat ale neni hotova cela, funkcni usek je jen ceska trebova - pardubice.

    fanovskej facebook tady:
    https://www.facebook.com/CzskRailworks/?fref=nf

    v tom archivu trati je xls soubor se vsema objektama, ktery je potreba nainstalovat, zeleny jsou soucasti prilozenyho assets paklu, figl je ale v tom, ze nejsou vsechny, ty ostatni je potreba dostahovat od jinud (v zahlavi souboru jsou uvedeny linky). pripadne stahnout tohle, kde by to snad melo byt vsechno:

    https://www.uloz.to/!LYcDA6Bx/objekty-pbo-rwp

    na instalaci rwp se pouziva Utilities.exe v adresari hry.



    jinak u tech ceskych lokomotiv je pro me vzdycky problem je nastartovat, musi se zapinat baterka, motor a vsechny ostatni blbosti, presne v poradi, a jak clovek nema po ruce navod, tak je nahranej. navic casto ani nepodporujou to UI ovladani, tak je ani moc nepouzivam. vyjimkou je treba loco a trat Uzkorozchodka, ktera je navrzena fakt dobre (i kdyz ty scenare jsou dost drsny). ostatni cesky mapy najdes prevazne tady:

    http://railsimulator.simtrains.eu/viewforum.php?f=13

    http://railworks.ofpmafia.eu/dl/category/5-mapy

    spousta tech map je ale nedodelana/neodladena, nektery nemaj quick drive ani free roam. pokud ti to hazi nejaky chybejici soubory pri startu, zkus to preskocit tim, ze ulozis mapu pomoci F2.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Zdar,

    je tu někdo, kdo by uměl nějak komplexněji poradit jak rozjet testovací trať nebo Praha–Česká Třebová do TS2016 (případně nějakou jinou dobrou českou trať)? Stáhnout trať a vlaky umím, nainstalovat taky, ale ještě nikdy jsem to nerozjel, pořád chybí nějaký vagóny nebo něco ať už to zkouším spustit jakkoliv. Už jsem na tom strávil příliš času, kterého moc není, ale vždy se objevují další a další chybějící záležitosti.
    MELOP
    MELOP --- ---
    ZDENDAK: Better late than never... :-)
    Cajon Pass je stará trať ještě z dob původního RailSimulatoru, přes kterou se tím pádem přehnaly dějiny. Go figure.
    CMP je relativní novinka, ale trpí klasickým neduhem všech novějších tratí - v defaultu má tragicky malý vozový park.

    Obecně, severoamerická scéna je t.č. silně poškozena dementním přístupem BNSF, která neumožňuje prodávat BNSF add ony mimo území USA (ani v Kanadě - což poškozuje i CMP, protože populární Dash 9, která má i CN nátěr, je t.č. nedostupná nikde jinde než v USA).
    Ze severoamerických tratí mám osobně nejradši combo Marias Pass a Stevens Pass a pak nepřímo navazující Pacific Surfliner (bohužel, právě tyto tratě to odnesly kvůli BNSF asi nejvíc ze všech).
    MICHIGAN
    MICHIGAN --- ---
    ZDENDAK: tady cerstvy video od squirrela, doporucuju proklikat:

    TS2015 - Canadian Mountain Passes (ES44AC Canadian Pacific)
    https://www.youtube.com/watch?v=OPzpdaTfUSo
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Na Steamu teď slevy na některé DLC pro TS 2015, máte někdo zkušenost s Canadian Mountain Passes? Vypadá dobře, přemýšlím mezi ní a Cajon Pass, nějaká doporučení? :o)
    MELOP
    MELOP --- ---
    A blíží se každoroční železniční neštěstí... tento týden dochází k upgradu na TS2015.
    zatím je to docela "bumpy ride" a vykolejení jsme párkrát unikli jen o vlásek. Tak uvidíme.

    Btw. pokud se vám nelíbí styl, jakým RSC/DTG produkuje novější DLC, můžete to dát najevo v této petici:
    Petition | Change DLC production practices. | Change.org
    https://www.change.org/p/dovetail-games-change-dlc-production-practices#

    Ne, že bych si dělal iluze o účinnosti, ale zas na straně druhé, člověk si aspoň uleví...
    MELOP
    MELOP --- ---
    Kdyby si třeba někdo chtěl pohrát s Trainz 12...
    The Trainz Bundle
    http://www.bundlestars.com/all-bundles/the-trainz-bundle/

    Kódy jsou pro Steam a Trainz 12 SP1 ze Steamu je už plně kompatibilní s ostatními verzemi Trainz 12 SP1 (tedy asi až na tu CZ, ale ta zdejší rarita od "comradů z Comgadu" je stejně dost nepoužitelná tak jako tak).
    MELOP
    MELOP --- ---
    Záznam vystoupení Paula Jacksona (RSC/DTG; TS2014) z konference 100% Steam.

    100% Steam (Dovetail Games)
    http://www.youtube.com/watch?v=ivjEh6k2sEY


    Sice je to oficiální korporační propaganda, ale dává to celkem slušný přehled o současné oficiální pozici DTG v rámci Steamu.
    KULHY
    KULHY --- ---
    MELOP: Spíš šlo o to, že jsem to kupoval asi za 20. :)
    MELOP
    MELOP --- ---
    KULHY: Osobně si myslím, že ještě bude šance - jde o to, že Steam letos údajně vydal interní pokyny +/- v tom duchu, že se k oběma výprodejům bude interně přistupovat jako k jednomu, takže nejde vyloučit teoretická možnost, že už žádný podobný (flash) sale v dohledné době nebude. Bylo by to sice poprvé, co by RSC neměla sale o Vánocích, no ale... ono je to taky letos poprvé, co je RSC zcela objektivně v průšvihu, protože se dá říct, že railworksákům dochází trpělivost s jejími praktikami.

    Mimochodem, Iron Horse House, jeden z hlavních 3rd party modelářů pro Railworks, fakticky krachuje a končí k 31.12.2013 - to o něčem vypovídá. IHH sice patřila k menším firmám a šlo o učebnicovou ukázku firmy typu "one trick pony" - no ale právě proto, že... a když se člověk kouká, jak "úžasně" dodržují termíny vydání ostatní 3rd party vývojáři (aneb rok zpoždění žádná doba), tak se to začne skládat do nepříliš povzbudivé mozaiky.
    KULHY
    KULHY --- ---
    MELOP: Zrovna na to koukám trochu si rvu vlasy, ale jen trochu. :)
    MELOP
    MELOP --- ---
    Kdyby náhodou někdo chtěl testnout RW5/TS2014, tak je na něj "flash sale" na Steamu se slevou 82%, takže stojí 7,55€, což lze v rámci možností považovat za poměrně příčetnou cenu. Sleva bude trvat do 19:00 našeho času.

    Je tu jistá šance, že se tento flash sale bude opakovat i někdy během Vánočního Sale za měsíc, ale 100% jisté to není.

    A jinak obecně, na Steamu je Autumn Sale, takže pokud chce někdo doplnit něco jiného, ať už z Railworks nebo z Trainz, je zde slušná šance to udělat za poněkud nižší cenu, než bývá v kraji zvykem.
    MELOP
    MELOP --- ---
    N3V/Auran zahájil kampaň na Kickstarteru:
    Trainz Simulator: A New Era - Create, Drive, Operate, Share by N3V Games — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/426668601/trainz-simulator-a-new-era-create-drive-operate-sh

    Vypadá to zajímavě a zatím co celkem odsejpá... tak uvidíme. Načasování nemohlo být lepší - s ohledem na to, v jakých bez pardonu sra*kách se tč. nachází RSC a jejich Railworks 5 / Train Simulator 2014.

    Btw. Trainz 12 SP1 přinesl pár novinek - lepší integraci se Steamem (takže nyní odpovídá oficiální build na Steamu oficiálnímu buildu z retailu) a stand alone add ony sice už nejdou instalovat klasicky offline, ale instalují se ála DLC v případě, že jsou registrovány via Planet Auran (u mne byl problém v tom, že jsem napřed vždycky nainstaloval offline add ony a pak teprve se přihlásil na Planet Auran kvůli updatům - no a když první fáze neprošla, tak jsem se do té druhé ani nepouštěl).
    Ale ve srovnání s verzemi 2009/2010 je to pořád ta samá líná mrcha...
    KULHY
    KULHY --- ---
    Kdo máte zkušenosti se stavbou tratí v TS201x případně obecně?

    Konkrétně mi jde o přístup k tvarování terénu a pokládání kolejí. Fungují mi satelitní mapy i terén od NASY, ale nejsem si jist, že je to úplně štastné řešení.
    MELOP
    MELOP --- ---
    Tak malý update... doslova. Dneska RSC zhruba po měsíci konečně "zhasla" v tunelech... různé drobné problémy přetrvávají.
    MELOP
    MELOP --- ---
    ZDENDAK: Od RW3/TS2012 výš, resp. od zavedení TSX už ne... a bacha, mnohé britské lokomotivy mají často jen indikátory "že tam něco jede", ty ani nemají nějak pořádně svítit.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Hele a pořád je v RW to, že nesvítí světla? Teda že světla na modelu jakože svítí, ale nevrhají světlo? Tuhle fičuru jsem nějak nepobral :o)
    MELOP
    MELOP --- ---
    A ještě jsem zapomněl... jako třešničku na dortu smázla RSC staré achievementy z časů RW2 - RW4 a nahradila je novými, které jsou 100% závislé na koupi DLC...

    A kdyby tu čirou náhodou byl někdo s TS2014 a WLOS, tak bych si potřeboval "porovnat poznámky" stran pár záležitostí.
    MELOP
    MELOP --- ---
    KULHY: Jednak je rozbitý in-game interface pro workshop (nezobrazuje se popis a dependence, takže je to hra na "slepou bábu") a jednak jsou in-game rozbité shadery, což se projevuje zejména v tunelech, kde je dost často světlo jak ve dne.
    Obojí přinesl bohužel upgrade na TS2014 - ač TS2013 měl mnoho nectností, tohle v něm chodilo OK (v rámci možností).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam