• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERKinesiotaping - nalepením si vyléčíme i rýmičku
    Kinesiotaping byl vyvinut v 70. letech japonským lékařem a chiropraktikem Dr. Kenzo Kasem, ten zkoumáním nalepováním pružných pásek na kůži zjistil, že při sportovních výkonech dochází k menší úrazovosti a naopak je přetěžovaný svalový a kosterní systém odlehčen. Zlepšuje se tak svalové napětí i funkce krevního a lymfatického (mízního) systému.
    Fyzioterapie Id POTVORA / KINESIO
    Na rozdíl od klasických tejpů, které slouží k omezení či úplné nehybnosti pohybu, jsou tyto pružné tejpy z hlediska zdravotního mnohem lepší a účinnější, jelikož odpovídají lidské kůži, zvlní se a tím umožní průtok krve i lymfy. Zřejmě největší výhodou kineziotapingu je skutečnost, že působí 24hodin denně, až 7 dní. Přitom člověka nijak neomezuje v jeho pracovních nebo sportovních aktivitách. Na rozdíl od různých ortéz a bandáží má tu výhodu, že se lepí přímo na tělo. Nemáte tedy k tělu přidělán žádný další předmět, který je pro Vás nepřirozený. S čím Vám kineziotaping prokazatelně pomůže?
    Kinesio runnersconnect - studie
    Pilot Study: Investigating the Effects of Kinesio Taping® in an Acute Pediatric Rehabilitation Setting
    Effect of Kinesio taping on muscle strength in athletes—–A pilot study
    • Ztišení bolesti • Uvolnění svalu, svalové fascie, kloubního pouzdra, vazů a šlach (měkké tkáně) • Prevence vzniku úrazu, prevence přetížení oslabených měkkých tkání • Zmenšuje otoky (usnadňuje prodění lymfy) a krevní podlitiny • Účinně působí proti celulitidě • Pomáhá při pocitu unavených nohou • Ulevuje od bolesti zubů a hlavy • Mírní menstruační bolesti (v oblasti břicha i zad) • Napravuje vbočený palec (Hallux valgus) • Řeší problémy s tenisovým a golfovým loktem (je možné ho využít i pro preventivně) • Pomáhá posilovat ochablé svaly (například po zahojení zlomenin) • Regeneruje svaly poškozené a namožené • Pomáhá při problémech s klenbou nohy • Urychluje hojení kloubních zranění • Účinný při bolestech všech svalů, šlach a problémy se zády • Pomáhá při problémech s astmatem • Používá se jako prevence proti křečím • Zlepšuje krevní oběh, čímž pozitivně ovlivňuje buněčný metabolismus
    rozbalit záhlaví
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    TEERKAA: děláš pro ně jo? :)
    TEERKAA
    TEERKAA --- ---
    když by jste někdo hledal tejpovací techniky, zde jsou super návody, http://www.kine-max.cz//cz/tejpovaci-techniky/ a když by někdo měl dotaz přijďte se přímo zeptat odborníka, nebo se jen podívat na sport expo v holešovicích, 30.4. - 2.5. :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CORNELA: fajn, jsi ještě ochotná mi poradit, nebo už je to zbytečná diskuze? a pokud ano, mohly bychom se přesunout do pošty, ať tu není tisíc příspěvků, které zbytek osazenstva pravděpodobně nebude zajímat?
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CORNELA: vím, že jsi doktorka .. a i kdybych to nevěděla, podle té blahosklonné arogance, bych to poznala nejdéle v tvém druhém příspěvku .. děkuji ti za radu zajít za ortopedem (tvé přesvědčování, že to má větší cenu, než si na blind plácnout náplast kamkoliv bylo přímo ukázkové) - předpokládám, že aspoň jednoho znáš, mohla by jsi mi tedy nějakého (který mi poradí i něco víc než ibalgin) na moje bolesti v předloktí doporučit? .. na koleno už kašlu, až budu stará a doktoři se budou plácat do čela, že jsem blbá a nepřišla jsem s artrózou dřív, řeknu jim, že to je "dívčí koleno" a ať mi napíšou ibalgin, že to vždycky fungovalo ;)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CORNELA: achjo ..
    1) "dívčí koleno" mi vydrželo dalších deset let a stále to trvá (fakt je hrozně příjemný se nemoct každý druhý den na tu nohu postavit a pajdat celé ráno, než se to "rozejde" .. i tak věci, které jsem si našla na netu, mi denně pomáhají víc, než všichi čtyři slavní ortopedi dohromady :)
    2) ptám se zda si člověk může pomoci sám, když přesně vím, kde to bolí a při jakém pohybu bolest vzniká (to že to tady do detailu nepopisuju, neznamená, že jsem úplně blbá a spasí mě jenom ortoped) - moje druhá otázka směřuje na ODBORNÍKA (pro doktory přeloženo - vystudovaného ortopeda či fyzioterapeuta), který by mi pomohl s bolestí v předloktí, a který se mimochodem vyzná v tejpování a nebude mi cpát ortézu (protože ji v práci nemůžu nosit)
    .. promiň ale přesně tenhle přístup (pacienti jsou idioti a jenom my víme, co jim je) je podle mě přesně ten, který nadělá nejvíc problémů .. já s vlastním tělem mám za ty léta už nějaké zkušenosti a i když na to nemám školu, tak věřím, že když s tím tělem denně nějak nakládám tak o něm opravdu vím víc, než doktor, který mě vidí cca 10 minut v ordinaci .. až mi bude trčet z těla kost, tak za tím doktorem pokorně poběžím, ale abych se po jednom prohmatání a jednom rentgenu zase dozvěděla, že "s tím nic neudělám, tak si vemte brufen" na to nepotřebuju chodit k doktorovi :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CORNELA: já nechci, aby někdo hádal co mám za problém (ani se to tu nesnažím nijak popsat) :) .. na ortopedické vyšetření se mi popravdě moc nechce .. od patnácti do osmnácti jsem byla jsem s kolenem už u čtyř různých ortopedů a ani jeden mi nepomohl víc, než předepsáním voltarenu, ibalginu a ortézou, která mi prakticky znemožňovala sport, který jsem v té době praktikovala .. bolest není taková, abych musela na operaci (čili ze mě žádné peníze pro doktora nekápnou a proto se se mnou nehodlal ani jeden zabývat) .. to je bohužel moje zkušenost s ortopedama, takže se raději pídím po jiných způsobech řešení problému - na rady typu "přestaňte dělat tohle zaměstnání/sport" (což kromě voltarenu/ibalginu/ortézy byli doktoři schopni nabídnout) nemusím chodit k doktorovi, to vím sama :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    CORNELA: to samozřejmě chápu .. jde o práci - je to asi příliš konkrétní věc, abych tím tady zaštvávala diskuzi, proto se ptám, po nějakém odborníkovi, zda by mi byl ochoten poradit v poště, nebo mi doporučit někoho za kým zajít a který se v tejpování vyzná na takové úrovni, že by mi byl schopen poradit i s poměrně nerutinní věcí ..
    .. bolest vzniká při dvou specifických pohybech .. jinak prakticky velmi málo, takže předpokládám, že problém bude v tom daném pohybu (jednu dobu (cca půl roku) jsem se snažila i pohyb různě změnit, ale bolesti to neulevilo, jen se začala projevovat kousek vedle) .. občas bolí i šlachy, ale pokud do práce nějakou dobu nejdu, tak se uklidní a nebolí, ale po návratu do práce to zajede do "starých kolejí" ..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ahoj, hledám v historii, ale nedaří se mi nalézt odpověď .. máte někdo zkušenost s tejpováním bolesti v předloktí? (pohyb klidně ukážu na videu do pošty) .. jde mi o to, zda si může člověk pomoci sám, nebo je opravdu lepší zajít za odborníkem, pokusit se mu ukázat jak bolest vzniká a doufat, že bude vědět co s tím :)
    BARBORA_B
    BARBORA_B --- ---
    jedna stylovka podporující dobrou věc :) http://www.tejpy.cz/the-tap-tap-kineziotejp/
    GLACIER
    GLACIER --- ---
    ZUSKA: id potvora možná nějaké i dělá...
    ZUSKA
    ZUSKA --- ---


    Aloha, měl byste někdo tip a zkušenosti s kurzy v Praze na taping? Díky
    FLOE
    FLOE --- ---
    Predem pardon za pripadne ot.
    Posilam dal tape, nesedlo mi lepidlo.
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Kinesiomax tape 5x5 béžová / Praha / 100 CZK ]
    TEERKAA
    TEERKAA --- ---
    Mohu jen doporučit tuto firmu, která si vyrábí tejpy a bandáže a hlavně dělají školení na tejpování s fyzioterapeuty! http://www.kinesiomax.cz/cz/home-cz/
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    CORNELA: Nahřát nad párou? Já ho měl zatím jen dvakrát, jednou to šlo v pohodě, podruhé s epilací. :-)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    CORNELA: tak to je mi taky jasný, že píšu pozdě :) ale tak pro příště :)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    CORNELA: když se to cvičení vhodně vybere, tak stabilizuje ten zmobilizovanej a díky tý mobilizaci hypermobilní segment - je menší pravděpodobnost, že se tam blokády vrátěj a že po mobilizaci nastanou různé nehezké projevy - viz ta migréna
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    CORNELA: vzpěrný cvičení? prostě opora o ruce
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    CORNELA: no jakýkoli cvičení, který stabilizuje tu mobilizovanou oblast, v tomto případě žebra a Thp, takže by to bylo patrně nějaký vzpěrný cvičení se zapojením HKK
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    CORNELA: hele, hloupej dotaz - dělala pak s tebou nějaký stabilizační cvičení po tý mobilizaci?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam