• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GLACIERKinesiotaping - nalepením si vyléčíme i rýmičku
    Kinesiotaping byl vyvinut v 70. letech japonským lékařem a chiropraktikem Dr. Kenzo Kasem, ten zkoumáním nalepováním pružných pásek na kůži zjistil, že při sportovních výkonech dochází k menší úrazovosti a naopak je přetěžovaný svalový a kosterní systém odlehčen. Zlepšuje se tak svalové napětí i funkce krevního a lymfatického (mízního) systému.
    Fyzioterapie Id POTVORA / KINESIO
    Na rozdíl od klasických tejpů, které slouží k omezení či úplné nehybnosti pohybu, jsou tyto pružné tejpy z hlediska zdravotního mnohem lepší a účinnější, jelikož odpovídají lidské kůži, zvlní se a tím umožní průtok krve i lymfy. Zřejmě největší výhodou kineziotapingu je skutečnost, že působí 24hodin denně, až 7 dní. Přitom člověka nijak neomezuje v jeho pracovních nebo sportovních aktivitách. Na rozdíl od různých ortéz a bandáží má tu výhodu, že se lepí přímo na tělo. Nemáte tedy k tělu přidělán žádný další předmět, který je pro Vás nepřirozený. S čím Vám kineziotaping prokazatelně pomůže?
    Kinesio runnersconnect - studie
    Pilot Study: Investigating the Effects of Kinesio Taping® in an Acute Pediatric Rehabilitation Setting
    Effect of Kinesio taping on muscle strength in athletes—–A pilot study
    • Ztišení bolesti • Uvolnění svalu, svalové fascie, kloubního pouzdra, vazů a šlach (měkké tkáně) • Prevence vzniku úrazu, prevence přetížení oslabených měkkých tkání • Zmenšuje otoky (usnadňuje prodění lymfy) a krevní podlitiny • Účinně působí proti celulitidě • Pomáhá při pocitu unavených nohou • Ulevuje od bolesti zubů a hlavy • Mírní menstruační bolesti (v oblasti břicha i zad) • Napravuje vbočený palec (Hallux valgus) • Řeší problémy s tenisovým a golfovým loktem (je možné ho využít i pro preventivně) • Pomáhá posilovat ochablé svaly (například po zahojení zlomenin) • Regeneruje svaly poškozené a namožené • Pomáhá při problémech s klenbou nohy • Urychluje hojení kloubních zranění • Účinný při bolestech všech svalů, šlach a problémy se zády • Pomáhá při problémech s astmatem • Používá se jako prevence proti křečím • Zlepšuje krevní oběh, čímž pozitivně ovlivňuje buněčný metabolismus
    rozbalit záhlaví
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KUKATEKK: JJ.
    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    MAGUMI: ty ji mas?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    KUKATEKK: Nám na kurzu doporučovali tuhle:

    KUKATEKK
    KUKATEKK --- ---
    Prosim o radu, kterou knihu byste mi doporucili? Premyslim na te od grady, co myslite? Dekuju :)
    ELGATOVERDE
    ELGATOVERDE --- ---
    Ahoj, offnyx kámoška si zablokovala krk a ráda by to řešila tejpováním - může dojet dnes kamkoli od třetí hodiny dál. Umíte to někdo případně můžete někoho doporučit?
    TARGI
    TARGI --- ---
    CORNELA: jasně no....chápu :-) díky mě na to přivedl tatik....když mě viděl pajdat.... tak jsme trosky povídali....a on na to, že se ani nedivi, že to mám určitě z té revmaticke horečky...tak jsem si říkala, jestli to vlastně vůbec může být z toho :-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    může s tím souviset v minulosti prechozena angína s následnou artritickou horečkou... kdy vím že to odneslo lehce srdce, resp chlopně a jejich hybnost....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    :D
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    TARGI: zkus jiného ortopeda, tady by fakt bylo fajn zjistit příčinu, fyzioterapie ti potom může pomoct i jinak, než jen tejpem - to je jen doplňková metoda...
    TARGI
    TARGI --- ---
    CORNELA: já je nedělám právě že se jim vyhýbám
    TARGI
    TARGI --- ---
    CORNELA: to vím ale už mám zkušenosti a tím že mi bylo řečeno nedivte se a zhubněte... a tím to haslo u ortopeda
    TARGI
    TARGI --- ---
    CORNELA: neee, mám tak 75-80 a je mi 29.
    tak mi ale řekni kterej doktor mě opravdu vyšetří...
    TARGI
    TARGI --- ---
    TARGI: když půjdu k doktorovi, beztak to zkonči tím, že mi řekne, zhubněte...a v tu chvíli budu mít chuť ho ubit, jelikož o co se asi snažím ale to nejde hned, zeee :-) ...bastim teď krátce vitamíny na klouby, alavis triple bland (je pro koně) ale všichni ho doporučuji :-)
    TARGI
    TARGI --- ---
    CORNELA: částečně avšak nikoli úplně váha...
    už dva měsíce jim zdravě a vyrovnaným jídelníčkem, cvičím- chci shodit, ale cvikum jako dřepy, výpady se snažím spíše vyhýbat, jelikož jsem věděla, že pro kolena to nebude úplně ok. A přesto to došlo až tak daleko, že jsem už bez prášku proti bolestem ani neusnula... :-(
    TARGI
    TARGI --- ---
    POTVORA: aha, ok děkuji zvažuji či má smysl zajít k dr s koleny :-) asi nemá a tejpování mejch kolem se prostě naučim :-)
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    TARGI: jako samostatná metoda určitě ne. Některá zařízení chtějí zaplatit (v případě předepsané fyzioterapie) jen cenu pásky, některá i práci
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, prosím prosím, tušíte zda se dá napsat tejpování kolen jako rehabilitace na pojišťovnu? díky
    MARI
    MARI --- ---
    v práci se snažím cvičit cca co 1–2 hod. pár cviků, kdykoli začnu cítit, že mi sezení nedělá dobře. ale všechny cviky bohužel ne (není na to během dne čas ani prostor). nezmínila jsem to, protože to nepovažuju za plnohodnotné cvičení a ne každý den na to v práci ten čas mám.
    nečekám, že mi tejp vyléčí vyhřezlé plotýnky, spíš uleví. snažím se to dát do pořádku před odletem, domluvila jsem si další rehabilitace obden (bohužel každý den tam chodit nezvládám – časově i finančně).
    POTVORA
    POTVORA --- ---
    MARI: na plotýnku tejp nepomůže, ale může pomoct s úlevou od příznaků.

    CORNELA: ono záleží, jaké cvičení fyzio vybere - to co píšeš, platí o McKenziem, ale třeba ACT stačí jednou denně až obden, DNS se cvičí obvykle taky jen jednou denně, Brunkow taky...
    MARI
    MARI --- ---
    máte někdo zkušenosti s tejpováním u vyhřezlých plotýnek (střílí mi to do pravého stehna)? za necelý měsíc odlítám na 3 týdny do pryč a začínám být z těch svých zad celkem zoufalá, tak jestli mi to nějak pomůže? rehabilitace mám za sebou, ale pořád to není ono (do toho se ještě stěhuju, takže jsem si včera zádama zase trochu hejbla), doma cvičím trochu ráno a pak plnohodnotně večer (všechny doporučené cviky, které mě na fyzioterapii učili), během dne v práci některé cviky taky.

    nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, ale předpokládám, že bych si to měla někde nechat nalepit...?

    díky za rady a názory.
    TEERKAA
    TEERKAA --- ---
    GLACIER: ano ale budu měnit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam