FURIUS: Snaha jít z dosahu působení lidského světa, to je zajímavý nápad a snaha spojit se víc s tělem by taky dávala smysl, díky moc. Nad tím, která ruka byla nahoře jsem dumal, ale je to trochu problematický, vzhledem k tomu, že u tý figury ani nebylo úplně zřejmý, která strana je čelní a která zadní, pak nemůžeš dobře určit, která je pravá a která levá. A taky mám trochu problém si to přesně vybavit, ale mám spíš pocit, že jsem k ní přistoupil čelem a měla zvednutou levou ruku, ale nejsem si tím úplně jist. Ta pozice paží mi evokuje trochu svastiku, takovou poloviční. Ale jinak mě moc výklad té pozice nenapadá. Působí trochu nepřirozeně dát si takto ruce, ač to není nějak zvlášť obtížné je třeba zapojit trochu síly v obou pažích, aby člověk takto ruce udržel.
S tou vlnou, mě tvoje otázka možná trochu navedla. Mám pocit, že tam jde o snahu naplnit vodou celé tělo a tak se sjednotit s tím co reprezentuje. Jenže jsem z toho měl asi trochu strach, proto jsem to neudělal. Byl jsem lucidní a tudíž by nemělo být těžké usoudit, že se mi nemůže nic stát, ostatně v jiných snech občas dýchám pod vodou a jak jsem zmínil, v jednom dřívějším jsem ji už podobně vdechl. Spíš tam možná šlo o to, se dokázat tomu živlu bez odporu odevzdat, cítil jsem se sice ohrožen, ale zároveň jsem věděl, že to není smrtící situace. Taky mě napadá to chápat v kontrastu ke krunýři vodní želvy, je to svým způsobem podobné, ale negované.
Jako pojítko těch snů vidím hlavně, že každém v nich se odehrála nějaká výrazná změna. Blesk mě úplně vykolejil z konfliktu z učitelkou, vlna co vše zaplaví - to je jasný a ve třetím ten okamžik, kdy jsem ztratil kontrolu, to bylo též okamžité přehození do jiného módu fungování. Ještě bych mohl přidat čtvrtý sen, co jsem měl den potom, který mi přišlo že tuto sérii završil (ale uvidíme do budoucna) a je tam též jasný motiv přeměny. Tam jsem byl adept alchymie a přeměnil jsem hovno na stříbro a něj vyrobil zpívající nůžtičky -
úryvek tohoto. (Femininí symbolika.) Pak tam byl ještě mistr, který byl s mým výtvorem spokojen. Ten nějak dokázal zmizet i když byl pozorován, prostě jakoby splynul s prostředím. Toho využil, aby se shledal se svojí milou, od které byl odloučen. (=Alchymistická svatba?) Zároveň v té písni je mimo jiné odkaz na blesk (1. sen), nalezení místa (3. sen) a snění samotné.
Motivy změny chápu tak, jako že se ve mě odehrává nějaký vývoj, ale to je takové dost vágní. Rád bych to viděl zřetelněji, co to přesně znamená a obnáší.