• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLVýklad snů
    TARGI
    TARGI --- ---
    ahoj, tak zas po dlouhé době hodně živý sen, co mě nějak hodně vnitřně rozhodil.....resp živý.... :můj otec, někde někoho naboural a utíkal od nehody, ujel, utekl, zapiral... žádné podrobnosti, černo,jen vidim prchajícího otce, od nějaké nehody, kterou nevidím, je za černou mlhou, příšerně zničeného....
    on ve skutečnosti: hodně zodpovědný, dobrý řidič, nikdy by to neudělal, spolu máme hodně dobrý vztah...


    MARI
    MARI --- ---
    KAMAHL: podle medova snáře dravý pták: symbolizuje moc a vládnutí nad myšlenkami (v symbolu vzdušného elementu)

    tady vidím spojitost s tím, jak píšeš, žes v posledních dnech používal počítač produktivněji než v minulých dnech. tvoje mysl zabojovala a nelenošila, stejně jako ten dravec.
    NYA
    NYA --- ---
    KAMAHL: pokud máš aktuálně nějaký kreativní nápady ohledně práce na počítači, tak tenhle sen může být jedině dobrý znamení :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dneska jsem měl docela intenzivní sen, navíc to bylo vložené v jiném snu, snad i násobně (jako inception).

    Byl jsem na nějakém otevřeném prostranství a před sebou svůj laptop. Nade mnou bylo velké hejno ptáků různých druhů. Na tom počítači běželo cosi, co je silně přitahovalo a tak kroužili nade mnou a kolem. Někteří z nich se dokonce odvážili přiblížit se až k němu, sedat si kolem nebo do něj i klovat. Vybavuji si, že jsem měl obavu aby ho nepokáleli, ze začátku to byli jen holubi a snad nějací další menší, odháněl jsem je, ale pořád se vraceli. Potom ale přiletěl nějaký větší dravec, a nějak ho vzal do pařátů. Ne, že by ho chtěl odnést, ale stejně se mi ta situace vůbec nelíbila s vypětím sil jsem odehnal i jeho, ale věděl jsem, že se hned vrátí, tak jsem využil toho momentu a počítač vypnul. V tu chvíli se hejno rozlétlo na všechny strany, jakoby nic.

    Studuji informatiku, takže s počítači pracuji hodně. Napadlo mě, že by ten sen mohl souviset s tím, že si často říkám, že hodně u něj hodně času trávím neproduktivně, což by odpovídalo přitažlivé síle počítače ve snu. Ale poslední dny ani tolik ne, docela jsem ho používal na práci s věcmi, co mě vážněji zaujaly a měl jsem pár nápadů jak bych si tím mohl zkusit vydělat, tak jestli to není nějaké znamení ohledně toho? Ale jaké? A možná to s tím ani tak nesouvisí, to mi přijdou jako relativně povrchnější záležitosti oproti tomu jakou jsem v tom snu cítil hloubku. Třeba by počítač mohl reprezentovat nějakou logickou složku osobnosti, ale i s tímhle pohledem mi to přijde matoucí, tedy neumím nic co by mi dávalo smysl přiřadit těm ptákům. Co myslíte?
    NYA
    NYA --- ---
    abych tu jenom nerozumovala, tak tady jsem po delší době něco ze snového světa taky zaznamenala :)
    [ NYA @ Lucidní snění / Láska ]
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYA: znicilo by me to, kdybych resila malickosti, sveho casu toho bylo moc a jinak to neslo...bud krchov, cvokhaus, nebo se zvednout... sice to trvalo, ale zvedla jsem se...
    sny se mnou jdou napric postelema, bytama.... vystridala jsem, ne kvuli tomu, ale shodou okolnosti tri byty a tri postele :-) A furt to same, ale i tak, cos napsala me nuti k jinemu, hlubsimu zamysleni a zacinam mozna malicko vic vnimat co se mi sny snazi rict....
    NYA
    NYA --- ---
    TARGI: hm, to jsi hezky zjistila. v současnoti se tohle zrovna učím, nedělat si z neutrálních situací příčinu citového utrpení a nehromadit si to, čemu říkám 'vnitřní bolest'.
    že jsem sice intelektuálně věděla, že podstata utrpení je prázdná a že je to iluzorní, ale to mi bylo k ničemu, když mě to vždycky srolovalo jak chtělo.
    způsob, jak s tím zacházet a jak se vědomě rozhodnout netrápit se, jsem si přečetla v knize Moc přítomného okamžiku od E. Tolle (jsem tyhle západní eklekticismy dřív nikdy číst nechtěla)

    To ale už odbíhám od tématu. Si myslím, že to může být třeba jenom období, kdy se ti sny zdají takovéhle a zase to přejde. Nebo můžeš zkusit přesunout postel na jiný místo, třeba to taky pomůže. Nebo změnit nějaký zlozvyk, který před spaním děláš (pokud).
    Nebo ti sny fakt chtějí něco říct. Třeba že nežiješ podle vnitřního sebeurčení. Nevím, napsala jsi toho maličko, tak je tohle spíš takový brainstorming :)
    BONDA
    BONDA --- ---
    TARGI: tak třeba ještě nejsi vyrovnaná s tím zlým, co jsi prožila dřív
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYA: urcitou logiku to ma, ale nevim o nicem, co bych vymazavala, nebo potlacovala, hodne jsem si prozila a zjistila, ze nema smysl se nicit malickostma... ne, ze bych neco vedome potlacovala...
    NYA
    NYA --- ---
    TARGI: nechci tu rozvíjet nějaké svoje domněnky, ale často se setkávám s tím, že hodně pozitivní a sluníčkoví lidi mají nepříjemné sny (pronásledování, násilí atp)
    dřív mě to udivovalo, ale jak jsem se s tímhle jevem setkávala častěji, tak jsem pro sebe vydedukovala, že tihle lidi prostě potlačují věci, které se jim nehodí do jejich "pozitivní" představy světa, no a pak nezbývá, než si tyhle obsahy odžít ve snu, kdy se jim nemohou tolik bránit.. ale nevím.

    KAMAHL: moc nezkoumám univerzání symboly, ale zaujala mě celková atmosféra revoluce, převratu. k tomu mě napadá leda (pokud se ve tvém životě nedějí nějaké aktuální větší změny), jestli to nesouvisí se slunovratem, který se v době, kdy jsi to psal, blížil, a který je převratem sám o sobě :)
    nevim, to mě k tomu jen tak napadlo

    VISNAK: tohle mi připadá jako klasickej sen, kde se začne něco hroutit, a pak se to děje řetězovou reakcí dál, protože se dostaneš do nějakého rozpoložení, které už jenom potvrzuje samo sebe - že nejdřív uplavala loď, pak se objevily rozpadlý budovy, no a pak kamarád roztrhal vaši loď a to už jsi byla naštvaná.
    TARGI
    TARGI --- ---
    zeptám se maličko jinak, než konkrétním popsanim snu... neustále se mi zdají negativní sny, casto se mi neco zda, a pamatuji si to, ale cca 1 z 20 snu je v pohode, ve snech casto brečím to pak i ve skutečnosti. přitom jsem celkem optimista, prý někdy možná až moc a trápení žádné nemám, ne takové, co by stalo za zmínku ;-) cim to podle vás může byt?? co to znamená? co se mi me sny snaží rict??6
    VISNAK
    VISNAK --- ---
    Jeli jsme v několika lidech nějakou úzkou říčku, uplavala nám jedna loď, ale chytli jsme ji. S jedním člověkem, kterýho zným z reálu jsem jel na svým katamaranu a dostali jsme se do zdutí nějakýho jezera nebo přehrady. Na břehu byly nějaký hodně rozpadlý budovy zarostlý šípkovejma keřema mei kterejma zrály třešně. Trhám třešně, kamarád se jede podívat jak to vypadá dál. Po chvíli se vrací a táhne katamaran přes šípkový houští. Strašně mě to sere, protože ví, že u nás nejde sehnat a oprava je složitá. Když to dotáhne ke mě, tak loď je samá díra a splasklá. Sprostě mu nadávám a budím se...
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Dneska jsem měl po nějaké době zase příběhový sen, přišel mi dost zajímavý. Bylo to ve fantasy settingu, výprava i postavy zjevně inspirované filmy, co jsem viděl - zejména GOT, ale příběh autentický. Lehce jsem se identifikoval s hlavním hrdinou, ale spíš jen do té míry, že jsem věci vnímal z jeho pohledu nebo jeho blízkosti, ale neměl jsem vědomě jeho vůli.

    Byl to muž, který přísahal své rodině, ženě a dítěti, že zabije zlovolného krále a královnu, jeho matku. Jde ke městu, ale to je již v rozvratu, z věží hradu stoupá dým. V podhradí jsou menší potyčky, ale lidé pracující na svém. Běží k centru dění. Královna již předtím byla zavražděna, ovšem byla vzkříšena, a jen proto, aby mohla být řádně popravena. Náš hrdina tedy nemá moc času. Doběhne na místo, kde se královna modlí před smrtí a prosmyknuv se kolem stráží ji zákeřně bodne do zad, což se mu povede až na druhý pokus. Čekal jsem, že přijde davové pobouření a odplata lidí kolem, ale ve skutečnosti nastalo spíš zklamání. Ten muž chvíli k lidem hovoří ve snaze se trochu obhájit, utkvělo mi v paměti jen to, když říkal že mají příliš zjednodušené chápání nižších kouzel. Mezi ty vyšší by mohla patřit snad ona přísaha, ale nebylo to řečeno. Pak se měl vydat hledat uprchnuvšího krále. Někdo namítl, že už fakticky králem není, ale hrdina oponoval, že je stále právoplatný a že tenhle velký meč pořád patří králi. Před cestou mu přítel nabídl vytáhnout si kartu - podobný princip jako tarot, ale balíček byl složený jen z falešných bankovek, která každá navíc měla pořadové číslo. Bankovky symbolizovaly absurdnost touhy po majetku, což všichni zúčastnění chápali. Vytáhl kartu s číslem 6. "Ať mě šeska provází!" a vydal se na cestu. K závěru se tam objevily postavičky Mickey Mouse a Kačera Donalda, ze kterých ale nešel dobrý dojem, byli spíš něco jako obtížní duchové. Přesto jsem se vzbudil vyspinkaný dorůžova.

    Nějaké nápady co s tím? Kromě toho zkusit se dát na spisovatelskou dráhu? :D Je v tom dost univerzálních symbolů, moc ale nevím jak je poskládat dohromady do něčeho smysluplného.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAMAHL: mne poplasilo to ze jsem nedostala vino, coz je zdravi, a v souvislosti s tim nabizenim me to dost znervoznilo
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    SOLEI: Mě to nepřijde nějak bezprostředně negativní. Co se týče toho nabízení, tak mě napadlo jestli se třeba nesnažíš nenarozenému dítěti nadbytečně přisuzovat nějaké vlastnosti a plány co s ním bude? Ale nevím, to je jen nápad. Jestli tobě ty to cítíš jako varování, tak proč se nezamyslet nad tím, jak by mohlo být možné průběh těhotenství zlepšit? Třeba jestli popíjíš, tak to třeba není ideální.
    Podle Meda je pití čaje kladný symbol.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    zdál se mi sen, šly jsme s mámou na čaj a na víno a to víno nám zapomněli donést, když jsme po dopití čaje uraženě odcházely tak hospodská prohodila k nějakému zákazníkovi „nemám nabízet ještě nenarozené dítě“. Občas jsem pověrčivá, tak to snad neznamená nebezpečí, protože jsem těhotná, ale je tak nějak podle náznaků rozporuplný.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KATCHES: sny jsou porad dost velkou zahadou i pro odborniky, v tech tvych hraje asi dost velkou roli intuice, ke ktery ti ve snovym stavu neblokuje pristup racio. cili nejaky to tuseni mas, ale v bdelym stavu sis to nechtela pripustit. ted uz asi budes svym snum duverovat vic coz:)

    btw. ten kluk je docela hlupak..snad se ti brzo bude zdat neco pozitivnejsiho;) a brzo se s tim vyrovnas
    MARI
    MARI --- ---
    KAMAHL: tak ono to svým způsobem sedí (i když do klidu mám daleko, ale to je už všemi těmi okolnostmi kolem rozchodu než samotným faktem, že už s ním nejsem).
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Hele, děvčata, to že se vám zdá o bývalém příteli krátce po rozchodu není nic divného. Skoro mi přijde, jako byste si některá přála, aby vám ho sen přičaroval zpátky nebo, co. Jde ale spíš o to, že se podvědomí snaží prostřednictvím snu situaci nějak zpracovat, pochopit a přijmout. To, že se vám zdá například že bývalému padají končetiny, nebo se s vámi rozloučí se sice nabízí interpretovat tak, že spolu nejspíš už fakt nebudete. Ale to není důvod ke smutku, takové sny naopak ukazují na to, že se s takovou situací vnitřně vyrovnáváte a když ve snu dojde k nějakému jasnému přelomu jako např SSAMIAD, MARI tak to podle mě poukazuje na to, že se podvědomí se situací smířilo a jistě brzy zase budete mít klid v srdci i bez něj.
    SSAMIAD
    SSAMIAD --- ---
    Jak jsem zde psala nedávno, že se mi stále opakuje ten sen s bývalým přítelem, co se se mnou rozešel beze slov ze dne na den a už jsme se nikdy neviděli a jak se mi poté opakovaly ty samé sny, kde mi říká jak mě miluje a nikdy neopustí, tak dnes se mi zdálo, že mi v tom snu řekl, že to nemá cenu, že je konec :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam