Dneska jsem měl po nějaké době zase příběhový sen, přišel mi dost zajímavý. Bylo to ve fantasy settingu, výprava i postavy zjevně inspirované filmy, co jsem viděl - zejména GOT, ale příběh autentický. Lehce jsem se identifikoval s hlavním hrdinou, ale spíš jen do té míry, že jsem věci vnímal z jeho pohledu nebo jeho blízkosti, ale neměl jsem vědomě jeho vůli.
Byl to muž, který přísahal své rodině, ženě a dítěti, že zabije zlovolného krále a královnu, jeho matku. Jde ke městu, ale to je již v rozvratu, z věží hradu stoupá dým. V podhradí jsou menší potyčky, ale lidé pracující na svém. Běží k centru dění. Královna již předtím byla zavražděna, ovšem byla vzkříšena, a jen proto, aby mohla být řádně popravena. Náš hrdina tedy nemá moc času. Doběhne na místo, kde se královna modlí před smrtí a prosmyknuv se kolem stráží ji zákeřně bodne do zad, což se mu povede až na druhý pokus. Čekal jsem, že přijde davové pobouření a odplata lidí kolem, ale ve skutečnosti nastalo spíš zklamání. Ten muž chvíli k lidem hovoří ve snaze se trochu obhájit, utkvělo mi v paměti jen to, když říkal že mají příliš zjednodušené chápání nižších kouzel. Mezi ty vyšší by mohla patřit snad ona přísaha, ale nebylo to řečeno. Pak se měl vydat hledat uprchnuvšího krále. Někdo namítl, že už fakticky králem není, ale hrdina oponoval, že je stále právoplatný a že tenhle velký meč pořád patří králi. Před cestou mu přítel nabídl vytáhnout si kartu - podobný princip jako tarot, ale balíček byl složený jen z falešných bankovek, která každá navíc měla pořadové číslo. Bankovky symbolizovaly absurdnost touhy po majetku, což všichni zúčastnění chápali. Vytáhl kartu s číslem 6. "Ať mě šeska provází!" a vydal se na cestu. K závěru se tam objevily postavičky Mickey Mouse a Kačera Donalda, ze kterých ale nešel dobrý dojem, byli spíš něco jako obtížní duchové. Přesto jsem se vzbudil vyspinkaný dorůžova.
Nějaké nápady co s tím? Kromě toho zkusit se dát na spisovatelskou dráhu? :D Je v tom dost univerzálních symbolů, moc ale nevím jak je poskládat dohromady do něčeho smysluplného.