• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAMAHLVýklad snů
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    No, videli jsme se asi pred rokem a od te doby se objevuje casteji :-D ne, netouzim po nem, je mi uplne jedno.

    Kamahl, myslis jako lucidni sneni?
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MODRAPUSINKA: Tak na tvém místě bych nejdřív začal reflektovat to, že chceš, aby sny byly jinak, než jsou. A teprve potom se zabýval výkladem obsahu.
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    MODRAPUSINKA: a uz ses s nim potkala real? Fakt to udelej! Symboly naplnujou nejakou nasi potrebu a tudiz maji urc kod ktery na ne idpovida, asi tak myslim ze kdyz zjistis ze onen spoluzak je " jiny" clovek zmeni se i sny, ( nebo se naopak potvrdi) pak budes moct snaze extrahovat racionalni jadro
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    MODRAPUSINKA: jo a nechapu proc byl v tom snu zase ten spoluzak!!! a muj pritel to nebyl, pred tim jsme se schovavali :(((
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Co znamena slavit narozeniny meho dedy, ktery je delsi dobu v nemocnici a neni na tom moc dobre? Neumim asi hledat v online snarich
    APIN
    APIN --- ---
    Jakým způsobem ovlivňuje úplněk (dnes) naše sny?
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Zajimave, dekuju:)
    Ty sny s kamradem zkusim sledovat a porovnavat s tim co s emi deje ve vztahu, ktery mam, jetsli se to do tech snu opravdu nejak promita. Ale proc on?! :)))
    Ad auto - to tak asi opravdu bude a je zajimavy, ze se to uz zdalo moji segre s kterou v tom aute jedu.
    HAJNE
    HAJNE --- ---
    MODRAPUSINKA:
    Auto: viděla bych v tom osvobození se od rodičů (nebo možná autorit obecně), osamostatnění, přičemž ta svoboda je nejdřív příjemná a bezstarostná, ale jakmile přijde větší problém (velká zatáčka), není to tak snadné - zaměřila bych se na vztah k rodičům, nenalháváš si třeba, že je už nepotřebuješ, i když to třeba na nějakém poli není pravda (třeba v citové oblasti)?

    Spolužák: je možné, že se ty sny netýkají vyloženě dotyčného spolužáka, ale celkově tvého vztahu ke vztahům :) a k opačnému pohlaví...pokud to byla tvoje první láska nebo prostě první zamilování, může ten spolužák reprezentovat celkově tvoje skutečné nebo potenciální partnery...takový tvůj archetyp protějšku, který vždy nějak reflektuje, co se u tebe zrovna děje v téhle oblasti...no vlastně jak řekl Koszlik

    Lišky: šelmy často symbolizují nějaké pudy nebo potlačené věci, které se derou z nevědomí, a vědomí se jim brání a vnímá je jako nebezpečí (proto šelmy)...snažíš se je přeprat rozumem (autem, které řídíš), ale to úplně nejde (to že to nejde by mohlo ve snu symbolizovat to, že jich bylo hrozně moc)...jediným řešením je konfrontovat se s nima :)
    nebo mě ještě napadlo, ale to je docela blbost - jak jsou lišky "proradné", ale zároveň dost hezké, ty zrzavé kožíšky :D mohly by reprezentovat třeba nějaké tvoje sokyně, které se zoufale snažíš zlikvidovat...
    a nebo by rozjíždění zvířat mohlo být vybíjením agrese či sadismu, který normálně potlačuješ
    KOSZLIK
    KOSZLIK --- ---
    MODRAPUSINKA: ad lišky: upřimne by me zajimalo co znamena velky počet zviřat jednoho druhu ve snu, já uz sem takových měl vícero a vždy se mi to zdálo naprosto absurdní kolik jich bylo(myši, kočky, psi, sobi i ty lišky) a jak divně se chovali. Liška je symbol, lišáctví? mazanosti? proradnosti? může hrát roli i to že se jedná o zvíře s výrazným kožichem (jsi vegetarian?) To ze je rozjizdis autem asi znamena ze se jich chces zbavit, tedy toho co liska predstavuje, ale jestli ti to zaroven pripadalo nechutny, tak mozna volíš nevhodný způsob řešení.

    ad spolužák: vídáš se s nim? jestli ne tak bych ho zkusil kontaktovat, sejít se a "ověřit si" realitu. Sen muze jen ukazovat k necemu co prozivas ohledne vztahu a toho spoluzaka to pouze pouziva jako příklad na kterem si umis ten pocit představit
    MODRAPUSINKA
    MODRAPUSINKA --- ---
    Nevíte co může znamenat sen ve kterém jsem jezdila autem po liškách? Rozjížděla jsem jim kožichy a hlavy a bylo jich strašně moc. Bylo to nechutný.

    Ale víc by mě zajímaly tyhle dva sny:
    Už asi 10 let se mi jednou za čas zdá sen, že jedeme s rodinou autem, starou bílou škodovkou, kterou jsme kdysi opravdu měli, a jedeme trasu k naší babičce. Po chvíli rodiče zmizí a my se ségrou musíme zezadu řídit auto. Nejdřív je to sranda, ale pak se objeví velká zatáčka a sen skončí. Pořád se mi zdá to samé dokola, ta samá trasa, ten samý scénář, ten samý konec.

    A druhá věc - hodně často se mi zdá o spolužákovi ze základky, který se mi asi v 6. třídě líbil. Vždycky je to něco s láskou.. buď že se máme rádi nebo že má rád jinou a já se trápim nebo jsme zamilovaný... už mě to docela obtěžuje, mám pak výčitky svědomí a cítím se provinile, ikdyž jde jen o sen.

    Tak co?
    MAJDUSH
    MAJDUSH --- ---
    KAMAHL: je to mozny, asi spis ta prvni varianta :) moc diky
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MAJDUSH: Možná se zbavuješ vlivu rodičů, nebo ti sen chce ukázat, že by bylo na čase? Třeba se necítíš v rodinné situaci dost svobodná, když jsi ve vězení.
    MAJDUSH
    MAJDUSH --- ---
    Ahoj, dnes v noci se mi zdal naprosto pomateny sen, nepamatuju si skoro nic, ale nezavisle na sobe mi umrela matka, i otec, byla jsem ve vezeni, ze ktereho jsem se snazila utect.. a jelikoz snum vubec nerozumim, ale o tom, ze mi umrela mama a o tom vezeni se mi zdalo uz podruhe, neda mi to se nezeptat, jestli nekdo z vas nevi, co by to mohlo znamenat?
    diky )
    MORRELLI
    MORRELLI --- ---
    Šel jsem si lehnout na pár hodin, než povezu dceru s tchýní na letiště. Předtím jsem měl trochu neshody s manželkou, tak se ty události ve snu projevují. A sorry za délku

    Jsem na nějakém rituálu. Všichni jsou oblečeni jako ve středověku, asi to je středověk. Jedná se o rituál spojený s magií, něco se máme naučit. Je tady plno lidí. Akce se odehrává na pozemku za větší budovou v lese. Probíhají přípravy. Vůdce rituálu oznamuje, že obětuje malé dítě. Říká, že se snad nemusí ptát, zda chce někdo odejít. Já ale odejít chci, u tohoto nechci být. Odcházím a vím, že mne bude chtít zabít. Vyjdu před budovu a okamžitě vylezu na její střechu. Je pod mrakem, nebo se stmívá, viditelnost není nejlepší. I tak vidím, jak vůdce rituálu vyjde před budovu a mečem tam probodne muže, který zrovna přicházel. Myslel si, že jsem to já. Přichází další muž, který mu vysvětlí, že ten mrtví přišel s ním a chtěl se také účastnit rituálu. Společně se vracejí do areálu. Já zatím přelezu z jednoho plechového komína na druhý, po nějaké konstrukci z trubek, která oba komíny propojuje a nějak zvyšuje jejich účinnost. Postupně v komínech začíná hučet a začínají se rozpalovat. Musím pryč. S obvázanýma rukama proti popálení se dostávám dolů ze střechy a mizím v lese. Dojdu k řece a skočím do ní. Plavu pod vodou po proudu. Proti mně plave jedna z účastnic rituálu. Ikdyž voda je kalná, mám pocit, že mne poznala. Určitě mne prozradí, říkám si, a o kus dál se vynořím. Po proudu asi 10m ode mne sedí na břehu vůdce rituálu. Zatím si mne nevšiml. Vylezu z vody, neotáčím se k němu obličejem, aby mne nepoznal. Volá „tak jak to šlo“? Odpovídám pozměněným hlasem, že dobře, a postupuju zpět proti proudu, aniž bych se otočil. Vnímám na sobě jeho pohledy. Ta, kterou jsem potkal ve vodě, spouští poplach a já utíkam…
    … Sen pokračuje. Najednou už není středověk. Jsem doma u rodičů (kde už dlouho nebydlím). V tom snu jdu spát. Chci se trochu vyspat, abych ráno odvezl dceru na letiště (to tam prošlo z reality). Spím a zdá se mi sen ve snu. Musím zachránit malou holčičku. Potřebuje injekci do žíly. Jsem stále v domě u rodičů, ale v kuchyni. Se mnou je tam nějaká starší zdravotní sestra, ale prý nevidí a musím to udělat já. Žíly na její ruce jsou moc jemné. Nejdřív zkouším na zápěstí. Nemůžu se trefit. Zkouším znovu kousek výš a ještě jednou zase výš. Myslím si, že se konečně povedlo. Vytlačuji obsah, ale ten vytéká z vpichu níže. Potřebuji tenčí jehlu, touhle to nepůjde. Odcházím pro ni.
    V té chvíli se probudím z toho snu ve snu. Jsem stále u rodičů v domě, ale na půdě. Nevím, jak jsem se tam dostal, když jsem byl v posteli. Mezi rty držím injekční jehly, které jsem si přinesl ze snu. Hodně zvláštní situace. Navíc ty jehly jsou rezavé a je jich víc. Vůbec netuším, kdy stihly zrezavět. Nějak ničemu nerozumím. Scházím na dvůr, je tam pod střechou lékarenský prosklený regál. Hledám v něm tenkou jehlu. Přichází nějací lidé (snad bratr a rodiče), ptají se, co tam dělám. Vyprávím jim o svém snu, a co musím udělat. Říkají, že v domě žádná holčička není. Vyhazuji staré jehly do popelnice.
    Probouzím se. Teď už do reality doma v bytě. Musím na záchod, to ten meloun. Koukám na hodiny, spal jsem teprve 2 hodiny a za další 2 musím vstávat. I tak cítím v tom snu nějaký smysl a musím si ho po dlouhé době zapsat, než si zase lehnu a zapomenu jej. Postupně se v tom budu pitvat.
    PABLITOS
    PABLITOS --- ---
    jednou se mi zdálo, že hledím do studny a v odrazu hladiny vidím nebe jenž se zbarvuje do zlata, zvedl jsem hlavu vzhůru a celé nebe bylo ze zlata a já na to němě zíral, když jsem se vzbudil, tak jsem nabyl dojmu, že jsem dosáhl osvícení :)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Haha, tohle jsem si teď přečetl v deníku ze dneška, málem jsem to zapomněl. Vykládat netřeba, ale přišlo mi to celkem milý. :D

    Šel jsem cvičit nějaké bojové umění. U vchodu byli dva muži. S jedním jsem se o něčem bavil, druhý mi podal misku se slovy: “Napusť mi jí energií!” Jako jsem tam poslal z rukou a on to jako vypil. Zašklebil se trochu. Říkám: “Hutná, co? Já mám normálně taky radši tu lehčí, ale dneska je prostě taková.” “Nojo, já to znám.”
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    THEAGONY23: Co takhle: Podzemní místnost = o něco hlubší rovina podvědomí, než na jaké se sny běžně tvoří. Obluda je něco ošklivého, co podle tvého popisu může ublížit tobě i tvým blízkým. Nevíš, co to přesně je, doteď jsi si nemusel být ani vědom toho, že to tam je. Tohle je odvážný odhad, který neber až tak vážně, ale tipnul bych na nějaký problém útlého z dětsví, nebo dokonce těhotenství, totiž štěně = dítě, chápáno na pudové rovině. Zároveň pavouk, zvlášť pokud jsou tam sítě může být odkaz na špatné lůno nebo nepřiměřeně pečující matku. Ale opakuji, můžu být úplně mimo. Zato policie, to je klasický odkaz na svědomí, které se s tím nedokáže vypořádat i když by třeba rádo, ale nemusí na to mít prostředky a mělo by se to řešit jinak.
    MARI
    MARI --- ---
    KAMAHL: sebrala jsem ho jen tehdy, když jsem o něj zakopla (to jsem se pak dotkla i rukama země, tak jsem ten kus vzala). cíleně jsem se pro ně neshýbala, protože jsem věděla, že by mě to zdrželo natolik, že bych zůstala hodně vzadu a nestvůra by mě sežrala. vůbec nemám tušení a nic konkrétního jsem k tomuto nenašla ani v medově snáři.
    mám za sebou nějaké velmi špatné zážitky, takže bych si to možná mohla vysvětlit tak, že i zlé věci můžou přinést cenné zkušenosti. a ty cenné zkušenosti by mohly být právě ty kusy zlata, o které jsem zakopávala a vzala si je. kdybych se tím zlatem zbytečně zaobírala (zastavila se a jen sbírala), pohltilo by mě to (v reálu – duševně bych se nikam neposunula).
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MARI: Zkusil bych se zamerit na ty pocity ohledne toho zlata. Proc jsi ho presne sbirala? Pusobi to na me oproti predchozi emotivni a duchovni atmosfere ponekud svetsky. Misto toho, aby ses postavila strachu, tak si to kompenzujes sbiranim zlata?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam