GOLDENDELICIOUS: To je dobré, pěkně koncentrované. :-) Maska obecně symbolizuje a paroduje nějakou přetvářku, třeba i nevědomou. Kombinace s náboženskou symbolikou je to dost zajímavé. Řekl bych, že to vyloženě nesouvisí s křesťanstvím, to tam možná tvoje podvědomí našroubovalo jen jako náboženství, s nímž jsi se setkávala nejvíce, ačkoliv spojení se synem a duchem svatým by se dalo chápat jako nějaká sjednocující tendence. Bůh zde asi nepředstavuje křesťanského Boha, nýbrž prostě to, k čemu se nejvíc upínáš a nějakým způsobem to "zbošťuješ", něco za čím si hodně stojíš a s čím se ztotožňuješ (máš to jako masku), ale sen ti naznačuje, že to je ve skutečnosti jen povrchní a vzdálené tvojí pravé podstatě. To je podtrženo skutečností, že se nijak moc božsky neprojevuješ, když je ti protivné pomoci se sbírkou. Na druhou stranu je zde ale kombinace červené a bílé, jež se mi zdá docela povznášející, ve smyslu pročišťování (bílá) potenciálně divokých citů (červená). A i samo prostředí kostela odkazuje na to, že to co se odehrává není přeci jen úplně světské. Navíc je tam určitá míra sebereflexe, což nikdy není na škodu. V druhé části snu jsi pak oblečené podobně (!) jako v první, ale považuješ se za vědce. To by podle mě mohlo odhalovat co je to, co v první části "zbošťuješ", tipnul bych si, že to bude paradoxně právě ateismus, který duch naší doby dal do souvislosti s vědeckou metodou. V tomhle případě už ale i přes nabádání jiné postavy nedokážeš rozpoznat, že je to právě ta samá maska. Asi jsi hrdá na svůj vědecký postoj ke světu, který je z věcného hlediska v pořádku, ale udělat z toho část svého ega je už jen mentální konstrukt, který může být neprospěšný. Sama jsi měla potřebu explicitně zmínit, že jsi ateistka, tak to s tím určitě nějak souviset bude.
U druhého snu mi není jasné, jestli se jednalo o sebelítost nebo svědomí, to si rozmysli. Poslední část bych se nebál vzít doslovně jako pobídku si zkusit něco o buddhismu víc zjistit, třeba navštívit nějaké praktikující nebo si aspoň něco přečíst. Klid a skromnost na konci potvrzují, že z ohledem na předchozí sen v tomto procesu úspěšně navazuješ spíše právě na jeho povznášející aspekty.
V podrobnostech se můžu snadno plést, ber jenom to, co ti dává smysl. Kdybych to ale měl jen shrnout, řekl bych, že se v tobě probouzí touha po autentickém duchovnu.