• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKDRAGONUmění jak vést partnerský vztah
    Táto diskusia vznikla za účelom zdieľania názorov, postrehov, skúseností a vlastných osobných filozofií v oblastí vedenia vzťahu. V dnešnej dobe ľudia venujú veľa času, snahy a energie škole a práci, ale tak málo si niekedy dajú záležať na vzťahoch. Tento klub vzniká preto aby si ľudia vedeli navzájom poradiť vo veciach vzťahov, aby si mohli vypočut rôzne iné názory ľudí na vec. Je určený pre tých, ktorí vidia a vedia, že za dobrým a kvalitným vzťahom musí niečo stáť...
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ... už skoro šestnáct :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    14 let.
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    Tak jak jste dlouho ve vztahu ? Nebo nejdelší váš vztah?
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    VRAN Díky za objasnění ;)
    VRAN
    VRAN --- ---
    Právě.

    Kompromis je o tom, že se obě strany sice dohodnou, ale jedna nebo obě obětují část svých požadavků. Pak je snaha o další spolupráci a společné fungování ponížena o množství těchto "malých křivd", které jednoho dne prostě přerostou v nechuť a v některých případech až naschvály a sabotáž soužití.

    Konsensus je o tom, že obě strany najdou společné řešení, které vyhovuje oběma a nemají pak pocit, že museli ze svých požadavků slevit nebo ustoupit. Pak naopak chuť spolupracovat, rozvíjet se/vztah roste, protože oba mají pocit, že z toho oba těží.
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    VRAN - diskuse, spory a kompromisy. No ... velmi pravdivé možná jsem jen nenašel ty správná slova . Nejsem natolik vzdělaný abych to takto dobře popsal . Ale ano je to tak pokud to vystihuje to slovo konsensus tak souhlasím. Je to celkem zajímavá otázka co člověka vlastně nutí vzdát se dobrovolně kouska svobody.
    VRAN
    VRAN --- ---
    NOMADIK: Neřekl bych ani tak o kompromisech jako spíš o konsensu.
    JANOS
    JANOS --- ---
    How to Move Past Conflicts with Your Partner | Psychology Today Australia
    https://www.psychologytoday.com/au/blog/talking-apes/201909/how-move-past-conflicts-your-partner
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    Partnerský vztah . To je přece o partnerství ... Věčná konverzace o kompromisech . Komunikace , ohleduplnost ,vstřícnost , věrnost , pozornost , nic jednoduchého .
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    Nehrát hry a věnovat se partnerce partnerovy . Ve spodním prádle i bez spodního prádla
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Špatný vztah: hrát počítačové hry celou sobotu ve spodním prádle
    Dobrý vztah: jít hrát počítačové hry v sobotu a to bez spodního prádla
    FABJEC
    FABJEC --- ---
    Ahoj důležitý je milovani a milovat :::zajima se nekdo o thantru
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    METTE: to jsem nepochopila...

    nevím, tak nějak si bez líbání ani nechci vztah přestavovat...

    P.S.
    a je nám o dost víc než třicet ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    METTE: Proč by se to nenosilo? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MILUCH: mno... to, že člověka něco mrzí, ještě nemusí znamenat, že to není uzavřené... takže třeba to uzavřený už má...
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MILUCH: Nevim, už se to nesnažím řešit, už je to dlouho pryč.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    KUATO: velmi pekny prispevok :}
    KUATO
    KUATO --- ---
    SATINELLE: ja v dlouhodobym vztahu jsem, da-li se 13 let povazovat za dlouhodoby vztah a myslim, ze kdyz se ten vztah vyviji dobrym smerem (ze se vuci sobe ti dva dotycni vic a vic oteviraji a propojujou), tak nedochazi k upadku po sexualni strance ani tim "obehranim", protoze si toho oba vic uzijou diky tomu, ze se jakoby umi tomu druhemu vic otevrit. jakoby to setkavani vic a vic probihalo nejen na fyzicke, ale i na nejake dusevni urovni, i kdyz to mozna zni jako klise. rikas, ze se ti stala vec, ze i jen pouhe sezeni vedle sebe te rajcovalo a tohle je prave o tom. kdyz je clovek uvolneny a kvuli mraku povinnosti, ktere vsichni mame, neztrati urcitou detskost a hravost, vydrzi mu tohle teseni se z pritomnosti toho druheho naporad. to, ze toho druheho dobre znas prece neni zadny hendikep. umoznuje to neuveritelne snadno se naladit i diky takovym blbostem, ze mate treba spolecny smysl pro humor - muzete vest dialog z nejake hry od Cimrmana a v urcitem okamziku zacne jeden menit slova a zdvojsmyslnovavatet je a druhy ho muze opravovat, nebo na to pristoupit taky, nebo se tvarit prekvapene a skonci to u regalu zamceni ve spajzu, nebo v lese na parezu, nebo jen zakousnutim se do krku v obchodaku, i kdyz se ten druhy "cuka, protoze co na to reknou lidi" - proste podle situace a moznosti.. :o). proste klicove neni novost vztahu, ale naopak hravost a otevrenost obou. kdyz tato podminka je zachovana, pak delka vztahu to jen a jen vylepsuje :o). IMHO.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SATINELLE: ale polohy přece nejsou všechno! Můžeš vyzkoušet různé hračky, můžete zkoušet různé stimulace (nebo matení) smyslů - co třeba takový šátek přes oči? A nebo také můžeš vyzkoušet roleplaying - prostě si sehrajte nějaký příběh (ale pozor aby to nedopadlo jako v Autostopu od Milana Kundery).
    Nevím, jestli je lidská fantazie nekonečná, ale rozhodně je kombinatoricky natolik bohatá, abyste měli do konce vesmíru co zkoušet.
    A pokud se omrzí to experimentování? No tak si užijte vanilkový sex.
    Také jsem někde četl možný postup pro týdenní dovolenou, kde stimuluje vzájemná přitažlivost tím, že první den spolu nesmíte o sexu ani mluvit, druhý den se smí používat narážky, třetí den si o tom můžete vyprávět a teprve potom se na sebe můžete vrhnout - nevím, jestli to funguje, ale i to se dá vyzkoušet.
    PIPPO_SPARK
    PIPPO_SPARK --- ---
    BLACKDRAGON: jo jo jo, to je pěkně napsané!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam