• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLACKDRAGONUmění jak vést partnerský vztah
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    ... už skoro šestnáct :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    14 let.
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    Tak jak jste dlouho ve vztahu ? Nebo nejdelší váš vztah?
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    VRAN Díky za objasnění ;)
    VRAN
    VRAN --- ---
    Právě.

    Kompromis je o tom, že se obě strany sice dohodnou, ale jedna nebo obě obětují část svých požadavků. Pak je snaha o další spolupráci a společné fungování ponížena o množství těchto "malých křivd", které jednoho dne prostě přerostou v nechuť a v některých případech až naschvály a sabotáž soužití.

    Konsensus je o tom, že obě strany najdou společné řešení, které vyhovuje oběma a nemají pak pocit, že museli ze svých požadavků slevit nebo ustoupit. Pak naopak chuť spolupracovat, rozvíjet se/vztah roste, protože oba mají pocit, že z toho oba těží.
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    VRAN - diskuse, spory a kompromisy. No ... velmi pravdivé možná jsem jen nenašel ty správná slova . Nejsem natolik vzdělaný abych to takto dobře popsal . Ale ano je to tak pokud to vystihuje to slovo konsensus tak souhlasím. Je to celkem zajímavá otázka co člověka vlastně nutí vzdát se dobrovolně kouska svobody.
    VRAN
    VRAN --- ---
    NOMADIK: Neřekl bych ani tak o kompromisech jako spíš o konsensu.
    JANOS
    JANOS --- ---
    How to Move Past Conflicts with Your Partner | Psychology Today Australia
    https://www.psychologytoday.com/au/blog/talking-apes/201909/how-move-past-conflicts-your-partner
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    Partnerský vztah . To je přece o partnerství ... Věčná konverzace o kompromisech . Komunikace , ohleduplnost ,vstřícnost , věrnost , pozornost , nic jednoduchého .
    NOMADIK
    NOMADIK --- ---
    Nehrát hry a věnovat se partnerce partnerovy . Ve spodním prádle i bez spodního prádla
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Špatný vztah: hrát počítačové hry celou sobotu ve spodním prádle
    Dobrý vztah: jít hrát počítačové hry v sobotu a to bez spodního prádla
    FABJEC
    FABJEC --- ---
    Ahoj důležitý je milovani a milovat :::zajima se nekdo o thantru
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    METTE: to jsem nepochopila...

    nevím, tak nějak si bez líbání ani nechci vztah přestavovat...

    P.S.
    a je nám o dost víc než třicet ,-)
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    METTE: Proč by se to nenosilo? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MILUCH: mno... to, že člověka něco mrzí, ještě nemusí znamenat, že to není uzavřené... takže třeba to uzavřený už má...
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    MILUCH: Nevim, už se to nesnažím řešit, už je to dlouho pryč.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    KUATO: velmi pekny prispevok :}
    KUATO
    KUATO --- ---
    SATINELLE: ja v dlouhodobym vztahu jsem, da-li se 13 let povazovat za dlouhodoby vztah a myslim, ze kdyz se ten vztah vyviji dobrym smerem (ze se vuci sobe ti dva dotycni vic a vic oteviraji a propojujou), tak nedochazi k upadku po sexualni strance ani tim "obehranim", protoze si toho oba vic uzijou diky tomu, ze se jakoby umi tomu druhemu vic otevrit. jakoby to setkavani vic a vic probihalo nejen na fyzicke, ale i na nejake dusevni urovni, i kdyz to mozna zni jako klise. rikas, ze se ti stala vec, ze i jen pouhe sezeni vedle sebe te rajcovalo a tohle je prave o tom. kdyz je clovek uvolneny a kvuli mraku povinnosti, ktere vsichni mame, neztrati urcitou detskost a hravost, vydrzi mu tohle teseni se z pritomnosti toho druheho naporad. to, ze toho druheho dobre znas prece neni zadny hendikep. umoznuje to neuveritelne snadno se naladit i diky takovym blbostem, ze mate treba spolecny smysl pro humor - muzete vest dialog z nejake hry od Cimrmana a v urcitem okamziku zacne jeden menit slova a zdvojsmyslnovavatet je a druhy ho muze opravovat, nebo na to pristoupit taky, nebo se tvarit prekvapene a skonci to u regalu zamceni ve spajzu, nebo v lese na parezu, nebo jen zakousnutim se do krku v obchodaku, i kdyz se ten druhy "cuka, protoze co na to reknou lidi" - proste podle situace a moznosti.. :o). proste klicove neni novost vztahu, ale naopak hravost a otevrenost obou. kdyz tato podminka je zachovana, pak delka vztahu to jen a jen vylepsuje :o). IMHO.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    SATINELLE: ale polohy přece nejsou všechno! Můžeš vyzkoušet různé hračky, můžete zkoušet různé stimulace (nebo matení) smyslů - co třeba takový šátek přes oči? A nebo také můžeš vyzkoušet roleplaying - prostě si sehrajte nějaký příběh (ale pozor aby to nedopadlo jako v Autostopu od Milana Kundery).
    Nevím, jestli je lidská fantazie nekonečná, ale rozhodně je kombinatoricky natolik bohatá, abyste měli do konce vesmíru co zkoušet.
    A pokud se omrzí to experimentování? No tak si užijte vanilkový sex.
    Také jsem někde četl možný postup pro týdenní dovolenou, kde stimuluje vzájemná přitažlivost tím, že první den spolu nesmíte o sexu ani mluvit, druhý den se smí používat narážky, třetí den si o tom můžete vyprávět a teprve potom se na sebe můžete vrhnout - nevím, jestli to funguje, ale i to se dá vyzkoušet.
    PIPPO_SPARK
    PIPPO_SPARK --- ---
    BLACKDRAGON: jo jo jo, to je pěkně napsané!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam