• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GAFTahové RPG na PC (okrajově i na konzole)
    GAF
    GAF --- ---
    Jj mně taky, ale je to normální forum... Nerozumim tomu tak docela, pravda, ale myslim, že je to vlastně jenom tim https a že ta stránka nemá podpis nebo tak něco.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    GAF: android mi tam haze warning jako prase. Fyi.
    GAF
    GAF --- ---
    Tak jako mrtvo tam není no... uvidíme kam to dojde.

Albion 2 / Freealbion
    https://albion2.org/
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    FTL: Faster Than Light
    http://www.ftlgame.com/
    GAF
    GAF --- ---
    D1RABBIT: tak radši zkus ten Avernum. Geneforge je značně jednoduší a i když přichází s nápadem, tak je ...je prostě příliš jednoduchej.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    D1RABBIT: plnou cenu nedam, koupim pozdeji.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    hmmm ted koukam ze je to i na androida :p
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Avernum: Escape from The Pit
    nema to cislo
    GAF
    GAF --- ---
    JVMLOK: the pit je kolikátka?
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Avernum je absolut. Hraju The Pit, ale pravdepodobne jsem dosahl maxima v nekterych ohledech a nemuzu prorazit, tak si davam pauzu. Kazdopadne koupeny mam vsecky. A stejne tak Avadon a Geneforge
    GAF
    GAF --- ---
    D1RABBIT: dvojku musim vyzkoušet, vypadá o něco líp než jednička a i ta byla hodně fajn. Stejně jako Avernum. Pořádně komplexní dungeonovky a ta jednoduchá grafika se do toho dost hodí. Hrál jsi i Geneforge?
    GAF
    GAF --- ---
    SID311: a kurňa, takže doopravdový RPG z Schwarze Auge se nekoná :(

Ok, tak aspoň, že se to líbí z jinýho pohledu.
    SID311
    SID311 --- ---
    GAF: Není, je to jako Banner Saga. Jako chodí se po světě, ale je to jen doplněk k taktickým soubojům. Města tam jsou, ale to je vždy jeden statický obrázek, kde jde kliknout na obchod, lékaře nebo zadavatele questu. Dungeon znamená, že je tam schéma, kde je několik uzlů, když se na nějaký klikne, většinou tam dojde k taktickému souboji. Quest znamená taky obvykle dojít na mapě světa na nějakou lokaci (= kliknout na ni na mapě) a vybojovat taktický souboj (souboje).
    GAF
    GAF --- ---
    SID311: všechny videa a snad i obrázky, co jsem viděl byly ze souboje. Doufam, že ta hra je normální dungeonovka se světem, kde se questuje, chodí, mluví, bojuje a tak...
    SID311
    SID311 --- ---
    Zdá se, že s vydáním Banner Saga zapadlo, že skoro ve stejnou dobu vyšlo další taktické RPG, jmenovitě Blackguards.
    http://store.steampowered.com/app/249650/?snr=1_7_15__13

Je to ze světa a s pravidly Das Schwarze Auge (jako Realms of Arkania, Drakensang).

Chvíli jsem hrál demo a vypadá to slibně: zdá se, že se snaží udělat souboje docela variabilní (různé efekty terénů, interaktivní objekty), rozsáhlé možnosti rozvoje postavy a na poměry taktických RPG i celkem slušná volnost mezi boji (dost sidequestů).
    GAF
    GAF --- ---
    Až bude vagon padat z útesu, nenechte svého nejlepšího Varla (zdravíme Frištenské) bojovníka snažit se ho vytáhnout a řekněte mu, ať ho pustí... :)
    GAF
    GAF --- ---
    Banner Saga - po asi 12 hodinách hraní

pozitiva
    - příjemný ovládání
    - krásná grafika (ručně malovaná) a vůbec celá výprava a hra přímo dýchá atmosférou, je fakt o co stát to vidět v pohybu
    - jeden uplně žije s postavama, nádherně vyprávěnej příběh
    - turn based je jednoduchej a pochopitelnej
    - hra je nejspíš* obrovsky rozlehlá
    - existují jenom checkpointy (a hra dává člověku sežrat špatná rozhodnutí ukládáním checkpointů PO nich :)

negativa
    - dost málo RPG prvků a to málo je jenom o souboji
    - hra je vpodstatě hrozně repetetivní
    - cena, dát sedm stovek za tohle... na jednu stranu ta hra bude asi fakt obrovská na druhou jde nejspíš* pořád o to samý dokola
    - píšou, že "starat se a budovat karavanu" - jde pouze o přísun vojska a jídla. Rozdíly v dobrém a špatném rozhodují zásadněji nerozhodují o ničem*. Nikdy jsem neměl nedostatek, vždycky jsem dojel kam jsem měl. Všechno jsem dřív nebo později vybojoval
    - turn based je jednoduchej a pochopitelnej
    - hra je nejspíš* obrovsky rozlehlá
    - existují jenom checkpointy (a hra dává člověku sežrat špatná rozhodnutí ukládáním checkpointů PO nich :)

PS: píšou, že rozhodnutí hráče mění svět a takové. Ačkoliv doteď veškeré rozhodnutí byly jako v bodě u té karavany, jde jenom o ztrátu / přísun zásob a herních charakterů, nechce se mi to dávat jako negativum. Nevim jaký to bude mít dopady na příběh celkově. Možná že dost.

Takže nevim no. Připadne mi, že tvůrci měli v záměru udělat krásný výpravný animovaný interaktivní film z prostředí inspirovaného vikingy. Se soubojem. A mininahrami. Co se týče filmu tak dobrý. Ale ten souboj by měl být kořeněný pořádnym množstvim itemů a schopností. A miniher o dost víc než občasné rozhodování v rámci dialogu ala Space Rangers. Na druhou stranu, třeba si jenom stěžuju. Rozhodněte si to sami :)

*hraju to "teprve" 12 hodin. Nevypadá to, že by se ještě konala nějaká zásadní překvapení, ale nemůžu to říct s určitostí. Takže brát trochu s rezervou.
    GAF
    GAF --- ---
    D1RABBIT: se mnou asi ne. Ale já mam rád všechny a ehm, čtyřku teda fakt nejvíc no. Tak a je to venku :)

Ale myslim, že chápu, proč se trojka všeobecně považuje za nejlepší. Jsou to prostě starý dobrý Heroes dovedený do dokonalosti a vyšperkovanosti a s nejlepší grafikou. Čtyřka je prostě ...jinde. Asi jako zmatenej los uprostřed kravího stáda. Jinej souboj. Jiná grafika. Pak to srocování hrdinů do jedný armády a takový. A pětka a šestka jsou už nový hry na téma Heroes.
    GAF
    GAF --- ---
    D1RABBIT: a který že máš nejradši. Čtyřku, žejo :D ?
    GAF
    GAF --- ---

Turn based je lepší:

21 hlasy od 19 respondentů

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam