• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SHEALA: Neznáš mě, je to složitější. Nejsem si jist, že to chci psát veřejně, jestli máš zájem, tak přes PM...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: Bohužel, tvůj projekt vidím jako asociální zvrhlost. Jinak mě zaujalo jak si psal o pozicích pro OZP. Je smutn, že pozice pro OZP nejsou, pokud jsou, tak jsou takové kde nepotřebuješ ani základní skill set. Hlídač parkoviště, uklízeč. Zaměstnavatel spoléhá na to že lidé s postižením nedostali šanci se pořádně naučit sociální dovednosti. A že OZP vemou občas cokoliv, jen aby se zbavili pocitu že sou neužitečný.

    Zatímco ty jsi dostal alespoň nějakou možnost socializace, předpokládám. Chodil si do běžný základní školy, nemusel ses bát že tě učitelka odmítne učit. že tě spolužáci nepřijmou protože seš fujky/jinej... A teďka chceš aby tě živili jiní. Dostal si docela hodně privilegií, který jiný nemají, a chceš další...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Já nemám potřebu cestovat, ale rozhodně bych netvrdil že to nejde. Ale jestli je to to co myslím, tak většinu cesty vezl někdo je nebo něco spravovali. Možná že na tom už byl líp xChaos s tím jeho solárním kolem :D http://teckacz.cz/1252-Solarni-dalnik-kolo-Arachne-Aerospace-1.tyden-cesty
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Já viděl o trabantech video :) Nevím jestli je ten samý projekt.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: S tou rovností to vnímám složitěji. Se všem živým cítícím bytosmi mám soucit. Nevnímám všechny tak že jsi sou rovni. Jsem v podstatě individualista které vidí výhody v úsporách z rozsahu, vadí mu nesouměřitelnost (termín Jana Kellera), chudoba a velké nerovnosti (které si nemyslím že jde jakkoliv ospravedlnit a to ani výkonem).
    Podle mě má člověk právo na existenci i když se neangažuje a to nic proti angažovanosti.

    Člověk není svoje funkce! Vykřičník :D Ty drsné rady si přečtu i když mě osobně zatím žádné drsné rady zatím neoslovili ani nepomohli mě nebo nikomu koho znám :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Koukal si už na Tomáše Hejzlera?
    TEDxPrague - Tomáš Hajzler - Konečně v penzi. Už můžu dělat, co mě baví. - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=CaEA91_dl7Q
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SHEALA: Dobře, mohl jsem uvést lepší argument. Můžou být choroby nebo důvody, který medicána nepostihne. Navíc zaměstnání není jediná užitečná práce.
    Já jsem přesvědčen, že v rozpočtu chybí peníze kvůli lidem kteří nepracují i když by teoreticky (z donucení) mohli.
    Kdo zneužívá sociální dávky? - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/11822-kdo-zneuziva-socialni-davky
    Sborník 04 Pražské školy alternativ - Ekumenická akademie Praha
    http://ekumakad.cz/cz/publikace/sbornik-04-prazske-skoly-alternativ

    Já to nezavádím, ale podporuji kampaň která o těchto tématech chce vést diskusi.
    Ale já osobně podporuji to co ty považuješ za sociální nespredlnost. Já to pokládám za efektivní naplnění lidského práva na život + zákaz nucené práce..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT:Promiň, ale na deprese lze dostat invalidní důchod. Tohle není argument. Jak k tomu příjde člověk s postižením a/nebo závážnou chronickou nemocí, který pracovat chce a nemůže, a musí se plazit před posudkovým lékařem, aby dosáhl na adresnou dávku? De fakto kvůli lidem kteří pracovat nechtějí, ale mohou, chybí v rozpočtu státi peníze.
    Zavádíš významnou sociální nespravedlnost, pokud chceš peníze jen za to že existuješ, musí - li za tebe pracovat někdo jiný.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Já ti to video nevnucuji, já se rád dívám na dlouhá videa :) Hogenová tam rozebírá něco co nazývá přemocňování.. Je to takový ten růst růstu, ale uvnitř logiky našeho uvažování... V nějakém vidu například říká: pokud člověka hodnotíme pouze podle jeho funkce tak ho lidsky zabíjíme.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: To je právě asi rozdíl mezi námi. Já nepohrdám (nebo se o to alespoň snažím) žádnou živou cítící bytostí. Ale ten příklad co si uvedl asi také není právě příklad onoho tak často omílaného flákače co nedělá nic užitečného, ale nikdo ho nikdy neviděl..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SHEALA: Mě nezajímá kdo je nebo není lenoh. Myslím si že každý má právo na důstojný život nehledě na to, jestli je zaměstnaný a dle toho jak pozoruji okolí na to zdroje jsou (peníze chcete li). Chci brát těm bohatým a dávat chudým (hodně zjednodušeně řečeno). Už jsem se tu k tomu přiznával mnohokrát že se považuji za "levičáka" :)
    Adesné dávky chápu, že jsou adresné. Nemyslím si, že by se měli nebo museli rušit všechny adresné dávky se zavedení ZP.
    Někdo může být zdravý výkoný a nemít práci a nemusí to být lenoch a i když by byl tak lenoch neznamená automaticky někdo koho bychom měli trestat.
    Už sem psal, že nejsem bojovníkem proti pozitivní diskriminaci (příklad s tím zvýhodňováním pracovních míst).
    U té babičky si myslím, že je v pořádku, že má peníze od státu i když není zaměstnaná.
    Ale není fér, aby se solidarita vztahovala jen na to co je zjevné a dá se změřit a zvážit.. Je sposutu věcí na které medicína nepřijde.. Spousta lidí může mít třeba depresi a kvůli tomu není schopná práce a diagnózu na to od lékaře nemá a proto je flákač, dokud si nedojde k lékaři? A může si člověk za svoje nemoce sám nebo ne? Podle psychosomatiky může psychika přivodit například zlomenou nohu. A do jaké míry je člověk svobodný a zodpovídá za svou psychiku?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Lidé mají různé motivaci pro činnost. Lenost = nedostatek motivace.
    Může to být racionální že ten člověk nechce dělat něco co považuje za zbytečné špatné či tak.
    Také může mít nějaký důvod, proč danou věc nechce dělat, kterému nerozumíš...
    Mě vadí fetišizace práce a zaměstnání, kterou hodně kolem sebe pozoruji...
    I adorace výkonu...
    Anna Hogenová, Pohled na současnost očima filosofky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=h2f_wOAh8LE
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: hele, dochází ti rozdíl proč jsou adresné dávky adresné? Zrovna u těch lidí s postižením, je opravdu rozdíl, jakej výkon je schopnej podat mladej zdravej chlap, a jaká babička s rozjetou RS, a že pokud bude ten mladej zdravej podávat stejnej výkon jak babička s rozjetou RS... tak je lenoch línej.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Já se od tebe nenechám urazit. Já tebe špínou společnosti nebudu nazývat. Ale s tvými názory nesouhlasím.
    Podle mě realitu příliš zjednodušuješ a věci hodnotíš aniž by ses o nich zamýšlel více do hloubky.
    Termín flákat je už hodnotová nálepka.
    Máš prostě spojené flákač=zlo.
    Je to asi tím, že jsem nepotkal žádného člověka kterého bych považoval za špatného, protože je flákač.
    Ty někoho takového znáš, nebo je to jen nějaký virtuální teoretický nepřítel, kterého nikdo nikdy neviděl?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    NEKROMANT: sry, blog je tady: http://blog.tomashajzler.com/ tamten odkaz ale také patří k němu :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: K takové deviaci jak jí popisuješ se hrdě hlásím i jí podporuji. Práce která je ponižující je pro mě jakožto INTP se sklony k anarchismu něco co je dle mého posuzování zlo, alespoň v tom případě pokud je to vnucováno za normu a veškerá hereze se má trestat. Já často dělám práci která mě neponižuje a není to ani tak o té práci, spíš o to aby nebyla aplikována politika cukru a biče a činnost mi dávala nějaký smysl nebo jsem viděl že je užitečná či k něčemu dobrá...
    Tvou filosofii pojetí práce odmítám a naštěstí nejsem sám.
    Mohl bych třeba zmínit Tomáš Hajzler který se zabývá svobodou v práci: http://www.svobodavpraci.cz/.
    A nebyl to flákač, ale naopak (syndrom vyhoření a práce v bance).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    TRISSIE: Znám pár invalidů a babička má roztroušenou sklerózu. Nemyslím si, že invalidé jsou automaticky lepší nebo horší lidé nebo více či méně potřební. A to babičku mám rád hodně a některé invalidy které znám těž. na některé nekvalifikované práce se preferují invalidé domnívám se, že kvůli nějakým slevám na daních (je to často v inzerátech "vhodné pro" nebo "pouze pro invalidy" a to znamená že neinvalidy neberou (ověřeno..). Já nejsem bojovníkem proti pozitivní diskriminaci. Jen tohle ZP prostě řešit nemá, má garantovat důstojný život (v rámci toho co finance svedou..) všem.


    XCHAOS: Tak mi to napiš do PM nebo někam proč jsem hovado (neříkám že s tím něco svedu) :-)
    A těch 10k, medián jsem si neřekl já nebo nevymyslel ale navrhli to jiní :) A pod 6k zvlášť v kombinaci při osekávání současného systému jsem odpůrce ZP (a rozhodně nejsem takto nastaven sám). ZP není primárně nástroj k tomu jak ušetřit peníze (to volně cituji Martina Shánila garanta sociálního systému ve straně kde je i xChaos - tedy u pirátů )

    HAWKS: To rozhodně nemusí být pravda. Možná to tak máš ty, ale nemá to tak každý. Nezáleží jen na tom, jak snadno člověk peníze získá, ale kolik jich má v rezervě, jestli je možné ten snadný způsob získání peněz zopakovat atd. Lidé s penězi zachází různě bez ohledu na to jak je získali. Nedávno jsem četl text jednoho básníka o tom jak žil v Ostravě. Horníci co tvrdě makali a fárali a pak prachy hned prochlastali a uvádí proč. Znám to třeba i z Kutné hory tam to probíhal obdobně (tvrdá dřina, nízký plat).
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    XCHAOS: kdo se chce flakat, at se flaka, ale za svy
    _BENNY
    _BENNY --- ---


    Iniciativa za Nepodmíněný základní sex
    http://www.nepodminenysex.cz/
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Slepá skvrna systému | č. 3 | 2013 | archiv - A2 – zvíře nikdy nespí
    http://www.advojka.cz/archiv/2013/3/slepa-skvrna-systemu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam