• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    GORG: Tak ona ta debata taky vypadá celou dobu nějak takhle:
    Odpůrce: Ok. Mě se nezdá jak by to mohlo jít.
    Příznivec: To půjde.
    O: No dobře, ale jak to půjde?
    P: Prostě to půjde.
    O: Mě se to nezdá protože "argument"
    P: Ale to přece půjde.
    O: A jak to půjde? Řekneš mi to?
    P: Tady je video kde to ukazují (2h video)
    O: No a když ti to v tom videu vysvětlili, řekneš mi teď jak to půjde?
    P: To půjde.
    /random junipetrus video v němčině /
    O: Dobře, zkusíme to jinak. Myslím si že to nepůjde protože "jiný argument"
    P: Ale to půjde.
    O: Dobře, jak to půjde?
    P: Byl jsi na nějaké přednášce?
    O: Nebyl ani nechci. Chci teď a tady od tebe slyšet, jak to půjde. Máš to nakoukaný, na přednášky chodíš, tak mi snad dovedeš odpovědět.
    P: To půjde.
    GORG
    GORG --- ---
    Přemýšlím proč odpůrcí myšlenky topicu to berou všechno tak emotivně. Nebo ne všichni, ale třeba Benny ten teda dost. Asi ta debata prostě nepatří a nemá patřit na internet. Samozřejmě je to vděčný téma na flamewar.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    jeste drobnustku. prijde mi ze ten system pocita s celkem dobrym masakrem. nasel jsem si video:
    Základní příjem - Kulturní impuls - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PUYTtluGu4A


    7:19 - grafy bez cisel a vyznamu. rekneme ze ukazuji princip


    - zrusit socialni davky nahradit je zakladnim prijmem (efekt: zvetsi se pocet lidi na podpore) až do své výše. takže pokud to bude 10k a dávky byly 15k tak stejně dostaneš 15k pokud jsi dostával 5k dostaneš 10k. Uspora 0, bude to stat rozdil mezi zakladnim prijmem a socialni davkou.

    8:09 - kecy o tom ze kdyz udelas lidi nezavisle na prijmu prestanou je ovladat bohati. Z toho plynou dve veci 1.) tim bohati zchudnou. 2.) vsichni budeme "stredni trida"... ne nebudem budem vsichni chudi stredni trida budou ti kdo k tomu jeste ucinne pracuji. 3.) zvysi se propast mezi chudymi a bohatymi a penize bohatych ztrati cenu neb pri nedostatku vyroby bude zbozi stat vic coz znamena ze "zakladni prijem" si to nebude moct dovolit.

    9 minuta připomíná listinu práv a svobod zejména tu část že člověk má privilegia na základě lidství. pokračuje k zrušení otroctví a nenápadně připomíná dnešní stav.
    10 minuta říká doslova že můžeme mit obavy u zakladniho prijmu "hospodarstvi zkolabuje ve společnosti vypukne chaos", hned se ale sichrují minulosti "mnohem horší to bylo tehdy když se země stala kulatou. Církev trvala že země je plochá deska. ..." pokračují příklady kdy se lidstvo mýlilo, galieo...
    11 minuta "a tak je to i se základním příjmem"

    ne to se nedá. pardon. prosím o odkaz na video které bude suché, jasné výstižné ne plytké moralizující a statické.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    napadla mě taková věc.
    řekněme že to spustíte a bude to fungovat. jak zařídíte to že děti těchhle lidí se budou chtít učit a následně pracovat aby mohlo těch 40%-50% lidí co makaj někoho živit ?

    já bych v případě že bych skutečně dostal základní příjem "tak abych mohl důstojně žít" změnil profesi. Jenže znám spoustu takových který práce nebaví a prostě by s tim sekli. ze svýho okolí hádám tak třetina takže zbyde 33% pracujících.
    to celkově utlumí průmysl ale přitom i ti "základně podporovaní" budou chtít vodu, elektriku. Jak zařídíte to aby měna neztratila hodnotu a abych se na +1500 nedřel měsíc v kanclu.

    Co když budu mít 5 dětí a ty makat nebudou je to správný ? co když i mých 5dětí taky budou mít 5 kousků co nebudou makat ? prostě nelze snížit počet služeb/zboží a přitom umožnit zvyšování populace.

    Když budu makat zadarmo řekněme co mě donutí udržet kvalitu ? dneska mnohdy nefungují peníze a to jde defakto o vlastní přežití.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DEATHKA: rozumim tomu dobre, ze odpoved neznas?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DEATHKA:
    Ne, nenajiždím na tebe protože si autor videa, ale protože na jednoduchý otázky kdenatovezmete je podle tebe potreba videt dvouhodinovy video.
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    SHEALA: nejste schopný? jsemsnad autor nějakého videa nebo viděla si někde, že bych pořádal přednášky o zp? já sem kurva přišel diskutovat a seběhla se na mě halda hladovejch čoklů,. tak se bežte všichni zabít a užijte si tuhle "diskuzi"
    _BENNY: rozumím tomu dobře, že ztrácíš energii tím, abys něco popřel? zajímavé
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    DEATHKA: A k zvysku nie je nic? Takze znova - preco ja mam pozerat 2h video, ked clovek ktory ho videl, diskutuje na temu NZP, zastava nazor ze NZP je realizovatelne, podla jeho vlastnych vyjadreni sa zucastnil X diskusii/workshopov. Tj. zda sa, ze temu ovlada odpoveda na otazky tym, ze postne video a nie je schopny napisat 5 riadkovu odpoved?

    Proste v com je problem? Ak odpoved nevie, nech to napise. Ak vie - nech ju napise. Ked my mozeme stravit x minut pisanim reakcii, tak moze hadam aj on.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    DEATHKA: sorry, ale to že nejste schopný shrnout váš popis projektu do pěti až deseti minutový prezentace, svědčí o neschopnosti. Na dvouhodinový filmy ti nikdo není zvědavej.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DEATHKA: nekecej a dodej presnou minutu a presny video kde to je vysvetleno.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DEATHKA: já jsem netvrdil že to chápu já tvrdil a tvrdím to doteď že nerozumím to na čem to stojí.

    k výpočtu daně jsem použil kalkulačku ale šlo spíš o to se někde s čísly chytit. Pokud mne opravíš budu jedině rád. Čísla můžu. viděl jsem těch videí několik ale zatím je to ztrata casu (některy maj pres hodinu)
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    SEAMON: právě proto jsem tam celkem jasně uvedl "agitační videa";)

    RAINBOF: třeba tvé úvahy o penezích (kde mimojiné ukazuješ, že nechápeš princip daní a neumíš jí vypočítat) celkově naznačují, že si žádné video nejspíš neviděl. proto jsem se ptal.

    _BENNY: sem tu čet něco o tom, že tvůj předchůdce vedl klub tím nejhorším způsobem a ty tu předvádíš tohle, tak to jako no comment
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    DEATHKA: No len NEKROMANT svoje odpovede posiela s oblubou vo forme 2h videa. Pricom sa casto jedna o pomerne elementarne otazky. Zaroven tie otazky nevie nejako uspokojivo zodpovedat, hoco on tie videa predpokladam videl.

    A to ani nehovorim, ze tie videa maju skor propagacny ako informativny obsah - presne ako pise _BENNY. Tj. preco mam pozerat 2h propagacne video, ked zjavne ani zastupca NZP po jeho zhladnuti nie je schopny zodpovedat moje otazky?
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    SHEALA: třeba protože o tom chce diskutovat? já když chci o něčem diskutovat, ať už to podporuji či naopak, tak si nejdřív zjistím veškerý dostupný informace. ..
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    DEATHKA:
    obávám se že jsem zatím viděl jen taková kde odpovědi nejsou nebo jsou jen na úrovni obecných teorií
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DEATHKA: ano, videl. ze je to reseni jen pro socky? ukazeme bohateho intelektuala, kteremu se to taky libi. bojite se, ze lidi nebudou pracovat? s tim se vyporadame tak, ze pred kameru strcime jednu prodavacku a nechame ji rict, ze by do prace chodila jako doposud dal, protoze ma rada kontakt s lidmi. ze to cele nebude stabilni? naopak, protoze proto a za zkousku nic nedame. ze nevime kde na to vezmeme? ukazeme si na slozeni ceny sklenice kavy kolik stoji ta ktera dan, pak to cele sloucime do NZP, pro ty nejvetsi skeptiky ukazeme vedle sebe dva kolace pred a po a smitec, vsechny otazky mame pokryty.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    proč by ho měl vidět?
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    _BENNY: a viděl si nějaké to video?: )
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DEATHKA: ok, kdyz si myslis ze ti krivdim, pak prosim o odkaz na konkretni minutu konkretniho videa, kde se odpovida na namitky vznesene by RAINBOF.
    DEATHKA
    DEATHKA --- ---
    mě se zas nelibi, že sem tu napsal, že videa odpovídaj na část jeho otázek a hned tu na mě někdo bleje, že sem tu vyhát nějaký neochvějný důkaz a ještě si klepe na čelo, že se necítím jako oběť manipulace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam