GORG: Ne, tak ono NZP je založený na tom, že dostat má každej, bez ohledu na to, co s im udělá.Matka starající se o postižené dítě, ožrala investující do choroby( jejíž léčení mu zaplatíme),okradený stejně jako zloděj, s NZP si polepší prostě každý. Teda až na ty, co to zaplatěj. No nic, v názoru na to, co je pro společnost přínosem, se holt neshodnem.
GORG:
Rozumný by bylo odprodat neziskový podniky. Teda z finančního hlediska. Ono neziskový jsou asi dost z důvodu, že nepřímo řídí stát, a tomu bych nesvěřil ani tříkolku. Otázkou je, jestli buchnout ty ziskový, protože případnej zisk z prodeje zmizí v černý ďouře, v lepším případě krávovinách.
Ovšem otázka je, kam po případnym prodeji umístit "trafikanty" "odborníky" a příbuzenstva politiků a taky by to složilo dost firem, u kterých státní a polostátní podniky výhodně nakupují věci s cenou běžnou 5 za výhodnejch 50 a který čirou náhodou povětšinou patří komusi z okruhu kamarádů.
SHM8: Tak určitě, já se tim nesnažim živit, tim správnym chápáním, ba ani bezdomovci.
Jinak bavíme se o NZP a jak jsem nastínil jeden z mnoha kladných vlivů(zde na bezďáka) a pro lepší pochopení ze strany prosazovačů NZP jsem to přiblížil jejich žebříčku hodnot:-)
Ale jinak, ono celkově je to, co společnost kterou zastupuje stát ,docela podobný, vcelku zdařile se z toho, co stát dělá, dá odvodit že přicházet k penězum jinak formou nějaké státní dávky,dotace apod. je zcela nepochybně chybné, pokleslé a zavrženíhodné a je po zásluze trestáno. Z čehož mi teda docela leze, že s tímto státem potažmo společností nějak nemáme společný vidění. Ale jako nesere mne to, žiju tak celej život, minule jsme se zase neshodovali v pohledu na kladný vliv VŘSR