_BENNY: Nakonec jsem tam nešel.. ale jeden z těch dokumentů co se tam pouštěl byl tento:
https://archive.org/details/DeathMills a ten má poměrně rozumnou licenci: Public Domain :) Ty ostatní nevím jakou mají licenci.. Já chodím častěji na bezplatná promítání filmů které jsou zdarma i legálně současně..
V placeném kině jsem nebyl tak 8 let...
Na většinu filmů na které se dívám se legálně na plátně ani dívat nedá.. (u některých práva vypršela, pokud by se pořád neprudlužovala).
Filmy je legální stahovat, takže když, jestli trváte na doslovném dodržování zákona tak bych na to nesměl koukat mezi známými a přáteli ale sám bych je mohl stahovat a dívat se na ně..
Ty filmy pouští politik, které tyto zákony chce změnit..
Nevěřím a domnívám se že i on nevěří, že se mu ty zákony povede změnit...
Sám jsem řešil jestli to je morální porušování tohoto zákona a po dlouhém přemýšlení jsem usoudil že ano..
Takže tento zákon je podle mě správné porušovat i za cenu případného trestu a byl bych rád, když by autorský zákon porušovalo co nejvíce lidí.
Je to hezký příklad toho, kdy zákony jsou masivně porušovány a nejsou vymahatelné + je zajímavé kdo za nimi stojí a komu slouží..
Ještě bych dodal, že člověk, který ty filmy pouští skládá docela zajímavou muziku.. :)
Jinak jsme proti padělkům atd.. a musím říct, že jsme zažil sám na sobě že moje díla často někdo použil bez mého souhlasu a vnímal jsem to jako že je to normální a v pořádku že je zákon v tomto případě nevymahatelný, i když by bylo fajn když by mě ten člověk uvedl jako autora :))