• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    AXTHEB: kdyz nemas stesti, i ta nejmensi garsonka stoji okolo 10 litru.Opravdovej prumernej plat v Praze je tak 15 tisic. Z toho nevyzijes. A nerikej mi ze to majitel vrazi do oprav.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUZER:
    To právo u auta má, když si ho koupí. Takže to asi nebude ten případ práva, to jest smět si pořídit bydlení, který asi myslíš, protože tohle právo platí u bydlení taky, co tak vim tak odjakživa.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUZER: Vsak mas pravo bydlet, staci platit najem.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    MANFRED: tak jasne ze za urcitych splnenych podminek. taky, kazdy ma pravo treba vlastnit auto, ale ne kdyz je zavislej alkoholik nebo herak...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUZER: A jako ke každýmu právu je k tomu třeba říct, kdo ponese následky. Tam je ten průšvih.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    FIONOR: mela by byt mozna pro kazdeho bez rozdilu. bydleni by melo byt pravo.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    _BENNY:
    FIONOR:
    Jo, deti z decaku nebo lidi vyhozeny rodicema v brzkym veku na ulici nebo lidi postizeny nahlou ztratou bydleni co nemaji nic co by jim pomohlo, nebo treba drogove zavisli (neni to z blbosti, je to vic faktoru).
    A asi je potreba nejaka osveta a know-how. Kazdej nema kapital na podnikani, kazdej nema odvahu na podnikani, kazdej nema cas nebo penize na zvysovani kvalifikace, kolikrat nejde ani o samotny podnikani nebo zvysovani kvalifikace ale o tu dlouhou trnitou cestu ktera ma byt takovy a makova a pritom je plna lezeni do prdeli, poslouchani omezenych lidi, dodrzovani spolecenskych konvenci a nutnosti potlacit svoji individualitu.

    Ubytovny a spolubydleni jsou OK, ale tam nemas smlouvu, nemas moc soukromi, muzou te odtamtud vystipat, praskat na tebe, krast ti veci, montovat se ti do zivota.
    Prispevek ve hmotne nouzi nevim jestli prijde tak rychle, stejne jako prispevek na bydleni, ale nekdo to treba zvladne a je to jakz-takz dobrej start do novyho zivota asi, myslim ze neni treba NZP.

    Jina vec jsou ty pozustatky totality - soudcove, netolerantnost lidi ke vsemu "jinemu", nerovnost pohlavi a tak

    //////No on je to vlastne offtopic, ze se nikdo neozval...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    LAUZER: rec je tedy o detech z deckych domovu nebo o lidech kteri meli v zivote "prilis mnoho smuly" na to, aby se jim chtelo aktivne hledat svoje uplatneni v zivote?
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    ALMAD: to prave vubec, ja nejsem zastance NZP. jsem treba pro pruznejsi soudni system, vetsi vymahatelnost prava, snadny pristup k informacim a pro to, aby kazdy clovek mohl nejak dustojne existovat, jsem proti diskriminaci na zaklade vzhledu, rasy, veku, pohlavi atd. NZP neprojde imho...
    taky ne barak kazdemu, ale treba levne socialni bydleni nebo tak neco.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    _BENNY: hele i v takovy situaci si ten clovek aspon muze najit praci, ale kdyz je nekdo treba v mladym veku na ulici tak to je dost blbej start. vpodstate si myslim ze nadavat na svuj osud muze kazdej kdo kvuli chybam systemu skoncil pouze se zakladnim vzdelanim, jeste treba navic ve spatnym regionu. celej system je postavenej na hlavu...
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: a cynismus...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: já bych to spíš tipoval na pořádnej reality check.
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: potrebujem previbrovat .-]
    GORG
    GORG --- ---
    LUBOB: myslim ze snaha kopukat na veci z druhe stranz s tim ma co delat
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: diskuse neni glorifikace nejaky komunisticky kundy, ty pako :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tam já až tak problém, aspoň v dnešní době, až tak v té myšlence.
    Ono pokud člověk vyznává nějakou ideu jak žít, jakoukoliv, může být sebeblbější ale třeba tu komunistickou, co mu brání aby podle ní, spolu se souvěrci, žil?
    Bude někdo protestovat, když si založí komunitu, kde budou žít podle svých ideí, to jest bez peněz se společným majetkem vzniklým spojením jejich majetků a radovat se?
    Ne, vůbec.
    Okolí bude koukat jak se jim bezvadně daří, budou se k nim přidávat další a další...třeba se jim povede nedopracovat se k obvyklé "tragedii obecní pastviny" která zatím jejich pokusy provázela.
    Akorát že, tohle vyznavačům prostě nestačí. Nechtěj se radovat a veselit sami. A tedy hlevně ne za vlastní. Shledávají za nutné, aby podle jejich pravidel vychájících u ideologie žili, samozřejmě šťastně, všichni.
    Takže takové spasení lidstva.
    Což obecně bývá jen blbě převlečená touha po vládnutí.
    Načež nastávají věci, které už nemaj s veselením nic společného.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    myšlenka byla dobrá, ale lidi, lidi to zkurvili...
    GORG
    GORG --- ---
    Totiž brát komunismus, že to bylo JEN všechno divadlo jak nastolit totalitu myslím přehlíží, že všechny tyhle moderní totality ... nacistický fašismus , stalinismus .. to všechno mělo myslím jádro nebo počátek v myšlence, ideji, která svým způsobem stejně jako kapitalismus není nutně špatná. A má jistě své svobodumyslné příznivce.
    Jak jsem taky psal... i NZP se může zvrhnout stejně jako cokoliv.. i buddhismus se může zvrhnout ve vyvraždování křesťanů.. vegetariánství k vraždění masoteriánů nebo flexiteriánů.. někde jsou ostatně i krávy posvátné.
    GORG
    GORG --- ---
    No proč mluvím o komunismu z dnešní optiky...totiž zpětně může být považováno za zločin, že se aktivně účastníme (už třeba placením daní) současného režimu, který má své globalistické dopady na třetí svět (rozvíjející se země, kde se vyrábí levně iPhony aj. gadgety). Nebo já to tak začal cítit, že mi to vadilo. Nakonec se smířil s kompromisem, jak jsem psal.. ale ....
    GORG
    GORG --- ---
    ale asi jo :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam