• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    ad LIBOR eh miliardy dolarů... pro USA..
    ale dopady se týkaly všech států světa samozřejmě (a jednotlivců). nevím jak třeba CR
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    LAUZER: bydleni by melo byt pravo
    bydleni JE pravo. kdyz bydlis, neporusujes zadny zakon. mas pravo delat vse, co neni zakazano. bydleni zakazano neni. nikomu.

    co tam mas dal? :-))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Jo, to se nedávno ptali nějakýho ekonoma, co by měla dělat vláda a on jim řikal "nic". Ono to, že už v podstatě každý lidský čin podroben dohledu toho či onoho vládního úřadu protože na to existuje nějaká norma a že leckterý regulace jsou šitý na míru a děje se tak vlivem tlaku zájmových skupin, které se snaží dosáhnout privilegií a ochrany před konkurencí(jakkoliv se to snaží předvádět jako dobro pro všechny) je dost blbý. Ale šílený je, že se to všechno neustále mění, doplňuje, ruší než se stačí dostavit nějakej efekt. Takže by to nechal a líp by podle něj dopadlo nechat to třebas blbý, ale stabilní.
    (Já dneska řešil problém, jak přepsat bichli o cca 1000 stranách, první mne napadl brigádník, když jsem to zkonzultoval, bylo mi vysvětleno že ne, protože s jeho zaměstnáním by bylo tolik problémů, takže se to vyřeší jinak, prostě černě).

    GORG: Hele já nevm, ale já na ničí úkor nežiju, natož třetího světa. To je takovej blud.
    GORG
    GORG --- ---
    Nicméně problém u kapitalismu vidím hlavně, že to není žádný volný trh.
    Tam nevidím ani tolik troubl v regulacích jako spíš korupci

    Nap. http://en.wikipedia.org/wiki/Libor#Criminal_investigations ,,, kde je nějaké vězení? na celé stránce se slovo "jail" ani nevyskytuje. Banky některé akoraát dostaly pokutu. A to je jen vrchol ledovce, kde šlo ale přitom o biliony dolarů . Na celou vec masmedia z nejakeho duvodu "zapomnela". A cim to? Viz vyse .. korupce.

    Další trabl "svobodného vydělávání si na život" a "spravedlivých příležitostí" je, že my tady v ČR si ještě žijeme jako prasata v žitě... defakto na úkor třetího světa. Takže nejenže je to horší.. ono to horší je ještě horší :-)
    GORG
    GORG --- ---
    Tak přeregulovanost vidím taky jako pěkný úlet.. to jsou často věci, co schvalující ani nemohli stihnout přečíst.
    Zpětně mi to pak připadá, že vlastně politiky nepotřebujeme. Vlastně schvalují neužitečnou (většinou) legislativu, která věci jen k*rví.
    Dost by se ušetřilo času i peněz, kdyby o něčem rozhodovali málokdy... Jen at se schvalování zákonů zpomalí
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Ono z jedný strany je to dobře, protože to rychle plyne k tomu, že se z toho stává nepřehlednej bordel, kde nikdo nebude dodržovat nic, protože to nepůjde obsáhnout a k dalšímu rozrůstání černé ekonomiky která jaksi není podobnými akcemi dotčena

    Počkej tomu moc nerozumím, si rád za rozvoj černé ekonomiky? :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak on kapitalismus se celkově odklonil k regulačnímu, dotačnímu a přezákonovanému paskvilu s neustálým montováním dalších a dalších mříží a bariér. Což je ale dlouhodobý trend, někdo si dal v americe práci a spočítal kolik stránek regulací, návrhů na nové regulace a exekutivních nařízení přibyde v USA za rok a propátráním federálního registru se dostal k cca 79 000 stránkám (a to je roční přírůstek a pachatelé dobra nejsou u nich podle mne tak produktivní jako EU). Ono z jedný strany je to dobře, protože to rychle plyne k tomu, že se z toho stává nepřehlednej bordel, kde nikdo nebude dodržovat nic, protože to nepůjde obsáhnout a k dalšímu rozrůstání černé ekonomiky která jaksi není podobnými akcemi dotčena, blbý je, že přes nesmyslnost se tomu budou státy snažit čelit nárůstem počtů hlídačů,dozíračů,honičů a odsuzovačů který budou vysávat rozpočty více než honění(honění jako pronásledování, i když s onanií to má taky dost společného).
    Přemejšlim, jestli to není tím, že jak onen socialismus tak ty nynější krávoviny budují vcelku stejný individua.
    GORG
    GORG --- ---
    Global Wealth Inequality - What you never knew you never knew
    http://www.youtube.com/watch?v=uWSxzjyMNpU
    GORG
    GORG --- ---
    Problém je, že kapitalismus tu nikdy nebyl.. stejně jako komunismus. Měli jsme tu stalinistický socialismus a teď máme řekněme korporatokracii
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUZER:
    No a tedy z to nakonec vyleze co ?
    Jeden co má právo (pokud možno nepopopiratelné a absolutní) a na druhý straně tedy logicky druhej, co má povinnost právo prvního naplňovat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUZER: za 20 minut si na masarycce, andelu, holesovicich nebo hlavaku, podle toho kterym smerem bydlis.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    AXTHEB: tak nemusis bydlet v centru, ale takhle je pak problem stihat to do prace a vubec. lidi tam mivaji auto.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUZER: tak se podivej na najmy dal od centra, v takovejch tech vesnickach kam se da dojet na zakladni kupon do openkarty
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    MANFRED: auto nepotrebuje UPLNE KAZDY. bydleni ano.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    AXTHEB: kdyz nemas stesti, i ta nejmensi garsonka stoji okolo 10 litru.Opravdovej prumernej plat v Praze je tak 15 tisic. Z toho nevyzijes. A nerikej mi ze to majitel vrazi do oprav.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUZER:
    To právo u auta má, když si ho koupí. Takže to asi nebude ten případ práva, to jest smět si pořídit bydlení, který asi myslíš, protože tohle právo platí u bydlení taky, co tak vim tak odjakživa.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    LAUZER: Vsak mas pravo bydlet, staci platit najem.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    MANFRED: tak jasne ze za urcitych splnenych podminek. taky, kazdy ma pravo treba vlastnit auto, ale ne kdyz je zavislej alkoholik nebo herak...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LAUZER: A jako ke každýmu právu je k tomu třeba říct, kdo ponese následky. Tam je ten průšvih.
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    FIONOR: mela by byt mozna pro kazdeho bez rozdilu. bydleni by melo byt pravo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam