• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: To je spis slovo do pranice k tomu nazoru, ze svoboda a demokracie je docasny luxus, ktery si muzeme dovolit diky docasnem dostatku surovin (nevzpomenu si na zdroj).
    GORG
    GORG --- ---
    BESH: Ad A new study sponsored by Nasa's Goddard Space Flight Center has highlighted the prospect that global industrial civilisation could collapse in coming decades due to unsustainable resource exploitation and increasingly unequal wealth distribution.

    No něco takového jsem tu nastinoval, že to chce udržitelnost, a že v tomto systému zatím nebyla...roste nerovnost, zneužívají se přírodní zdroje na základě "práva vlastnit".

    Oponentura říká, že tohle je zatím nejlepší systém, a je to lepší než ztratit ty svobody a blahobyt, co alespon máme ted.

    Tímhle způsobem to nutně dopadne jako Rím (či jak někdo tvrdí, že byl dříve pripad prastarých civilizací, kde elita začala zneužívat moc), ale tak treba se lidi poučili už.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Jak to myslis?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Tak to ať si roboti švihnou, mám pocit že doba a typ společnosti, která je tomu nakloněna, nemusí trvat navždy.
    GORG
    GORG --- ---
    Gates believes that the tax codes are going to need to change to encourage companies to hire employees, including, perhaps, eliminating income and payroll taxes altogether.

    Read more: http://www.businessinsider.com/bill-gates-bots-are-taking-away-jobs-2014-3#ixzz2w3H4oiLC

    // hmm.. to je slovo do pranice
    GORG
    GORG --- ---
    AC24.cz - Bill Gates: Lidé si neuvědomují, že nás nahradí roboti
    http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/3657-bill-gates-lide-si-neuvedomuji-ze-nas-nahradi-roboti

    Gates se dále domnívá, že se systém bude měnit s tím, že bude podporovat podniky, které přijímají zaměstnance. Zároveň, Gates není fanouškem minimální mzdy, protože se obává, že může odrazovat zaměstnavatele od najímání nových pracovníků právě na pozice, kde hrozí nahrazení roboty.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    FIONOR: primo alokuju kolem 5k mesicne, kamoska sama s ditetem (strihani), soused bez prace (uklizeni), dalsi kamaradka cviceni, jeste neco o cem nemuzu mluvit.. No a pak pomerne sirokemu okoli pujcuju za pakatel dodavku at si vydelaj, pres leto to dela vic alebrz se rad podilim na vecech z kterejch mam jen dobrej pocit, jak praci tak financne.

    btw ta strecha zelena je pilotni projekt k permakulturam ktery chci posleze uplatnovat v mnohem sirsi mire, takze bych to jako neuzitecny hobby nesoudil.

    prumer na rok je ca 10-15%, ale jsou to prachy ktery bych stejne investoval.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    my vs. oni :-))
    GORG
    GORG --- ---
    diky za vase nazory.
    snad ten vas rezim k necemu vede
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Napadlo mne, jen tak bokem, jak když se bojuje v souvislosti s NZP s bohatými(Parijs patent), třeba majiteli fabrik, tak na ukrajině měli spoustu polostátních podniků, řízenejch ne zlými boháči ale lidma s nejsvětějším posláním plnit státní kasu a rozhodně nikoliv svoji, přesto mám pocit, že tam nějak nejsou vychechtaný.
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    hmm. plodna diskuse
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: Tak jako patrilo by, ale vytah jsi to ty v GORG, tj. predpokladam v navaznosti na GORG, tak jsem myslel ze to byl argument na podporu NZP...nebo ne?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: kdyz zlomecek populace dostane finacni podporu, co presne to ma spolecneho s nepodminenym zakladnim prijmem?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: ani takto z vyslovne nepodmineneho zakladniho prijmu podmineny zakladni prijem neudelas
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Což o to, něco čemu budou říkat důchod asi bude, ale nebude toho dost aby za to člověk slušně přežil.
    http://bit.ly/1nFQvRA
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: Ano, len tvoj mikrokosmos je v porovnani so vseobecnym NZP cca ako perpetu mobile, ktore ma externy zdroj. ;) Proste z hladiska celkoveho systemu je to uplne neporovnatelne.

    Navyse predpokladam, ze dotacia z naseho pohladu nejaka uplne smiesna suma a z ich pohladu peniaze, ktore by setrili mozno pol roka. Co je v nasich NZP podmienkach ciste matematicke nemozne.

    Ad nepodmienenost.. No neviem, ci su to len slovicka, ak dostanem prijem, tak pre mna to znamena, ze su to uz moje peniaze, ktore mozem vynalozit ako chcem, bez dodatocnych pravidiel. Ak to tak nie je, tak mame ine slova, napr. davka - co vacsinou znamena prijem, ktory uz ale ma urcite pravidla a jasne urcenie. Ak ma NZP davat ludom slobodu, tak mi pride divne limitovat jeho pouzitie.

    Druha vec je realnost kontroly - samotna kontrola "vhodneho" vyuzitia prijmu by bola tak financne narocna, ze to nema zmysel riesit. To sa uz rovno mozu zacat vydavat kupony a hotovo.
    GORG
    GORG --- ---
    SEAMON: Neni to hra se slovicky? Nepodmineny prijem neni nepodmineny prijem, pokud s tim nejsou spojene nepodminene vydaje? :)
    Tady jsme videli aplikaci zakladniho prijmu na nekolik vesnic v Indii. Mikrokosmos s vnejsim zdrojem a jak se ty lidi zachovaji.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    THEODORT: ono se to jmenuje zakladni prijem a ne nepodmineny zakladni prijem jestli jste si behem vyvoje diskuse o ZP nevsimli..)?

    ne. diskuse tady je o NZP. nic se nezmenilo jenom proto, ze ty se nedokazes/nechces drzet daneho tematu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam