TRISSIE: To nevím. Tahle kritika jde použít i na současný systém.. Řešením by bylo zrušit anonymní peníze a zveřejnit všechny účty, účetnictví atd. Je to dobrý námět k přemýšlení.. I teď nevíme za co kdo utrácí a kdo se tedy "jen veze". Ale jen se vést je podle mě lidské právo, ale není důvod aby to nebylo vidět a nebylo to transparentní.. :)
Jinak by mě zajímalo co všechno považuješ za práci. Podle mě je například takové žebrání také zaměstnání..
SEAMON: Tak pomůže to prekariátu do kterého střední třída tak jak tak směřuje.. A to vyhlásí se jestli je na mě, tak to je v podstatě výtka že jasně a zřetelně neodděluji svoje pochybné názory a teze a to co říká iniciativa. Nebo co konkrétně myslíš že iniciativa nebo i ta nová Pestrá společnost z.s. -
http://www.zakladniprijem2014.cz/ -
http://www.pestraspolecnost.cz/ tvrdí ve smyslu "ze tomu ci onomu to bude jedno."
SEAMON: lepší práce nevím teď odkud bereš ten termín. Ale podle mě by práce prostě neměla být nucená.. Lepší práce je z mého pohledu třebas taková která uspokojuje skutečné potřeby, je dobrovolná a nepáchá nějaké zlo.. ? :)
Těch lidí znám hodně.. Dneska jsem dlouze mluvil s jedním člověkem který dělá jako OSVČ reklamu na pivo...
Probírali jsem složité vztahy v práci a jeho šéfa atd.. :) Ale jsou to minimálně desítky lidí..
NZP ma byt tak velky aby se clovek mohl zrici zamestnani a pritom kvuli tomu vazne netrpel nedostatkem zakladnich potreb...
V práci nikumu nebude bráněno ať už z důvodu že ho ta práce baví a nebo že chce víc než je základ..
Navrh iniciativy je/byl tech 60% medianu HDP (mira relativni chudoby?) cca 9500-1000 Kc pri soucasnych cenach..
Nějaké plány jsem viděl, ale spise od odpůrcu a byly to takove nacrty ktere by vas stejne neuspokojili.. Byl to nekdo "ekonom" tusim od Zemanovcu kdo to delal..
Normalni plan nevim co myslis.. Zdroje proste jsou :) Říkal to dneska na přednášce ekonom Jiří Šteg.. :) a poukazoval na ČEZ a ještě na nějaké firmy a na nějaká čísla... Ale já si čísla moc nepamatuji. Nejsou ani tak důležitá... Prostě je jasné že se to zaplatit dá, pokud by se chtělo. Přesně to nevyčíslí nikdo (je to těžší než říct jaké budou akcie nějaké firmy za půl roku..). Nějaké odhady a prognózy by udělat asi šli.. Ale vždycky půjdou zpochybnit a napadnout za to že jsou nedostatečné.
Pokud chcete na nástěnku něco přidat tak pište. V současnosti nechci nic moc odebírat :D
Přidám ale i ty články (nejpozději o víkendu) typu "NZP a pak už jen hladomor" ať mají z nástěnky radost i odpůrci myšlenky či návrhu na provedení.. :)
Když mi pošlete nějaké články kritizující NZP které považujete za dobré tak budu rád.
Sice jsme psal body proti na pirátské WIKI, ale většinu z toho jsem buď zapomněl a nebo zjistil jak by to šlo udělat aby to do proti nepatřilo... :)
Jsou 4ři hoďky jdu spát.
Záznam z té dnešní akce v NTK bude na youtube... Bylo to trošku duchovně laděné.. :) V panelu byly ale například i ekonom, reklamní agenti i bláznivý vizionář.. :)
A také dva bývalí kandidáti na prezidenta.. (dokonce se spolu zakecali někde na chodbě a nedorazili po přestávce včas.. :D).