• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    To by dobře podporovalo pitomce, kteří musí vyvinout neobyčejné úsilí, námahu a nasazení k dosažení výsledku, kterej by jinej vytvořil mimochodem mezi druhym a třetim knedlíkem :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Me napadlo k GORG -- rozumim tomu teda dobre, ze by cinnost nemela byt odmenovana podle vysledku, ale podle vynalozeneho usili?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    GORG: na tohle je zaruceny recept.
    nech si svoji praci, ale dej pokladni svoji vyplatu. ona si necha svoji praci, ale da svoji vyplatu tobe.

    libi? jdes do toho? vzdyt je to spravedlive, ne?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Konec dějin v call centru | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/03/konec-dejin-v-call-centru/
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    GORG: Tos jen přeneseně sdělil, že když se budeme mít sluníčkově, tak bude všechno nejlepší. Taková diskuse je k hovnu, s prominutím. Pokus se prosím vystoupit z té mlhy a zapracovat na konkrétních příkladech.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: Tak to dost i řeší nabídka a poptávka. -- to zvyseni platu na dvojnasobek proti soucasnemu stavu, ktery se ti zda nespravedlivy?

    To mi vysvetli, prosim...
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: Tak to dost i řeší nabídka a poptávka.
    Já teda nenavrhoval, že hodlám ceny nějak stanovovat, nebo že by je měl stanovovat někdo jiný.
    Jen že pokud nepřímo nějaká reforma změní rozložení platů, tak by to byl myslím krok správným směrem spíš než důvod k obavám.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    GORG: Obhájit si to? Já nedělám nic jiného, než že tě upozorňuji na gigakokotiny, které z neznalosti problematiky plodíš.
    Nebo snad ještě pořád máš pocit, že poloviční pracovní doba je fajn nápad? Že víš, kde sehnat peníze na platy prodavaček? Sem s tím a rozepiš se, fakt mě to zajímá. Platné argumenty, prosím.
    GORG
    GORG --- ---
    BLOODRAT: haló?
    don§t feed the troll.. co k tomu víc říct
    GORG
    GORG --- ---
    BLOODRAT: Nemícháš trochu hrušky a plívy?

    BLOODRAT: njn

    TRISSIE: Občas jsem dal pokladní něco navíc. Nemyslím, že bych vše nutněhrnul pro svůj prospěch. žebrákovi jsem dal litr. nějak nemám ale moc chuť se tu o sobě rozepisovat. nadacím moc nevěřím, ale když jsem byl ochoten věřit Amensty international, tka jsem jim dával měsíčně prachy
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    TRISSIE: Nedá, však to píše... v momentě kdy se mu to zdá moc tak jde a řeší to svépomocí... hajzl si opraví sám, protože řemeslník je pro něj už teď drahej.. lituje pokladní u kasy a přál by si pro ní vyšší plat, ale v momentě kdy by měl její vyšší plat sám sponzorovat poplatkem u kasy, tak stoupne k samoobslužný, ta samá logika, když nenechá vydělat řemeslníky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GORG: a když chceš být tak solidární, tak kdy jsi naposledy té pokladní nechal dýško? Nebo přispěl na charitu zabývající se bezdomovci?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    GORG: Hele, a uvědomuješ si, že tohle už tady taky bylo, takhle snaha o spravedlivější škálování platů? Dokonce se kvůli tomu zavedly kádrové posudky, dělnický původ atp...a člověče, lidem se to nějak nelíbilo.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    FIONOR: A já bych ještě udělal kličku k zárodku té debaty - jak by se Gorgovi líbilo, kdyby pak viděl pracovat řemeslníky polovinu pracovní doby, tak jak sám původně navrhoval.
    GORG
    GORG --- ---
    BLOODRAT: Tak cenu hodnoty "lidských zdrojů" samozřejmě vědět ani s jistotou nemůžu. Nedělám v HR a ani zdaleka to není obor.

    Ale že by lidé mohli mít vyšší platy je můj názor, který holt něco, co už asi nemá cenu dál rozebírat. Prostě je to ta samá písnička jako zde předtím... peníze jsou ale už při životě kancelářské krysy jsem si tak trochu všiml, že když jdu pak nakupovat do Billy a tam sedí celý den ženská co tam típá produkty nonstop 12 hodin denně za mnohem menší plat zatímco já možná dělal specializovanou práci, kterou neumí každej, tak přecejen mám dojem, že by ty peníze za platy mohly být rozděleny ve společnosti spravedlivěji. Ať už takhle dolů tak i nahoru .

    Myslím, že třeba servisní technik od Oracle si účtuje 100000 Kč/ hod .. jakože ok.. je to velká hra, velká liga, ale tyjo je to skutečně spravedlivý?
    Rád bych to uvolnění.. hlavně u těch nízkoplacených .. a zrovna u instalatérů ten strach (v dnešní době) nemám, když si účtujou 400Kč / hod. Není to tak moc odlišný, co jsem bral já, ale ok.. a když si bude účtovat dvakrát tolik ať už z jakýchkoliv důvodů, které by ho k tomu nutily (nikdo přeci po něm nechce ať to dělá dvakrát rychleji :)), tak to bude dvakrát dražší. Tehdy i pak bysme si raději nejdřív ten záchod odšroubovali sami.
    GORG
    GORG --- ---
    BLOODRAT: Čověče nevím furt, co máš s tím, že nejsem ochotnej za to něco platit.
    Naopak jsem psal, že bych respektoval cenu, kterou by si za to řekli. Když už bych si někoho objednal, tak pak přece nebudu dělat scény.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Mně se taky náramně líbí, jak se tu příznivci NZP bijí za peníze pro všechny (a především pro ně ) bez práce, a když je někdo nenápadně nasměruje do role těch co by náhodou mohli tuhle srandu platit tak vyvádí hůř jak tchoř se vzteklinou.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    tedy samozrejme jestli jeste porad plati, ze vykoristovani je prisvojovani si vysledku prace druhych.
    tady, kdy je za hodinu mozne dojit dal nez za dve, uz jeden nevi, jestli jeste stary dobry selsky rozum plati :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: Nová terminologie pro otroctví či vykořisťování...

    no vida! tak to uz mame druhy pripad. ten prvni byl NZP :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    NEKROMANT: Ok. Tak mi rozlouskni ten gordický ucpaný hajzl tak, aby Franta co ho vyčistí dostal peníze na které má nárok a Gorg se při placení nekroutil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam