BLOODRAT: Tak cenu hodnoty "lidských zdrojů" samozřejmě vědět ani s jistotou nemůžu. Nedělám v HR a ani zdaleka to není obor.
Ale že by lidé mohli mít vyšší platy je můj názor, který holt něco, co už asi nemá cenu dál rozebírat. Prostě je to ta samá písnička jako zde předtím... peníze jsou ale už při životě kancelářské krysy jsem si tak trochu všiml, že když jdu pak nakupovat do Billy a tam sedí celý den ženská co tam típá produkty nonstop 12 hodin denně za mnohem menší plat zatímco já možná dělal specializovanou práci, kterou neumí každej, tak přecejen mám dojem, že by ty peníze za platy mohly být rozděleny ve společnosti spravedlivěji. Ať už takhle dolů tak i nahoru .
Myslím, že třeba servisní technik od Oracle si účtuje 100000 Kč/ hod .. jakože ok.. je to velká hra, velká liga, ale tyjo je to skutečně spravedlivý?
Rád bych to uvolnění.. hlavně u těch nízkoplacených .. a zrovna u instalatérů ten strach (v dnešní době) nemám, když si účtujou 400Kč / hod. Není to tak moc odlišný, co jsem bral já, ale ok.. a když si bude účtovat dvakrát tolik ať už z jakýchkoliv důvodů, které by ho k tomu nutily (nikdo přeci po něm nechce ať to dělá dvakrát rychleji :)), tak to bude dvakrát dražší. Tehdy i pak bysme si raději nejdřív ten záchod odšroubovali sami.