• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEKROMANT: naprosto nerozumím, co se snažíš sdělit
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Práce vs kapitál se dá chápat i jako rozpor reálná ekonomika vs spekulativní finanční sektor...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    OMNIHASH: a ? Myslíš že s případným neúspěchem NZP zmiznout (pokud tedy existují) nerovnosti a nesouměřitelnost.. viz keller.. A nejde jen o Práce vs kapitál ale i rozdíly mezi platy zaměstnanců atd..
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEKROMANT: Pokud v tom chceš pokračovat, tak sponzor, který ti koupí stíhačku možnost sehnat nemáš (žádný v tom nevidí zisk nebo užitek) :D prosím srovnej s myšlenkou NZP

    NZP by mohl zabránit rozpadu společnosti a zachovat kapitalistický systém bojem k světovému míru
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Papouškuji autority+ se dívám na "reálný" svět kolem.. ČSU je také autorita. Zkusím se mrknout na ten ČSU a zorientovat se v tom..

    "Ještě pořád jsi pracoval, měl peníze na drogy a občas se ti i postavil bez modrých pilulek?"
    Nemylslím si, že bych pracoval výrazně jinak (ani ve smyslu množství ani uspokojení z práce). Peníze na drogy jsem neměl nebo minimálně ("levné" drogry - dřív TV, dneska internet a hry). A občas se mi postaví jako kdysi. Pilulky modré ani zelené jsem dosud nebaštil.
    Nemyslím si, že by dříve bylo všechno lepší, ale myslím že byly menší ekonomické rozdíly mezi lidmi. Například jsem v parcích vídal méně bezdomovců a nebylo tolik drahých aut a bazénů.

    Myslím, že hodně lidí co pobírá dávky v nouzi nevěří, že jim dávky se umožní do pracovního procesu vrátit ani po tom za stávajících podmínek netouží.. Pokud je toto účel dávek tak není příliš naplňovaný..
    Myslím že lidé, kteří berou drogy potřebují pomoci často více, než ti kteří je neberou.

    Jaký máš příjem (kde bereš tu jistotu, že víc zaplatíš než ti to "přinese).
    Pokud by tomu tak bylo, tak peněz bys vydělával relativně hodně. NZP by mohl zabránit rozpadu společnosti a zachovat kapitalistický (nebo prostě současný, pokud někdo nesouhlasí že současný systém je kapitalistický) systém... Někdy se tomu říká zachování sociálního smíru.. Jinak řečeno..: armáda a plynové komory také něco stojí.. :)

    Stíhačka byla od začátku slovíčkaření - šlo o přirovnání.
    Pokud v tom chceš pokračovat, tak sponzor, který ti koupí stíhačku možnost sehnat nemáš (žádný v tom nevidí zisk nebo užitek) :D
    Někdo může za fér považovat závod jednonohého invalidy s pilotem ve stíhačce.. Někdo může za fér považovat nesouměřitelnost. Většinou to je ten kdo má tu stíhačku a nebo kdo je ten "úspěšný". Tady jde o to, co se tím pojmem rozumí a do jaké míry to je halucinace Jana Kellera a do jaké reálný stav. - na ty statistiky ČSU kouknu...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Ekonomická demokracie (konference) - Ekumenická akademie Praha
    http://www.ekumakad.cz/cz/akce/ekonomicka-demokracie-konference
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GORG: Je to pro mě důležité, čas tomu rád věnuji. Neříkám že to někdy bude dost. Mylsím že jsou kolem mě lidé jak inteligentnější tak sečtělejší.. Není mým cílem všechny porazit.. Ale prostě mě to zajímá (koníček).

    GORG: Ti zástupci nejsou u mě nějaký pevně daní.. Občas nějaký přibude (ubývají méně, to je pravda). A názory na ně také různě měním. Možná že si je idealizuji, ale vím že to jsou lidí z masa a kostí. S některými se tu a tam potkám a prohodím pár slov (spíš dřív, teď už na ty všelijaké debaty chodím méně).

    FIONOR: Myslíš že centrum globálních studií (Marek Hrubec) je málo vědecký? http://cgs.flu.cas.cz/redaction.php?action=showRedaction&id_categoryNode=479
    Mě přišlo že vědě dává výrazně přednost před uměním a dalšími způsoby revoluce a transformace.. :)
    FIONOR: Tak ty moje autority jsou i autority velké části společnosti.. tituly atakové ty věci mají.. Týká se: Sedláčka, Brabce atd..
    Je možné že i neznámý autor přijde se zajímavým dílem. Slovo boží je zpochybnitelné.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GORG: Doporučuji filmy o Nikolovi Teslovi..
    SEAMON:
    Tak on hlavně byl velmi efektivní pracovník v bance atd.. Mě nevadí ani tak to převádění na rodinu, ale spíš že všechno převádí na byznys..
    Rozevírání nůžek je od začátku kapitalismu.. Lepší období tedy bylo po válce (i na západě..) a situace se neustále zhoršuje.. :) Takže třeba před 5lety byla situace lepší než teď..
    Většinou se hovoří o poválečném období tuším že 30 let po válce. Ale raději si to dohledám.
    Můžeme se kouknout i na ty Kondratěvovy vlny atp..

    Takže se přikláníš víc je živit tzv. na úkor ostatních než je povraždit?
    FIONOR: Když píšeš o tom promhrávání atd.. tak to soudíš podle svých hodnot a smyslu života.. bereš právo druhým na nalezení svého smyslu života a nalézání jejich hodnot.. Nejde jednoduše napsat že vypít pivo je ZLO :D a pokud jo, tak není důvod aby ho někdo pil u za svoje peníze... .) Mě osobně by nevadil například zákaz kouření. Zákaz veškerého alkoholu by mi také až tolik nevadil. (a neřešme teď prosím mafiány a černý obchod).
    Já nesouhlasím s tím, že NZP nepřinese užitek, těm kteří ho budou "financovat".
    To jsem rád, že jsi ochotný napravovat takové nýmadny jako já a dokopávat je ke kritickému myšlení. Zatím to ale vypadá že se moc nezlepšuji..
    K té nesouměřitelnosti: bez zásadních změn (zásadní reformy nebo revoluce chceš li..) ti to nebude umožněno... Takže prostě si nucený závodit se zlomenou nohou se stíhačkou, ale máš plné svobodné právo jí předehnat a být rychlejší...
    Které všelijkaké genia a vizionáře máš na mysli?
    Nemyslím si, že bych problémy odsouval do vzdálené budoucnosti. Zajímá mě kritika oponentů. Nemám pocit, že by moje "vzhory" byly málo kritičtí a nepouštěli se do debat s oponenty..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: a ty tomu rozumis nebo ses zase jen zfetoval?
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: ". . . absolutely sure that . . . someone will find a clever way to make it in the lab. Then you'll get the Riemann zeros out just by observing its spectrum."

    ""Finding this system could be the discovery of the century," [Berry] says. It would become a model system for describing chaotic systems in the same way that the simple harmonic oscillator is used as a model for all kinds of complicated oscillators. It could play a fundamental role in describing all kinds of chaos. The search for this model system could be the holy grail of chaos. Until [it is found] we cannot be sure of its properties, but Berry believes the system is likely to be rather simple, and expects it to lead to totally new physics. It is a tantalising thought."

    Surprising connections between number theory and physics
    http://empslocal.ex.ac.uk/people/staff/mrwatkin//zeta/surprising.htm
    WANAH
    WANAH --- ---
    FIONOR: Prostě naval prachy , neptej se neřeš ale hlavně po ničem nepátrej.
    Nicméně odkud vítr vane je víc než jasný [ GORG @ Co vas nedavno potesilo nebo pobavilo? ]
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: Taky jsem chodil n Jecnou letech prumku,čtyři ročníky.
    Problém vědy posledních desítek let vidím v absenci ... jak je to slovo o propojeni vice oboru ? .. prostě i ho zkombinuj teorii čísel s elektromagnetismem a mas NZP generátor ;)
    GORG
    GORG --- ---
    Jsem teprve na internetu musel zjistit, ze Edison byl spis obchodník/ byznysman než vedec.
    Natož ze by "vynalezl žárovku" jak nás (m)učili.
    taková věda Čan kiss my ass
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: předpokládám,ze ty si Edidonovec? :-)
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: bych si tu vědu zas tak neidealizoval :) v některých případech se mi nezdálo,ze by k tonu takhle vědci přistupovali. hlavně kontroverzních věcech . nevím ukázkově třeba střídavý/stejnosměrný proud. tolik iracionality ve vede je vidět krásný podivani.
    nebo moderně globální oteplování. cela kauza ma politické pozadi . když se člověk zacte do První globální revoluce od Havlova Římského klubu, tak tam se primo Pise,ze chtějí vytvořit strasaka z klimatických změn,aby se sjednotilo lidstvo vůči společnému nepříteli. kdo popírá člověkem zpusobene klimatické změny je skoro za kacíře. resp. je za kacíře opravdu.
    takže já tu vědu beru jako dobrý přínos ale dal bych si od toho odstup. ve všech oborech.
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: Tak uprimne, pri tom playliste, co tu uz NEKROMANT nalinkoval, by za ten cas zvladol slusnu kopu literatury. ;) V terajsej dobe je vyslovene ziaduce porovnavat informacie z roznych inernetovych zdrojov s nejakym doveryhodnym klasickym zdrojom knizneho typu. Paradoxne by casto stacili ucebnice ZS/SS - aspon co sa tyka biologie a fyziky a beznych hovadin co po svete koluju..
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    TUILE: Inu aspon tak, ako som aj predtym pisal - nehovorim, ze take typy rodin a vychovnych pristupov neexistuju, ale zas by som do toho hned netahal celu spolocnost. Ale to je asi na inu diskusiu..
    TUILE
    TUILE --- ---
    SEAMON: tomas hajzler ma myslim 2 deti a vychovava je (aspon podle toho, co o sobe tvdri) v ramci toho, o cem ve videu mluvi.
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: Ad čtení knih sedících se světonázorem vs. široká šíře... nevím jestli si zástupce tvého světonázoru neidealizujes ? Nebo to procitas všechno sam za ne? ono je to dost hodně prace a usili za tím.. vhodne spis pro univerzitní s studia.. kde je na to dost casu
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    NEKROMANT: Len v skratke k videu - pozrel som si blog senora a zial stale neviem, ci on sam disponuje vlastnym dietatom. Lebo ten jeho blabol sa vyslovene tazko pocuva, zo skresleneho pohladu na vychovu dietata vytvara zhovadile konstrukty spolocnosti. (tym ale nehovorim, ze takto niektore rodiny nefunguju - existuje pravda vselico)

    Inak len tak pre zaujimavost - ked sa teraz tak vyrazne otvaraju socialne noznice - to logicky znamena, ze existoval moment ked bol v tomto smere stav lepsi. Vzhladom na tvoj vypocet minulosti - kedy bol ten stav teda lepsi - totiz v zhode s p. Kellerom tvrdis, ze sa situacia zhorsuje - voci ktoremu stavu sa teda zhorsuje? V zmysle casovom.

    Ked sa sem zatiahli deti - ja mam momentalne 3 rocneho syna a celkovo mi to zmenilo pohlad na niektore veci. Pri malom dietati zacnete vnimat cas inak - proste casu je malo a to co ste spolu nezazili a neskusili do urciteho veku je cista strata. Z toho pohladu je pre mna vec jednoducha - mam len jeden zivot, den ma len 24 hodin a mam len obmedzenu energerticku zasobu. Preto energia, cas a kus zivota ktoru ja miniem na pracu - tj. na cinnosti, ktora ma primarne zabezpecit potreby mojej rodiny, je urcena primarne a jednoznacne pre mna a moju rodinu. V momente, ked budem mat pocit, ze tento ciel je splneny - potom sa otvara priestor pre sirsie okolie.

    Tj. ano som ochotny ciastocne sponzorovat prezitie inych ludi - ale ocakavam, ze to co sa z mojej energie na tento ucel minie bude pouzite cielene a efektivne. A som ochotny sponzorovat prezitie - dostojnost, by si mohli zabezpecit sami. A ano povazoval by som za trest / nespravodlivost, keby sa zrazu zacali vysledky mojej prace - mojej minutej energie prerozdelovat, koli akejsi prestave vacsej rovnosti.

    Strata prace vzhladom na progres technologii - to sa deje od vtedy co sme zacali pouzivat mozog a inovovat. Nie je to novy problem, len zatial co v minulosti tito ludia casto proste zomreli, dnes ich chceme zivit na ukor inych. Ked sa totiz pozrieme na problem straty prace koli progresu technologii, tak je dost zjavne, ze velka cast tychto ludi si uz do konca zivota nenajde alternativne zamestnanie.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam