• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    Kdo ma cisty svedomi ten se niceho bat nemusi .)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    FIONOR: Jo, souhlas.

    Raw data jsem našel tady, ale právě v jedné z těch analýz píšou, že FBI to má hodně nepřesný.

    Po těch datech pátrám proto, že mám rozhodně konfirmační bias: anekdotálně té střelby bylo v mém okolí na můj vkus příliš, takže si to člověk má tendenci napasovat do svého pocitu.
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    (A uz prestanu spamovat, ale ta data jsou celkej zajimavy — napriklad 51% hromadnejch streleb jsou strileni v ramci rodiny, coz trosku odporuje ty tezi o tom "najdu si kino kde se nebudou branit.

    ...a mozna kdyby meli NZP, tak by nebyli tak zoufali a nezastrileli si ;))
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    FIONOR: Ptám se hlavně proto, že takový obrázek vytváří masové střílečky — ale tam umře 774 lidí za 4 roky, zatimco zastřelej cca 9000 lidí ročně (a klesá to) (nic teda o tom, že ta mass shooting mapa je lehce hrozivá).
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ALMAD: ...k čemuž by bylo zajímavé dát dohromady korelaci s https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    FIONOR: Máš k tomu nějaké statistiky?

    (Říkám jako člověk, kterému spíš dávalo smysl povolené ozbrojování — dokud jsem nebyl v USA)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    ZARREMGREGARROK: Na druhou stranu, rozsirene drzeni zbrani vede k eskalaci nasili, protoze si je zlocinec vedom toho, ze kdyz te nezastreli, tak to udelas ty.

    Viz USA.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    FIONOR: Znemožnění civilního držení zbraní je pro zločince super věc. Může si být jistý, že oběť nebude mít čím se jeho střelné zbrani z černého trhu bránit.
    GORG
    GORG --- ---
    TRISSIE: Podle me je to padly na hlavu.Není jednoduší odstranit důvod k odpadkum?
    Podobně nápad speciálního dalšího zdanění plastu dosud nevyřešil ty stovky kilometru plastu v Atlantským oceánu.

    Rikam ze očekávat,ze zákonem někoho prinutis mi připadá zcestny boj imanentizace eschatonu či jak to nazvat.

    btw za ty odpadky vozeny do zemi třetího sveta se pokuty neplati. Blahosklonne děláme,ze o ničem nevime.:-) A pokud jde o znečišťování místních rek a pudy se korporCim vyplatí systematicky vypouštět jedy do rek a platit pokuty. Vitej v ráji kapitaliymu :) nechces radši tu druhou pilulku?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GORG: a taky je nelegální krást v tramvaji, a rozhodně je nelegální vraždit.

    Welcome to the real world, vždycky se najde někdo, kdo zákony nedodržuje. Ale platí i tak.
    GORG
    GORG --- ---
    TRISSIE: Stejně tak je ilegální vozit odpad do jiných zemi, a přesto se to děje zatímco se tu bavine.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    GORG: no, podle zákona o odpadech vysloužilé elektrické spotřebiče nejsou odpad a nesmí s nimi být jako s odpadem zacházeno - tedy nesmíš je dát do běžné popelnice, ale buď do speciální popelnice k tomu určené, odevzdat ve sběrném dvoře (bez ohledu na místo bydliště je musí zdarma přijmout všude), nebo předat prodejci (který jej musí přijmout, pokud jej buď prokazatelně prodal tobě, nebo ti prodává současně nový spotřebič).
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: tak vitej na ignorelistu. Bych se jen zamotaval do debat o něčem, o čem nechces mluvit.
    Nejses ženská? :-)
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: To je sice pěkný , ale ta představa osvicenych zákonodárců,ze zákon přiměje lidi,aby to dělali, nic nezmění na tom,ze prý 95% žárovek úsporných jde údajně.
    GORG
    GORG --- ---
    Jinak je zajímavé opravdu vidět tu jinou perspektivitu, jak je pro někoho obhajitelné pro mě zdánlivě neobhajitelné.

    Kuriozní na tom údajně nudném dokumentu resp. tom textu, který jsem linkoval, bylo, že onen burzovní spekulant, či co dělal, navrhoval, aby každý "dobrovolně" musel donést svůj "vyexpirovaný" přístroj do nějaké vládní agentury, která ho (případně) řízeně zklikviduje. Socialismus vůči tomu hadr :) Jako mít na to přímo zákon na konec neprošlo, ale dokument ukazuje, jak se na to později šlo manipulací lidmi pomocí reklamy. Říkat to lidem napřímo totiž nefungovalo zjevně.
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: Můžeš to napsat vlastními slovy?
    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: Blábol o svítidlech? Napiš spíš krutě přesně, co přesně na něm není pravdy,
    GORG
    GORG --- ---
    Plánované zastarávání myslím není ani tak "prospěšné pro vývoj techniky a život/finance spotřebitele" jako spíš zřejmě nutnou základní podmínkou toho, aby mohl vůbec kapitalismus fungovat, jak to tak čtu. Mělo to být řešením předchozí finanční krize.
    Odvrácenou stranu zažívají v Somálsku a jinde, kam vozím(e) ilegálně vysypávat naše odpadky. Otravuje jim to vodu, takže pak hůř loví ryby a mají hlad, a pak se chytrák v ČR diví, proč by měl přispívat na nějaký flákače v Somálsku. Nedávno jsem viděl ten film Kapitán Phillips a musím říct, že po čase to byl dobrý film. Bez příákras ukazoval zoufalost některých lidí.

    Možná by bez vyrábění nekvalitních věcí vývoj šel pomaleji, ale je to nutně špatně? Proč spěchat (k záhubě)? :) A že ve válce jde vývoj nahoru je taky jen subjektivní věcí podivné motivace - stejně tak by šlo rozvíjet i v době míru.

    GORG
    GORG --- ---
    FIONOR: Já myslím, že by ses na to měl kouknout asi. Celý ten dokument je o žárovce

    Co udělala EU je příklad centrálního řízení nemající s kapitalismem nic společného a je spíš reminiscencí oné doby ČSSR.

    Že za vyhazováním věcí vidíš efektivitu mi připadá, že to tam tak chceš vidět.

    Co jsem viděl já, je nárust úsporných žárovek (no jde defakto o zářivky), které jsou zcela neekologické končícící na skládkách, vytékají jejich chemikálie do půdy, a pak se divíš, proč jsou vysoké hodnoty toxických látek v jídle? :)

    Možná je něco pravda nan tom, že když něco zníčíš, že tím motivuješ (resp. nutíš) k inovaci (boost LED svítidel by rozhodně prospěl). Největším motorem vývoje je zřejmě válka. Jde o to za jakou cenu? A je to skutečně vývoj dobrým směrem?

    Mně úsporek nevadila cena a nechci je ani ted, když jsou levnější.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam