• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    NEKROMANT: zkus přemejšlet o práci ne v ekonomickým (něco dělám pro někoho za něco) ale ve fyzikálním hledisku (na nějakou činnost vynakládám energii).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Já si nemyslím že ten vzoreček byl takto snadno platný..
    Jediné co mi je jasné že co je to práce se snadno neshodnem. Čas se dohodnem že je relativní a peníze nevíme kde se berou a jak se vytváří (a pokud platí ta verze na které see se tu asi shodli, jakto, že není šílená hyperinlface). Možná že jsme teď vyřešil tu odpověď proč není šílená hyperinflace.. :) Peníze mizí né v reálné ale spekulativní ekonomice který se zdá být nafukovatelná stále dál neberouc ohled na ekonomiku reálnou..(tu a tam si někdo zalobuje s pár miliardama v ekonomice reálné nebo utratí pár miliard za "kraviny"..) - a teď musím přiznat že i takové vysvětlení nestačí mě a předpokládám že ani vám..).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Mužu vcelku souhlasit. Ale znovu se ptám, kde si vzal ten spodní vzoreček? :)
    Proč myslíš že peníže musí být pouze práce (nota bene ještě ke všemu lidská)? To jako třeba tak, že ten počítač na burze který sám obchoduje s deriváty také musel naprogramovat člověk? Nebo ještě přesněji: že úvěr v bance také musí někdo schválit (nevím jestli to jde i bez člověkohodiny), takže tvorba peněz= práce člověka? :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Proč práce? Protože na všechno je potřeba i na s prominutím utření prdele a vyndání peněženky či karty ze šrajtofle?
    Já dělám spousta práce i lidé kolem mě bez toho aniž by se jen měřila penězi natož se s ní penězi obchodovalo.
    Nevím kde vidíš ten vztah práce-peníze.. (krom toho divného argumentu že práce je potřebná na úplně všechno a těžko se dva lidí shodnou co prací je a co už ne.. :D)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Petr Bittner: Deratizace bezdomovců - Deník Referendum
    http://denikreferendum.cz/clanek/18518-deratizace-bezdomovcu
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    LUBOB: Tak i teď jsou zdrojem peněz bankovní půjčky (peníze jsou dluhy).
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GORG: Překladač googlu nevezme dlouhej text a zas taková slává to není.. Zkoušel jsem balabolku a nějaké bezplatné TTS hlasy (http://workshop.ufe.cz/ ) ale nebylo to úplně ideální.. :) Ale už existují komerční hlasy které se těžko rozeznají od skutečného mluveného slova :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JUNIPETRUS: primarnim zdrojem penez NZP a tim i pro ekonomiku by byl clovek a jeho NZP

    primarnim zdrojemtedy prijmem je vydej? wtf?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SHEALA: Znám, jednou jsem se rozhodl, že ty krávoviny co mi chodí služební poštou tomu svěřim, zatímco budu dělat něco užitečnějšího, a teda byla to hrůza..ale to je prostě tim, že to nemusim používat, vim jak jsou babči v pečováku nadšený, když jim přečtu nabídku z Lídlu, na kterou neviděj, a to taky nejsem žádnej Štěpánek (Zdeněk).
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Mimochodem, volby tu jsou (jakoze kudos):

    Why I am leaving the best job I ever had | Max Schireson's blog
    http://maxschireson.com/2014/08/05/1137/
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    GORG: "taková vlastně, že možná by to ničemu nevadilo, kdyby se jen tak dlouho nic nového neschválilo :)" -- hele aniz bych se chtel zastavat nasi vlady, tak tohle je takovyto "kdyby sme tu nemeli ten management co to jenom kurvi, kdyby jako o nicem nerozhodli treba rok dva, tak by nam tu bylo vsem lip a vsichni bychom tu zamirili k uspechu"
    GORG
    GORG --- ---
    SHEALA: btw docela dobrý hlas už mají ty mluvící algorytmy Google. Překvapivě i znatelný rozdíl při výběru Angličtiny (USA) nebo Angličtiny (indický přízvuk).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: pokued je to e-book, tak existují i zdarma čtečky pro nevidomé, není to ideální, tem hlas je ne zcela přirozený. Je to ovšem velkej posun oproti tomu, když muselo bejt všechno audio/Braille.
    GORG
    GORG --- ---
    ALMAD: Tak minimálně se reformy tváří, že se ty problémy vyřeší doladěním těch čísel. resp. dolaďováním průběžným :)

    No neměnit nic by byl asi extrém, ale ta obava např. "Kdyby se odstranila 5% hranice pro vstup strany do vlády, tak by se na ničem nikdy nedohodli" taková vlastně, že možná by to ničemu nevadilo, kdyby se jen tak dlouho nic nového neschválilo :)
    Na ten maintanence mají své kompetence stejně okresy.
    Vláda by toho stihla zkazit míň :)

    Stejně se zdá, že když se chce, tak nové zákony vznikají jak z rychlíku (ten o znovuzavedení vojenské služby v reakci na Ukrajinu to je rychlost oproti tomu 20 let schvalování služebního zákona, který stejně i podle prosazovatelů proti korupci nepomůže :D ) Nebo to olegalizaci konopí? Desítky let už se to taky řešilo, a když ji aspoň legalizujou pro léčebné účely, tak to stejně pokazili a teď se hádaj, kdo to zvoral, že si furt v lékarně jointa nejde zatím koupit. a hází to na sebe jak horký brambor.

    Buď je to nekompetence nebo záměr. Nejsem si jistý, co je horší :-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    JUNIPETRUS: Ktera to ma v programu? Plus myslim, ze takhle natvrdo je kazdymu jasny ze je to blbost, musis to vic zabalit ;)

    GORG: Me prijde ze ovlivnovat skupinu lidi v zalezitosti ktere nerozumi (a nemaji motivaci se tim vic zabejvat) je dost jednoduchy.

    Ad konstanty: ja nemam pocit, ze by si nekdo myslel ze je spolecnost staticka a tudiz je mozne doladit konstanty a mit ekvilibrium. A hlavne...jak podle tebe vypada nekurveni systemu? Ze ho nechas na pokoji a nebudes menit nic? ;)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SHEALA: Ale text by byl zase nevhodný pro ty kterým dělá problém text a i tak ho mají kolem sebe až až.. (hold člověk je rád že je kniha přeložená do ČR chtít jí mít namluvenou už by bylo asi moc).
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SHEALA: Ale ted me vlastne napada ze asi jo, on to vlastne cetl ze sve prezentace a ta by mela byt na jeho strankach
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    TILOPA:chjo, to je diskriminace lidí, co mají problém zprocesovat audio informace :(
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    SHEALA: Jako to co povida estli je nekde v pisemnem forme ? to fakt netusim

    GORG: Tak moc nevim jak to myslis.) ale urco je to takovy nasmerovani spolecnosti k urcitemu balancu, vyvazenosti, me se ta myslenka libi, spolecnost bez pouzivani penez, zni to i logicky, ony zas tolik potrebne uz nejsou, uz svoji roli splnily, ted uz jejich fungovani degeneruje a vede do pekla.)) Podobnou zmenu spolecnosti ukazuje i projekt Venus, ten tam taky predstavovali, co sem koukal na dalsi videa z te akce
    GORG
    GORG --- ---
    TILOPA: Teda nevím, jestli zrušit peníze (myšlenka Zeitgeist movement), možná, ale jak jsem poslouchal, jak povídal o té harmonii, tak mi to připomnělo rakovinu. Orgány lidského těla žijí v harmonii (podobně živočišné systémy), ale může dojít k rakovinnému bujení, kdy si některé buňky hromadí víc, než potřebují. Vzniká nádor. Napadla mě paralela k superbohatým :-)
    Viz. toaletní papír ze zlata, který byl nedávno představen - možná jak jako luxusní zboží tak i jako umělecké upozornění na tu disbalanci bohatství (materiálního).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam