• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Cílem je jak jsem pochopil zbavit tyto osoby psychické i fyzické námahy kterou jim způsobuje návštěva úřadu jakož i prokazování důvodu proč chtějí naše peníze, jako nezaměstnaní navíc nemaj čas někde běhat po ouřadech když musej nezaměstnancovat, to není jako v klídku hákovat.
    SHEALA: Dusík, kolegyně, pouze dusík...ale zadarmo:-) a bez polatku.
    GORG
    GORG --- ---
    SHEALA: Myslím, že jsem to napsal dost jasně. Na tohle si zkus odpovědět sama.

    Zdravotní potřeby jsme tu řešili. To bych s NZP nespojoval, když jde o jednotnou částku.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GORG: a co si představuješ pod pojmem základní životní potřeby? A počítá se do toho i kyslík pro lidi na JIP a ARO a v domácím prostředí?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Tak to je za B). Aby byly prostředky bude nutný buďto si půjčit ( na kurevskej úrok) nebo zvýšit příjmy státu. Vzhledem k tomu, že od osoby žijící ze státní podpory nejde ani hrubým násilím většinou vymlátit víc než činila podpora sama, lze maximálně eliminovat výdaj, musí se rafinovaně obrat o další prostředky osoba nežijící ze státní podpory, případně vlastnící něco zdanitelno sebratelno šlohnutelného (nemovitost, výrobní prostředky, zisk ( sprosté slovo ), peníze na kontě, bankovní operace, plat, obchodní operace.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED:
    C) budeme podporovat všechny

    ad transparentnost nepotřebuješ kontrolu. Nic nevyvěšuješ. Vyvěšuje samo.
    GORG
    GORG --- ---
    KANG_KEK: Hele zkusil jsem to. Odklonit se od NZP k něčemu, co je přímo spojené se plněním ZÁKLADNÍCH životních potřeb. Ale co píšeš si nezaslouží ani pokus o odpověď.

    Tys evidentně si tu trollíš. Člověk se asi musí dostat do životní nouze, aby pochopil, co jsou to ty základní potřeby pro přežití. Ani není to sex, auto ani alkohol. Kua.. už jsem se zas zamotal do téhle nesmyslné debaty

    btw stravenky vsuktečnosti existují už docela dlouho. Stejně jako sociální byty, ale tohle jak u blbejch vážení. A co poukázky na kadeřníka?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TUILE: Nejsi v prdeli, v tý je línej blb s pozemkem typu černozem.
    Nedávno jsem četl příklad jak z močálu typu fuj hnus smetiště vyrobilo pár maníků turistickou oblast první kategorie s prosperitou 1a, proti močálu je louka luxus :-)
    Hloupý by bylo akorát to, že blba s černozemí by jsme museli živit, aby nechcíp a nesmrděl nám do byznysu odháněje rekreanty.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: Co poukázky na benzín a alkohol?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: S půdou bych neoperoval, než z půdy vzejde cosi, co člověka uživí, je nutný vynaložit úsilí a přemejšlet.
    GORG: Já ten kolaps očekávám z příčiny, že si žijem nad možnosti. Z části si na to půjčujeme, zčásti odebíráme prostředky z míst ekonomiky, kde jí tim brzdíme. Takto získanými nerozumně podporujeme, nehledíc na fakt, že co se podporuje, roste, ledacos.
    Můžeme si totiž vybrat.
    A) Když budeme podporovat aktivní, chytré, pracovité a schopné ( třeba uživit nejen sebe, ale třeba i své děti ba vytvářet prostředky pro společnost ) budeme zvětšovat jejich podíl ve státě, časem zaplatíme dluhy ( nebo aspoň nebudem dělat další ) a množství prostředků kterými stát disponuje bude narůstat ( bez navyšování daní, vymýšlení nových ) etc.
    B) Budeme podporovat pasivní, hloupé, líné a neschopné ( třeba uživit kohokoli včetně sebe, společnosti přispívající pouze...ničím ) budou se nám, v povědomí že stát se přece musí postarat o každého a vždy, hezky množit. Budeme si i přes vymýšlení dalšího zvyšování dani a tvorby nových dál půjčovat, zmiňovaná část bude řvát že je podporována málo,až narazíme na strop případně hůře na Vladimíra Iljiče ( to pomíjím možnost, že společnosti plné líných hlupáků bývají pozřeny společnostmi jinými, už jen proto že nemají možnost obrany ).
    Pozn. Uvedené se týká lidí v produktivním věku bez objektivní příčiny neschopnosti pracovat od IQ 80 a výše.

    Transparentnost ve spojení se zveřejňováním "všeho" na internetu, jakkoli je často uváděna jako zázračný prostředek má několik vad.První je, že bez kontrolního mechanismu tam lze vyvěsit jakákoli hausnumera. Podstatná je skutečnost, že jak jí často zmiňují lidé typu politik či aktivista, zapomínaji na fakt, že ne všichni lidé běží z práce k internetu -nemajíce jiných povinností, potřeb-a jiným zdrojům informací píditi se ( na což konečně nemají vzdělání) po nepravostech v hospodaření státu následně vedoucích táhlé spory s státním aparátem...zadarmo. Lidová tvořivost je v tomto oboru k prdu. Na to mají čas jen uvedené skupiny a činí tak povětšinou do doby, než se sami zmocní koryta.
    GORG
    GORG --- ---
    možná by to šlo formou stravenek, kde už to systematicky vymezené už je.
    podobně by to třeba šlo i poukazek na bydleni
    GORG
    GORG --- ---
    RAINMAN22: Tam je potenciální pruser v otázce,kdo ty sluzby bude dodávat.
    Nedávno vševědoucí Vlada rozhodla,ze chleba je zdravy ,a ze tím spadá do nižšího zdanění ve snaze bojovat za zdraví obyvatel. Přitom pečivo neni zrovna zdravé :-) Spis naopak.

    Takže jo asi by to bylo jakoby vhodnější,ale přijde mi lepší nechat lidem ty peníze, než byt odkázáni na (zlo) vůli státu. I co do korupce.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: Hustota zalidneni v cr je 133 lidi na km2. Km2 je 100ha. Takze na jednoho obyvatele vychazi necelej hektar vlastnictvi pudy a to v tom sou nejen urodny oseky jako lesy a pole, ale i vodni plochy, silnice, zastaveny plochy, chraneny uzemi...

    Takze pokud si koupim dva hektary pole, musim z jednoho hektaru kompenzovat druhyho obcana. A ted se budu opakovat. Navratnost z pronajmu je 80 let. Bomba.

    Les bude lukrativnejsi, pokud je vychovanej a aspon cast je v mytni dobe. Pokud ale vlastnim louku, sem uplne v prdeli.
    GORG
    GORG --- ---
    SEAMON: No počkej, já neříkám, aby to nebylo trestné. Jak už jsem psal, tohle ma řešit policie. Není potřeba specialni úřad pro neslapani na trávu.

    ad značky. ano, na druhou stranu to něco ukazuje, a jestli by to nwfungovalo i ve velkých městech je otazné. Viděl si třeba křižovatku v Teheránu? :) Kupodivu se při tom jejich freestylu nikdo nesrazi
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JUNIPETRUS: nekecej. takhle ctes vsechno. uz od slabikare :-)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    JUNIPETRUS: slysel jsi nekdy neco o delbe prace? & o dani z nemovitosti? ty yntelektuale?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR: co napises ctu uz jen jako haf, haf
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    JUNIPETRUS: Melem o tom, ze si placol citat a prave o nom uvazujem. A pytam sa ta v kontexte toho citatu jednoduchu otazku, ktora sa velmi podobne da aplikovat na NZP. A ty sa klasicky vykrucas a zakecavas.

    Vec je uplne jednoducha - kompenzovat ma ta skupina, co je zabezpecena. A to je zial presne to co je aj podstatou NZP. Len to napisat nemozes. ;)

    Problem je ten, ze cela NZP neojebe zakladne pravidlo - kde nic nie je, nic sa neda vziat. Tj. zdrojom pre financovanie bude vzdy len ta praca, ktora je uzitocna a je no u zaujem.

    Tj. nie to, ze si Janko na NZP splni svoj sen a zacne malovat obrazy, ktore nik nikdy nebude chciet. A to na tych obrazoch bude tvrdo makat a trapit sa - tj. ano realne vykona kopec prace, ktora ale bude totalne neuzitocna..

    Je take paradoxne, ze sa ako jeden z dovodov pre NZP uvadza to, ze sa momentalne vykonava zbytocna praca. Ale zaroven NZP taku pracu same umoznuje.
    RAINMAN22
    RAINMAN22 --- ---
    Ja bych si treba NZP predstavoval tak, ze stat nebude rozdavat penize, ale poskytovat sluzby. Napriklad kazdemu poskytne stejne zakladni vzdelani nebo zakladni ochranu pred zivelnymi pohromami popr. kriminalnimi zivly....oh wait
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: To ci protiopatrenia veci zhorsuju - to je otazne. Ak je to tak, stale to nevylucuje, ze existuju aj ucinne protiopatrenia.

    Naco su potrebne - inu nato, ze sa hrame na pravny stat, kde sa preciny maju v idealnom pripade trestat. Ak tento aspekt zrusim, tak sa na zaklade coho budes domahat prava?

    Co sa tyka znaciek - to je taka typicka NZP argumentacia - ano experiment robili a priniesol urcity vysledok. Ale specifika experimentu - tj. nizka frekvencia prevadzky, mensie mesta / dedi je dost podstatna informacia. Odstran znacky vo velkomeste a zacpa bude nekonecna.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JUNIPETRUS: vypadlo mi sluvko "zajimavi i tim"
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SEAMON: co to porad meles?
    Ja jsem sem vlozil pouze citat k zamysleni JUNIPETRUS, ktery je i tim, ze je stary pres 200let:
    Misto, aby jste se nad tim zamysleli, do jake miry je ta uvaha pravdiva, tak se na me zase sesypete, s tim, kdo, co, jak, jako kdybych vam tady predlozil nejaky zakon, a mel vysvetlovat technicke reseni.

    Pro zavedni NZP existuje x duvodu, a x moznych uvah, o tom jak lze NZP take chapat.
    GORG
    GORG --- ---
    SEAMON: Tak předně to chce opustit tezi o neměnné povaze cloveka, jinak se te změně ani nedává šance. Ale ano , systém to sam o sobě asi žádný nezaridi.

    Elektronizace je nejen pohodlnější ale i levnější. Jak co nákladů na čas, tak materiálně. Ze se zavádí pod taktovkou lobbistů je fakt, ale to je jiná věc.

    No lidi kradou, ale jak jsem psal, ta protiopatření snad věc jen zhoršují, tak k čemu jsou?

    Treba pokusy s odstraněním dopravních značek vedl k překvapivému zjištění - při úplně absenci značek klesly dopravní nehody, lidi sami začali řídit ohleduplneji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam