• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Rezignaci si do toho dal ty. Já na ně posílal policii.

    "Dáme všem" to sis prostě vymyslel. Jako, že 100% populace by náhle začalo invalidního důchodu zneužívat a všichni by měli rakovinu dělohy?
    Přijde mi, že debatuješ s nějakou svou představou v hlavě. Nic by se nezměnilo. A pokud by celá populace otho zneužívala, tak by policie měla velmi jednoduchou práci si vybrat kohokoliv na namátkovou kontrolu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Stejně budete nasraný že beru víc než napodpoříte.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    MANFRED: Hele, jestli nechceš, neber a běž pracovat, alespoň zbude víc na nás.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: Tak to je mi jasný, jak jsem psal už dřív. Akorát na to rezignovat a říct si "co zmužem, tak to dáme všem" mi nepřijde jako dobrá cesta, možná do pekel.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    MANFRED: Hele jako pozor, já jsem tu omylem, páč kluci řikali, že se budou rozdávat peníze zadarmo. Jak začnou lítat pendreky vzduchem, tak dávám ruce pryč od těchdle příjmů, aby jsme si rozuměli.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Jak jsem psal - doktoři už to stejně řeší.
    A i dnes ti klidně nafejkujou invalidní důchod. Celý ten tvůj babylon s tím stejně nehne :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    GORG: I když to ministerstvo zrušíš totál a hodíš to třeba na doktory, veterináře a komeníky který tim ztrestáš za to že pracujou, ušetříš tak 30 miliard, tedy tak 2-3% prostředků na rozumnej NZP Junipetrusova typu.

    Taky se mi ledacos od svobodných líbí (třeba nápad převést udílení pokut za parkování na mamky na mateřské) ale asi by to nebylo to, co by se líbilo Tobě, a pak jsou to jen kecy.
    KANG_KEK: Mysliš?
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: No počkat počkat, myslíš, myslíš. Vy myslíte!
    GORG
    GORG --- ---
    KANG_KEK: Když myslíš...
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: Já to tušil od začátku kam míříte. Nakonec i na ten benzín bude
    GORG
    GORG --- ---
    KANG_KEK: Jistě. Protože mezi slovem "základní" a "neomezený" není žádný rozdíl.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: Možná by nebylo od věci dávat životní minimum nepodmíněně v neomezených částkách...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Prosim zkus shrnout a vyjmenovat konkretne, jak si jednotlive soc. vrstvy pohorsi - samozrejme v cislech, jsme v odborne diskusi.

    to si snad delas prdel? postizeni zde byli zmineni uz nekolikrat, ty nejsi schopen dodat jedine racionalni cislo a apelujes ted na odbornou diskuzi? nejsi ty nahodou tak trosku retard?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Postižení lidé (nebo jak by řekl G. Carlin handy cappable .)), kteří třeba potřebují na vozíček nebo jiné zdravotní zákroky, by asi měly být jedinou výjímkou od neadresnosti

    i bloud GORG si uvedomuje, ze pokud nekdo dnes fasuje od statu dvacet tacu na svoje preziti, tak mu nepodminenych neadresnych deset tacu (a nic vic navic) moc nepomuze, ale akorat ho to nasere a dostane do pruseru. to jen retardi si nedovedou uvedomit ani tuto skutecnost.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: 1,2 BILIONU KORUN ROCNE VEZMES KDE, RETARDE??
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: no Gorg tvrdi, ze mnoho uredniku bude propusteno. S tim ze, ale budou dostavat NZP. V tom bych zadnou tragedii nevidel, vzhledem k tomu, ze jsou placeni z dani. Ty ano?
    Krome toho ja nejsem Gorg, a shoda nespociva v tom, ze vidis v nejakem prispevku neco, o cem si myslis, ze se shoduje s tvym nazorem.

    Ale tvoje otazka rikala neco o vydaji nikoliv, ktera soc. vrstva si pohorsi.

    A kdyz si tak rozepsal, tak jak by si definoval pojem socialni vrstva?
    Prosim zkus shrnout a vyjmenovat konkretne, jak si jednotlive soc. vrstvy pohorsi - samozrejme v cislech, jsme v odborne diskusi.
    Ale obavam se, ze to je pro tebe nadlidsky ukol, protoze krome slova retard a "kde se na to vezme" jsem od tebe v podstate nic jinyho nezaznamenal.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: Ne, ale sem si jistej že si najdu jinou, protože už jsem si tuhle situaci zkusil :-) a vždycky byl efekt ten, že jsem si polepšil.
    Ovšem upozorňuji, jsem případ A) + takže netypickej, spíš nabídky na práci dostávám a nikoho nenavádim dát výpověď a zkusit to, pokud je B)-.
    Když to sečtu, byl jsem 3 dny v životě nezaměstnanej ( jak mne nikdy nenapadlo jít na pracák, musel jsem si sám zaplatit na tu dobu zdravotní )
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    MANFRED: ty jsi jistej tim, ze nemuzes prijit o praci?
    GORG
    GORG --- ---
    Každopádně jakou má ten člověk motivaci hledat si nějakou práci, když už dostává taková dávku, o kterou by tím přišel??

    Když se to posčítá s příspěvky na bydlení, tak to nemusí být o moc míň než je minimální mzda (8500 hrubého)

    Proto mi přijde, že snahy lidi preventivně trestat a buzerovat v konečném důsledku se obrací proti těm původním záměrům zvýšit zaměstnanost. Tenhle point jsem tu snad neslyšel být akceptován, že kouzlo ZP je v tom, že vytváří motivaci k tomu si hledat práci. Plat(příjem) mu tím jen poroste.
    GORG
    GORG --- ---
    MANFRED: Ty nějak máš ty úřady v oblibě :-)
    Každá podpora životního minima se řeší na úřadě individuálně.

    Já jsem tu počítal, že kdyby ti, co jsou v současnosti evidovaní jako nezaměstnaní, dostali automaticky každý měsíc to životní minimum, tak by to stálo cca 23 miliard Kč/ročně. Což je v tom bilionovém rozpočtu směšná částka. Nevím kolik na životním minimu vyplácí dnes, tedy o kolik by těch 23 bylo víc, než dávají dnes, ale už to by minimálně odstranilo zbytečnou byrokracii. Bůh ví, jestli by to nakonec nebylo i levnější to dávat automaticky.

    A to jsem do toho započítal i ty, kteří zrovna pobírají příspěvek v nezaměstnanosti, takže tech počet lidí na životním minimu bude nižší. Čili méně než těch 20 miliard.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam