• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    KAI: uf, prober se z ty diskoteky

    Jak být šťastný i bez peněz? Poradí vám miliardář Malý | Setkání s hosty
    http://www.rozhlas.cz/...kaje/_zprava/jak-byt-stastny-i-bez-penez-poradi-vam-miliardar-maly--1407608
    KAI
    KAI --- ---
    GORG:
    a) byl to tvuj napad
    b) doufam, ze kdyz se to vztahne na tvoje vlastni veci, tak te trkne, jak sprostej napad to je
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    _BENNY: myslis, ze to pochopi?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: jo, odporovat by se nemelo, ale prece jenom bych si dovolil upozornit na nutnost dodrzovani pravidelne medikace
    GORG
    GORG --- ---
    Vy to berete jak nějaký spiknutí.:) Jak se člen jednotek NZP vloupá do vašich bytů s emblémem kladiva a piva, a spravedlivě si to přerozdělí. Nebo já nevím co.. NZP bude spolupracovat s ještěry

    Nevzpomínám si, že bych byl někdy pro rušení peněz, ale bláznům se nemá odporovat.... takže v pondělí, ať je barák ready s plnou ledničkou
    GORG
    GORG --- ---
    KAI: Proč to vztahuješ na mě?
    KAI
    KAI --- ---
    pojdme revolucne Gorgovi vybrat byt, hadam ze alespon nejakou beletrii bych si tam vybrala ;)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    byt takovym majitelem vecerky, kam si prijde tento nonkonformni svobodomyslny rebel a vzhledem ke svemu pocitu nedocenenosti uvnitr systemu mi ji vykrade, serezu ho tak, ze ho vlastni matka nepozna
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KAI: pokud GORG uvazuje timto zpusobem, znamena to jedine: on nevlastni nic, za co musel skutecne bojovat. cizi majetek mu splyva s jinym cizim majetkem, vsechno je to pro nej jedno. makal tvrde 15 let, aby si pak mohl postavit barak a zaridit si ho po svem? pokousel se z nuly vybudovat vecerku, kterou navzdory vsemu drzi 10 let na stejnem miste? ani nahodou. jinak by ho takova vec ani nenapadla.
    KAI
    KAI --- ---
    GORG: jo, kdyz nam to nedaji sami, tak my pujdeme prikladem a vezmeme si to, to je napad! dalsi takovej, vy jste teda sebranka, fakt. natahovat ruku uz je vam malo, vy uz by jste si rovnou brali. revolucni!
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    FIONOR: Jaká nula? Matka by měla dvakrát z těch prachů zaplatit hezky daně, jednou jako zaměstnavatel a podruhý zaměstnanec.
    JUNIPETRUS: S placením matek ( a šroubků ). Vtip je v tom, že jako nikdo nenutí uklizečku pracovat, matku nikdo nenutí být matkou. Viděl bych jako logickou věc, že osoba vychovávající vlastní potomstvo pokládajíce za nutné žádat za to od ostatních občanů peníze, vychová jedince, žádající od ostatních občanů peníze. A tak donekonečna. Jelikož už tak činíme dnes, šroubky a matky platíme za to že vychovaj další a jak to platíme od kusu, slušně se nám šroťák plní nepoužitelnym zbytečnym přívalem bezzáviťáků, je vidět, jakej efekt podobný akce produkujou.
    GORG: To už dost lidí dělá, akorát vynechávaj tu fázi dělání zadarmo. Jinak vidím tam tu inspiraci "každý dle svých možností"- připálený masoplacky a bordel na stolech v mekáči " každýmu dle jeho potřeb". Do prdele to nestačí že těm Klementofilum vykrádaj skvělý myšlenky tradiční pravicový strany tak že už jim zbyl jen první máj a oslavy říjnový revoluce v listopadu?
    GORG
    GORG --- ---
    Teď mě zaujala perspektiva, že pokud chce člověk úplně odmítnout peníze, tak by mohl jít příkladem, a odmítnout v práci přijmout výplatu. Pracovat dobrovolně zadarmo.
    Ale pak i zároveň s čistým svědomím jít do obchodu, a odnést si, co potřebuje.

    Cynika by asi napadlo: no jasne, budu makat den v mekaci, a pak si zajdu do iStylu pro můj nový iPhone7. Tak asi ne, vážení :) Ale takhle nějak se dělaj revoluce. Bez násilí. Prostě jít příkladem.
    Sic není divu, že tohle jen tak někdo neudělá, protože to není zas až tak snadný jít takhle s kůži na trh, protože nedá se úplně odhadnout, co by řekl prodavač v zelenině, kdyby si pak nabral nějaký brambory, sýr, cibuli a mandle, a prodavači oznámil svou filozofii, že v práci peníze nepříjímá, a že si vytváří svou bublinu reality, kde to takhle funguje.... a možná by ho pak policie pinkla do blázince, ale kdo ví, třeba by se on sám dostal do světa, kde to takhle funguje. :)
    KAI
    KAI --- ---
    JUNIPETRUS: takze jim ho sebereme a rozdame si ho! no nejsi ty uplnej robin hood, ochrance vsech chudych?? oh wait, nejsi, jsi jen prachsprostej zlodejicek, co vecne jen pokukuje po cizim.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: uklizecka taky bere za svou praci penize, ale ja kdyz si vynesu kos, tak v nasem politickoekonomickem systemu nedostanu nic. a za vytreni svyho zadku taky nic nedostanu jako osetrovatelka! nespravedlnost!
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Babička českých paterčat žádá stát: Plaťte mě jako ošetřovatelku! | Ahaonline.cz
    http://www.ahaonline.cz/...1218/babicka-ceskych-patercat-zada-stat-platte-me-jako-osetrovatelku.html
    klasicky pripad. Zatimco osetrovatelky "pracuji" a berou plat, tak matka, na ktery je hlavni zodpovednost a babicka, ktera vlastne dela to same jako osetrovatelka, tak ty z hlediska naseho politicko-ekonomickeho systemu nepracuji, takze nedostavaj nic
    GORG
    GORG --- ---
    ad JUNIPETRUS

    Prohlubování nerovností je podle této nevládní organizace do značné míry zapříčiněno finanční deregulací, nepřehlednými daňovými systémy a pravidly usnadňujícími daňové úniky.

    Souhlasím, že tady je obtížně si mnout ruce, jak všechno spravedlivě funguje (ve finančním světě).
    Noviny jsou plné korupce, ale kdo z ní asi tak profituje? Rozhodně ne až tolik zrovna politici. Tak kam asi mizí?
    GORG
    GORG --- ---
    ehm..umi nakladat to umi

    Berlín proti transatlantické smlouvě | A2larm
    http://a2larm.cz/2014/10/berlin-proti-transatlanticke-smlouve/

    Protesty proti TTIP dokazují, že koalice nespokojených je velmi pestrá. Pouze spojením různorodých sil je možné zabránit komunismu pro bohaté, k němuž mezinárodní smlouva směřuje.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Kapitál by měl být v rukách těch, kteří s ním umí nakládat.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: protoze ty s penezmi evidentne zachazet neumis, takze je dobre ze jich mas malo, nezaslouzis si je
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PHAILO: co je na tom dobre?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: A je to tak dobře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam