JUNIPETRUS: Dik.. uz chapem tu mantru - zdroje su. Ano, zdroje su - len musime vymysliet ako ich ujebat ich vlastnikom, idealne tak aby prilis neremcali a potom uz mozeme zit lepsie zajtrajsky s NZP.
Nie nedokazem vyrobit telefon a nevlastnim polia, ale to neznamena, ze sa k tym zdrojom neviem dostat - zamenou za moju pracu. Tj. mlieko mozem dostat, ak vymenim nadojenie 5l mlieka za 1l mlieka, ktory si odnesiem.
Inak z tvojej odpovede neviem ci mam povedat, nehraj tolko minecraft, alebo ho aspon skus. :D
V momente ked zamenime financny system za barter - tak je pomerne ocividne, ze komodity na NZP sa niekde museli fyzicky zobrat. A zobrat sa mozu len tym, co nieco produkuju - tu je uplne carovne ako si obratom ruky vyhlasil, ze stoje vyrabaju za vsetkych. A budu aj "vsetci" riadit tie stroje? Budu "vsetci" opravovat tie stoje? Budu "vsetci" platit vstupny material pre tie stoje? Ci "vsetci" maju narok len na natahovanie ruky na hotovy produkt?
Takze ak ja stravim 10 rokov a vymyslim novy stroj, co nahradi nejaku cinnost co som musel vykonavat, tak produkt jeho prace je zrazu pre vsetkych?
Ci este lepsie - peries na svojej pracke, pre cely dom, chodia k tebe pozerat TV, alebo pouzivat internet?
A len taka otazka ad absurdum - nevadi ti, ze ta pracka zabrala niekomu pracu? ;)