JUNIPETRUS: Vyborne, tak si nabuduce odpusti linky na clanky a videa a nehraj na city, lebo xy pracovnikov niekde stratilo pracu. ;)
Ale viac by ma zaujimala reakcia na to co som pisal skor. Lebo realne sa dostavame do tohto stavu:
1) Zavedie sa NZP
2) Zvysi sa automatizacia
3) Ludia s nizkou kvalifikaciu nebudu mat kde pracovat - kolko z nich sa vrhne na dalsie studium? 10% a z toho minimalne 1/2 to dalsie studium asi neda..
4) Vsetky tieto automaty, budu potrebovat servis sw a hw - tj, tam nove pracovne miesta vzniknu..
5) Automatizovane linky stale aj teraz potrebuju nizko kvalifikovanu pracu - staci si pozriet serial How do they do it. Proste niektore ukony - prekvapivo primitivne z naseho pohladu su z hladiska automatizovanej linky vcelku zle riesitelne. Tu sa dostavame trosku do problemov..
6) Deti ludi co ostali na NZP (a povedzme si uprimne po 5 rokoch napr. sa uz z NZP nedostanu). Budu cely zivot vyrastat s tym, ze ich rodicia a pravdepodobne cele okolie nema zamestnanie.
7) Je silne pravdepodobne ze populacia "pure" NZP ludi bude rast rychlejsie, ako tych co ich budu zivit
8) Bez zmeny politickeho systemu sa do politiky bez problemov dostane vacsina ludi, co prispievaju do systemu minimalne..
Alebo v skratke - pozri si
http://www.csfd.cz/film/185578-absurdistan/ ano je to mozno hlupa komedia - ale mnohe z toho sa uz pomaly deje.. Hlavne TV relacie ala Au moje gule..