• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    GORG: skoda ;)
    GORG
    GORG --- ---
    tyjo jsem si omylem začal přidávat na ignore sám sebe :D zjevně to nejde
    GORG
    GORG --- ---
    KANG_KEK: Sory, já myslel, že si něco psal o dani z příjmu.
    Šup na ignorelist, ať se příště nezdržuju vypisováním něčeho
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: A když chceš rozdělovat ten přebytek - souhlasíš i s tím, aby se rozdělovala i ztráta (deficit)? Takže pokud bude -120 mld. ročně, každý zaplatí litr měsíčně a až se splatí dluh a vytvoří přebytek, bude ho stát stejným klíčem rozdělovat?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    JUNIPETRUS: Tak jestli si to představuješ takhle jednoduše, tak už se nedivím ničemu.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GRIGORIJ: tak je to se vsim.
    Stejne jako kdo dostava NZP, nebo dnes duchody, tak se zaplati zpet tomu clovekovi. Proste kolobeh.
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    JUNIPETRUS: Nejakou dobu tuhle diskuzi se zajmem sleduji a kdyz to vypada, ze je asi zbytecne ti zkouset nejak oponovat, tak to zkusim tvym zpusobem - udernym, sectelym a vynalezavym ... behold.... odkazem na youtube - https://www.youtube.com/watch?v=YmqoCHR14n8
    Proste ty penize, ktere chces prerozdelit do NZP, nakonec proste nekdo (konkretni clovek, ne zla banka) zaplati.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a nejen ze nic, ale zase kupa hoven k tomu
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    A guaranteed income for every American would eliminate poverty — and it wouldn't destroy the economy - Vox
    http://www.vox.com/2014/7/23/5925041/guaranteed-income-basic-poverty-gobry-labor-supply
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    co sem pochopil, tak jeden ze zpusobu jak udelat nzp je vzit to z prebytku, ale protoze na svete maji prebytky rozpoctu jen vyjimecne staty, nas by se to nedoktlo, protoze by zadny prebytek nebyl, ergo nzp by byl jen konstrukt bez realnych penez.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    hm, takze zase nic
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR: kde pisu o zruseni agendy MPSV, prispevku na pomucky postizenych, ty kokote? Kde?
    Tohle si cetl? JUNIPETRUS:
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    JUNIPETRUS: Tak tohle se mi nelíbí, nejdřív si nás nalákal na desetitisíce, a teď když už tady čekáme v řadě, tak nám nabízíš 2200Kč, tak to jsi u mě pěknej šmelinář.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    GORG: Ty jsi nějaký bot?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: v tom pripade se ti to krapanek prodrazuje, a tvuj argument finance, ktere budou soucasti nzp, jsou jiz dnes vyplaceny v ruzne podminene otevrene ci skryte forme a pod ruznym nazvem je zcela k nicemu, protoze ty finance zustanou tam kde jsou a ty budes muset sehnat odhadem 264mld korun ROCNE navic. ty se vezmou kde?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    _BENNY: jo takhle, ty myslis jako, ze NZP ve vyssi 2200 bude nahrazovat davky a duchody?
    Nebude. V takovem pripade samozrejme, nic krome existecniho minima nahrazovat nebude.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    JUNIPETRUS: a postizenym, kteri v nekterych pripadech potrebuji a taky za soucasne situace berou desetinasobek, bys vzkazal co?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    a jeste bych doplnil, ac se vam to bude zdat neuveritelny - finance, ktere budou soucasti nzp, jsou jiz dnes vyplaceny v ruzne podminene otevrene ci skryte forme a pod ruznym nazvem.
    Dle meho odhadu pri nzp 10 000 to muze delat az 50-60%.
    Cili i v dnesnim nasem korupcnim state jsou finance pro nzp ve vysi 5000kc.

Ale jak o tom premyslim, tak bych zacal na NZP - 2200kc, coz je vyssi existecniho minima - http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/zivotni_min
    A uvidimem co to udela.
    Ja myslim, ze je to vstricny kompromis vuci tem, kteri se boji, ze jim popelari prestali odvazet odpadky a doplnovaci doplnovat zbozi v superketech.
    Argument, ze to takova castka neni finacovatelna, taky neobstoji.

GORG
    GORG --- ---
    Když jsem se s o rušení dani z příjmu bavil mi to někdy přišlo podobné jako debata tady - peníze nejsou, tak jak bys asi tak mohl rušit daň z příjmu, vždyť tu sotva takhle teď se řeší rozpočet.

Asi to šlo i bez toho. I když financování NZP by to moc nepomohlo :-) Ale je to teda jedno z dogmat, co tu máme. Pro začátek by to možná stačilo. Ostatní jsou v mém pohledu špíš kosmetické změny - hlavně to nebořit moc velkou změnou. Skoro mi přijde, že by proti NZP byli i ti bez baráku, prtoože by to byla taková pecka do hlavy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam