• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    Studie Kongresu: Daňové úlevy pro bohaté růst nepodporují - Patria.cz
    http://www.patria.cz/...ajstvi/2152098/studie-kongresu-danove-ulevy-pro-bohate-rust-nepodporuji.html

    Snižování daní bohatší části obyvatelstva nepřispívá k rychlejšímu hospodářskému růstu a může vést k rozvírání nůžek mezi nejbohatšími a zbytkem populace, tvrdí nová studie nezávislého výzkumného střediska při americkém Kongresu. Její autoři nalezli „velmi málo důkazů toho, že mírnější zdanění nejvyšších příjmů v posledních 65 letech urychlovalo růst úspor, investic či produktivity.“

    // Jakože ta argumentace, jak chudí chtějí okrádat bohaté, kterým nikdo nepomohl a hlásí klacky pod nohy a zároveň ignorovat či souhlasit s daňovými úlevami pro bohaté, daňovými prázdninami pro korporace.. pokrytectví pražské kavárny? :-) Speak about morality...
    GORG
    GORG --- ---
    Neni opravdu zadny duvod, aby bohati meli ulevy na dani apod.
    GORG
    GORG --- ---
    PHAILO: Spolubydlici by tyhle lidi vesel.
    Ja treba nevim, jestli je ZP dobry napad, ale neco by to chtelo. Ale to i ZP asi nemuze byt zavedeno samo o sobe bez uvazeni dusledku a souvislosti.
    Je to vsechno ale konstruktivni pristup nez nasili. To ale opravdu hrozi. Byvaly slovensky politik Vasky to ma dost ve sve retorice, i kdyz spis jako provokaci. Take mluvi o genocide. Ze je politika nechat lidi vyhladovet.
    Nebezpecne jsou taky kamery. Natacet si uredniky nebo jednani zastupitelu. Je snaha tomu zabranit. Evidentne neni vsechno cajk.

    Buffet tim v mych ocich dost stoupl. Socialne mimo?
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Buffetovi už z toho staří evidentně trochu hrabe. Ale on byl vždy trochu sociálně mimo.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NEKROMANT: mozna jses jenom lempl a budizknicemu
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Naši centrální finanční experti - a nejen oni, nýbrž všichni odpovědní v celé vládní garnituře - by si snad měli vytknout jako povinný domácí úkol četbu článku, který v prestižním americkém deníku The New York Times 14. srpna napsal Warren Buffett, známý miliardář z Omahy, jinak i významný filantrop.

    Již samotný titulek jeho článku je výmluvný a poukazuje na řadu nespravedlností, které se dějí ve světě vyspělého kapitalismu a neméně »vyspělé« demokracie. Ostatně začátek tohoto článku, který Warrren Buffett nazval »Zastavte rozmazlování superboháčů« je jistě svým způsobem vzácným přiznáním onoho stavu společnosti - a to z pera jednoho z těch rozmazlovaných - která nejsou tak často vidět nebo slyšet. Buffett totiž píše: »Naši vůdcové nás nabádají, abychom se podíleli na sdílené odpovědnosti… Ale zatímco lidé z chudých a středních vrstev bojují za nás v Afghánistánu a zatímco většina Američanů vede zápas, aby vůbec vyšla, my, superboháči, se stále těšíme z mimořádných daňových úlev«.

    Hýčkáme i my naše superboháče? - Haló noviny
    http://www.halonoviny.cz/articles/view/225243
    http://www.nytimes.com/2011/08/15/opinion/stop-coddling-the-super-rich.html?_r=0
    GRIGORIJ
    GRIGORIJ --- ---
    JUNIPETRUS: ve francii se plati skolne? To je nejaka novinka, nebo Keller jen tak placa, protoze, (asi celkem spravne) predpoklada, ze ctenari halo novin, to nemaji sanci zjistit?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Kdyby bylo 90% nasi spolecnosti zavislych na socialnich davkach, znamena to ze 10% spolecnosti je natolik ekonomicky aktivnich ze na svych bedrech nese ten zbytek. Seems legit.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Tak jsem si to přečetl. Na Kellera dost slabota. Namátkou:
    - Základní předpoklad, že 90 % společnosti je závislých na sociálních dávkách je podle mě zcela mylný. Rozhodně tomu neodpovídá stávající situace (čísla).
    - Stejně tak nepovažuji za správný úsudek, že většina VŠ studentů je proti placení školného. Tento údaj je nevyzdrojovaný. Věřím, že tomu tak je možná (možná!) v Ostravě, ale mé osobní zkušenosti jsou jiné (z veřejné VŠ, samozřejmě).
    - Argumentace situací ve Francii je podle mě úplně mimo, protože tamější podmínky, systém i socialismus jsou s naší situací neporovnatelné.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JUNIPETRUS: Super! Konečně jsi prozřel.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Jan Keller: Dva druhy pravicových voličů - Czech Free Press
    http://www.czechfreepress.cz/politika/jan-keller-dva-druhy-pravicovych-volicu.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Bylo by krásný kdyby uspěli..a jen duch neplacení by se vznášel nad vodami....
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEKROMANT: kdyby se nedokázala, nejsem si jistá jestli by se o tom někdo dozvěděl. Je ještě mnoho socíkovských dramat, která nebyla odkryta, nebo jen tak napůl, a než se stihla odkrýt, tak se zapomenou.

    Rozhodně to že se to děje v pořádku není.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ANDY_WARHOL: Když se vede spor o to který systém je horší jestli tento nebo ten minulý tak je těžké se vyhnout nářku a brečení.
    Můžeme soutěžit dál: Myslíte si že by to ta samá chudá rodina v minulém režimu o děti na rozdíl od tohoto postarat nedokázala?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Tady něco ke starší debatě o justýných - téma sebeobětování...
    21.10.2014 20:10 V cyklu Vzkazy české demokracie se Ivan Štern zamyslí nad esejem filozofa Karla Kosíka. Text s názvem Jinoch a smrt pochází z 90. let minulého století a autor ho věnoval úvahám nad otázkou oběti. Jaký je pravý význam slova oběť?

    V cyklu Vzkazy české demokracie se Ivan Štern zamyslí nad esejem filozofa Karla Kosíka. Text s názvem Jinoch a smrt pochází z 90. let minulého století a autor ho věnoval úvahám nad otázkou oběti. Jaký je pravý význam slova oběť?
    http://media.rozhlas.cz/_download/3233789.mp3

    Zamyšlení nad esejem filozofa Karla Kosíka. Text s názvem Jinoch a smrt pochází z 90. let minulého století. Autor ho věnoval úvahám nad otázkou oběti. Jaký je pravý význam slova oběť? Kolik má kategorií? Připravil Ivan Štern.
    http://media.rozhlas.cz/_download/3243552.mp3

    Abrahamovská oběť a dnešek. Autor Ivan Štern a filosof Karel Kosík přemýšlejí nad smyslem abrahamovské oběti a nad jejím významem pro naši současnost.
    http://media.rozhlas.cz/_download/3248725.mp3
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NEKROMANT: zase takovy breceni, ale mam nastesti priklad ze zivota, chuda rodina se stara o dite lepe nez bohata, dohromady maji pomerne nizky prijem, presto dite nestrada ani v zadne oblasti. proste dokazou usetrit a dokazou se postarat tak aby na to dulezite pro dite zbylo...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    OTAVA: „Dnes už si to málokdo uvědomuje, ale když za socialismu rodina takzvaně neměla peníze, neměla je na jídlo,“
    Děti prý nemají na obědy. Skutečnost je ještě mnohem horší... | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...y/Deti-pry-nemaji-na-obedy-Skutecnost-je-jeste-mnohem-horsi-269108
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Chtě jsem ten obrázek ukázat mámě která učí v ZUŠ. A dostal jsem vynadáno, že jsem nebyl na úřadu (já jsem tam ale byl - jsou tam pondělky a středy na oddělení dávek v hmotné nouzi a v pondělí tam právě nejsou protože se právě slaví ten boj za tu svobodu..) a že nerším existencionální starosti. Prý to jsou zase nějaké blbosti. Tak jsme se pohádaly, protože já toto považuji za existencionální starost :) Jinak byl jsem tento týden třebas i na pohovoru security a nechtěli mě kvůli mému vystupování a malým zkušenostem. Ale dada revoluce mi nejde stejně jako shánění práce. Možná by mě mohli rozemlít a mými kostmi nakrmit kuřata která prodávají v KFC :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam