• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste tady taky nekdo zapomel, co se delo pred par lety, kdy byl gruzinsky prezident pod prislibem vstupu do nato nasmerovan k tomu aby vyprovokoval valku s ruskem. rusko mohlo dobyt celou gruzii, presto to neudelali a stahli se. takhle se agresor nechova.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: co si mel z dejepisu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: rozdil je tu zasadni. a to kdo si zacal. nechces mi snad tvrdit, ze si usa pred druhou svetovou valkou chteli v sudetech postavit obri zakladnu? a jak si myslis, ze by to dopadlo na krymu, kdyby se rus nebranil? viz kosovo, kde je obri zakladna.
    zamenujes dusledky za priciny.
    zatimco nemecko pred valkou bylo hybatel deni a agresor, rusko se pouze snazi nebyt zcela obkliceno. stejne je maximalne to, ze narodnostni akcent je zde pouze vyuzivan v propagande.
    kdyby to totiz bylo stejne, tak uz rusove na nic necekaji a byli by davno v kyjeve a mozna jeste dal. ve skutecnosti jsou vicemene v defenzive, protoze byli pripraveni o sve spojence a jsou obklicovani krome ciny ze vsech stran. zahnat je do kouta a pak na ne hazet vinu, to je velmi nebezpecna hra. tohle nemecku nikdi nedelal. kdyz zacali porusovat versaiskou smlouvu, tak nikdo nerekl ani popel. ve scramsnuti sudet jim bylo pomozeno nasimi spojenci a kdyz uchvatili rakousko a zbytek cr, tak nikdo nerekl ani popel. teprve po napadeni polska jim symbolicky vyhlasili valku.

    opravdu hodlas tyto dve situace pokladat za totozne?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZARREMGREGARROK: tohle je cistokrevny mainstream, kteremu snad nikdo normalni verit nemuze...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ANDY_WARHOL: Nebo lepší dotaz: Kde je ten rozdíl?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ANDY_WARHOL: A jaké propagandě by to mělo být?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZARREMGREGARROK: sorry, ale to je hovadina, svedcici o tom, ze si podlehl propagande. zkus studenou sprchu
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    GORG: Snaha obchodovat s dnešním Ruskem je podobná snaze obchodovat s Německem 1936-1939.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GORG: tezko soudit co je dobro a co zlo. vem si treba, ze by nekdo v rusku pred vrsr zabil milion komunistu, ty reinkarnovany v te dobe by si pak v novinach psal fejetony o zlu. uz nikdo by se nedozvedel, ze ten milion umucenych zachranil 60 milionu umucenych, popravenych a na nucenych pracech k smrti upracovanych.
    GORG
    GORG --- ---
    Ekonomický problém tam dle toho dokumentu nastál tím, že Indonésie tehdy příchodem MMF (Suharto po nástupu zjednal půjčky od MMF) ztratila vládu nad svými nerostnými surovinami. Jejich měna následně několikanásobně oslabila, a přestože Indonézie už do dneška veškerý dluh splatila, mezitím narostly úroky, a bez vlády nad svým přírodním bohatstvím, se obtížně splácí, takže nekonečná spirála dluhu...
    Dokument se též zabývá rozhovorem s lidmi z MMF, jestli a proč jim zbytek dluhu neodpustit. Prý by to samo o sobě nepomohlo tamější chudobě, říkají z MMF.

    No a teď vidíme podobný scénáře s Řeckem a spol. Ale taky Irákem.
    A tohle běžný občas v těch zemích neovlivnil. V případě vojenských převratů ani volbami, pokud je u moci někdo vládnoucí proti zájmům své země. Např. předchozí ČR prezidenti myslím naopak na ochranu ČR mysleli, ať už si kdo myslí o euromach rychlosti, co chce. V petici proti Zemanovi bylo, že Zemanova polittika je "proti zájmům ČR". Ale mi přijde, že naopak snaha obchodovat s Ruskem, a nebýt úplně eurofilní, i když je Zeman spíš zastáncem Eura, je v zájmu ekonomiky ČR, a tedy i svobody vezdejší. Protože peníze = svoboda.
    GORG
    GORG --- ---
    Docela ad globalizace pomohlo otevřít oči dokument
    The New Rulers Of The World
    http://johnpilger.com/videos/the-new-rulers-of-the-world

    <pink_glasses_off>
    Například podporou diktátora Suharta pučem k moci vytvořili dnešní situaci Indonésie, kde lidé jsou rádi, když mají jakoukoliv (levnou) práci. Tohle se rádo zapomíná. I to že Suharto zabil 1 milion indonézanů v koncentračních táborech (vyhlazovacích). Proč ho Západ podporoval? Suharto vyhlazoval komunisty, takže Západ dokonce spolupracoval a udával Indonézany (poskytoval seznamy lidí - komunistů).
    </pink_glasses_off>
    GORG
    GORG --- ---
    NEKROMANT: No když jsem zjistil, že bylo zakázáno proti globalizaci demonstrovat, si o ni myslím své. Následují pendreky, pepřový náboje... v lepším případě

    Tady nejde o to, že se svět propojuje, a já můžu používat počítač US firmy vyrobený v Číně, jak šíří propaganda kavárenských intelektuálů.
    Podobně jako EU na myšlence sjednocení není nic špatného, ale ve formě.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    FIONOR: Pointu v tom každý může jistě hledat jakou chce. Ale mě na tom zaujalo že, sice kapitál je pohiblivější než lidé, ale už také "hlad vyhání vlky"

    --------
    Globalizace je nám servírována jako všelék, jako jediná, možná dokonce jako nejlepší myslitelná perspektiva. Někteří dokonce zaměňují globalizaci s tím, čemu se kdysi říkalo mezinárodní dělba práce. Že stačí globalizaci jenom dodat určitá sociální hlediska a že už by to byl skoro program podobný přechodu k socialismu nebo k nějaké jiné, prý spravedlivější formě společnosti, že globalizace bude schopna racionálními způsoby vyřešit například i demografickou problematiku, že jednou ze stránek globalizačního procesu by bylo i ekologické hospodaření s planetou, že vytvoří opravdu globální trh, takže všichni budeme zahrnuti dostatkem zboží, že to bude oživení ekonomiky s volností pohybu obyvatel kdekoliv, kamkoliv, kdykoliv.

    Nic z toho není pravda. Mezinárodní dělba práce znamená rovnoměrné rozmístění pracovních příležitostí ve všech oblastech, aby právě nebyly nutné migrace obyvatelstva - to mimo jiné znamená i víceméně přirozené podstatné snížení rizik etnických i sociálních napětí. Mezinárodní dělba práce skutečně pomáhá řešit celou řadu otázek, ale globalizace je něco jiného.

    Egon Bondy - Rozhovory
    http://egonbondy.info/31-rozhovory/38-pavelka-zdenko-bondy-o-globalizaci/Rozhovory
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: nevim jeslti to jde zobrazit, je to clanek o piratech a je tam zminka o tom, ze prosazuji nzp. nedal sem to sem kvuli tomu ze s tim sympatizuju, ale protoze je to k tematu.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FIONOR: pointa je v tom, ze vsechno, uplne sechno je spatne, & ze vsechno, uplne vsechno vyresi NZP :-)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    _BENNY: pak by tady stejne makali a doma by brali nzp :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    FIONOR: pritom by stacilo ojebat duchodce, dat kazdemu 1000 euro NZP a bylo by po problemu!
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    Slováci v exekuci odcházejí za prací do České republiky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kariera/353786-slovaci-v-exekuci-odchazeji-za-praci-do-ceske-republiky.html
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PHAILO: Ale tak blbý to není, tady když se přišlo na to, že se dá někoho zaměstnat ofiko na zkrácenej úvazek, ve skutečnosti je v práci normál vosum protože se bojí že vemou jinýho, docela si libujou (teda zaměstnavatelé).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam