• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ANDY_WARHOL: To očividně nevíš ty... a detail to není ani blbou náhodou.
    nacismus vznikl z fašismu přimícháním nesnášenlivosti k "nižším rasám"
    zkráceně:
    nacismus = fašismus + xenofóbie
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Tak raději zpátky k tomu doktorátu pánové
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    GORG: ale fionor ma jen zvyk misto argumentu nadavat do debilu, a protoze nema argumenty, tak to pak svede na to ze nema cas, aby tu pak vesele diskutoval dal. ja se trochu rozohnil, tak sem si blbe precet cast jeho prispevku, kde se chlubil nejakymi seminari z historie, necetl sem tu cast dukladne a na to me nachytal :)
    GORG
    GORG --- ---
    "něj" heh spis ;) radsi nez mi vtrhne do domu grammar nazi, a vytrhaji mi topeni s tvrzenim, ze jeden radiator stoji 40 kc, jak to chodi u exekuci
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: uk - mysleno ukrajina, aby nedoslo k nedorozumeni
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZARREMGREGARROK: vis co znamena slovo fasisticky?
    v nemecku byl pokud vim nacismus. v rusku je tak max autoritarsky rezim, mafiansky a oligarchusticky. oligarchie vladne ostatne i v uk, ale tam to zrejme tolik nevadi. fasismus ani nacismus v rusku fakt neni. ok ale budu to brat jako detail. se zbytkem bych mohl souhlasit. ale to nic nemeni na situaci, ze kdyby to bylo stejne, vypadalo by to ponekud jinak. a ze je to cele vyprovokovane tim, ze realne hrozilo, ze par km od ruskych hranic vznikne zakladna nato. coz by si zadna velmoc proste nemohla dovolit. ac se mi to nelibi, radsi bych kdyby si kazdy stat mohl zit svobodne, chapu, ze zasahnout museli. ono by to totiz pokracovalo dal a dal.
    GORG
    GORG --- ---
    ANDY_WARHOL: Nevim, ja tu debatu nevidim, pac ho mam tu par ludi v ignore - ne pro nazor, ale tohle cykleni se v nesmyslnem osocovani a kadrovaci demagogii.

    Ja pry chci zavadet NZP, protoze o nem debatuju. Ze jsem tu psal moji prvni reakci na NZP, ze je to picovina, jakoby nehraje roli.

    Junipetrus by myslim mel trochu zklidnit. Ale to se myslim netyka jen jej.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: nazval si me debilem. to me trochu zatmelo pred ocima, takze sem zbytek nevnimal.
    ty budes cist prispevky kde te bude nekdo takti oslovovat? vazne ti neprijde ze se chovas jak hovado?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ANDY_WARHOL: Německo po první světové a Rusko po studené válce obě země v háji díky porážce.
    Obě chvíli zkouší být demokratickým státem.
    O cca 15 let později přijde světová finanční krize.
    Kolem 20 let do porážky se jejich ekonomika ještě nevzpamatovala a dostává se k moci fašistický režim.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: kde pisu ze verim neci verzi? tohle neni proboha fotbal abychom tu fandili. reagoval sem na proste srovnani dvou situaci s tim, ze nesouhlasim ze by byli stejne a uvedl jsem kratke srivnani, ja nefandim ani rusum ani usa. jedine co delam je, ze to vnimam jako velmocensky boj, kde hodna neni zadna ze stran. me nezajima zadna propaganda, ja vidim co se deje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: ty si sam perla, fakt. tak proste mlc, kdyz nechces diskutovat. ja ac na mobilu sem ve skratce porovnal obe situace. ty si napsal akorat ze mas doktorat, sem debil a sem dvojce nekoho, s kym se v 90% veci neshodnu. to ti opravdu neprijde, ze je tvoje reakce mimo?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    argument chlubeni se doktoratem, pritom placani hovadin a kdyz ma predlozit argumenty skutecne, tak nadavka do debilu, davani me do holoportu s clovekem, s kterym tu pravidelne zasadne nesouhlasim. tomu se rika kajdeni si do pusy:) proc takovyhle lidi diskutujou, kdyz vlastne nemaji co rict, jen urazet umeji?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: ty si zase curamrdan. opet bez argumentu ty doktorate.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a i kdybych pripustil ze rusko je agresor, tak sou to celkem amateri, chaos v male oblasti u jejich hranic vs irak, libie, afgan, kde naprosto nepopiratelne za ti co se tam deje dnes muze intervence usa, popripade zapadoevropskych zemi.
    a to nejsou zeme na hranicich, ale na druhem konci sveta.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste tady taky nekdo zapomel, co se delo pred par lety, kdy byl gruzinsky prezident pod prislibem vstupu do nato nasmerovan k tomu aby vyprovokoval valku s ruskem. rusko mohlo dobyt celou gruzii, presto to neudelali a stahli se. takhle se agresor nechova.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: co si mel z dejepisu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: rozdil je tu zasadni. a to kdo si zacal. nechces mi snad tvrdit, ze si usa pred druhou svetovou valkou chteli v sudetech postavit obri zakladnu? a jak si myslis, ze by to dopadlo na krymu, kdyby se rus nebranil? viz kosovo, kde je obri zakladna.
    zamenujes dusledky za priciny.
    zatimco nemecko pred valkou bylo hybatel deni a agresor, rusko se pouze snazi nebyt zcela obkliceno. stejne je maximalne to, ze narodnostni akcent je zde pouze vyuzivan v propagande.
    kdyby to totiz bylo stejne, tak uz rusove na nic necekaji a byli by davno v kyjeve a mozna jeste dal. ve skutecnosti jsou vicemene v defenzive, protoze byli pripraveni o sve spojence a jsou obklicovani krome ciny ze vsech stran. zahnat je do kouta a pak na ne hazet vinu, to je velmi nebezpecna hra. tohle nemecku nikdi nedelal. kdyz zacali porusovat versaiskou smlouvu, tak nikdo nerekl ani popel. ve scramsnuti sudet jim bylo pomozeno nasimi spojenci a kdyz uchvatili rakousko a zbytek cr, tak nikdo nerekl ani popel. teprve po napadeni polska jim symbolicky vyhlasili valku.

    opravdu hodlas tyto dve situace pokladat za totozne?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ZARREMGREGARROK: tohle je cistokrevny mainstream, kteremu snad nikdo normalni verit nemuze...
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ANDY_WARHOL: Nebo lepší dotaz: Kde je ten rozdíl?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    ANDY_WARHOL: A jaké propagandě by to mělo být?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam