• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    sice sem slysel, ze to je dilo komunisticke propagandy, kteri nechteli aby je nekdo s nacismem spojoval, ale to by se pak projevilo jen tady, ale i v zapadni evrope, se to pokud vim, stavi na pravou stranu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    a proc se nacismus i kdyz je uvnitr levicovy poklada za ultrapravici ?, jestli to nesouvisi s angazovanosti velkych prumyslniku, kteri podporovali hitlera, mozna i jeho extremni vymezenost vuci komunismu a stalinskemu rusku. ale to hadam, osobne sem mel vzdy nacismus zarazen jako levici.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: kdyby si ty si usetril debilovani tak to tu mohlo byt mnohem driv.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: ty se mi snad zdas. bylo to jinak, psal sem naopak, ze nacismus neni fasismus + rasova nenavist (coz tvrdil muj oponent), tzn, ze Hitler nevymyslel nacismus podle Musoliniho.
    ok, ale uznavam tvoji snahu a to "neexistujici" video tu prikladam, doufam ze budes mit koule aspon na to, aby si uznal, ze podezrivat me, ze nekomu nabizim neexistujici video byla opravdu blbost.
    navic na toto tema toho existuje vic, ale ja sem mluvil o dokumentu ktery sem nedavno videl, a tak ho mam jeste v cerstve pameti
    Hitler a Mussolini - Nelítostné přátelství (1/2) ... dokument CZ
    http://www.youtube.com/watch?v=TAv6lclo9B0

    Hitler a Mussolini Nelítostné přátelství (2/2) . dokument CZ
    http://www.youtube.com/watch?v=JjxrmJ1CKbo
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: no vidim, ze se budu muset ponizit na tvoji uroven, aby si to pochopil
    nasrat debilku !
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: proc bych vladal neco co ted nema zadny kontext ? kdyz ho napises, dostanes video, moje pocity resit nemusis, napsal sem to dost jasne.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: poslu ho sem, ale jen pod jednou podminkou. to video sem zminoval v urcitem kontextu, bez ktereho by tu nemelo smysl. chci videt, ze tvuj zajem neni jen o tom, ze se tady budes naparovat a urazet, ale ze opravdu te zajima proc a kvuli cemu sem to video sem chtel dat. kdyz chvili pohledas tak to najdes a udelas nejake rezume. pokud to ucinis, bude na co napriklad v debate navazat a ukaze to ze diskutovat chces a ze sem se mylil v tom hodnoceni. je to fer ?
    FIONOR: mam toho pomerne dost, taky sem studoval politologii jako jeden z predmetu.
    ale vis, nemam chut si nechat nadavat do debilu, takze ano, rad budu diskutovat, pokud tu pujde o diskuzi, kde se clovek neco zajimaveho dovi.
    to k cemu te chci donutit je aby ty sam si si uvedomil, o co ti vlastne de, protoze pokud napiseme par prispevku a pak me zase nazves debilem nebo jako ted dalsi nadavkou, tak te dam do ignorelistu a debata bude zbytecna, zbytecna ztrata casu. takze proste vyloz karty na stul.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: to video ti klidne poslu, ale promin. ja nejsem kecalista jako ty, kdyz reknu za jakych podminek budu debatovat tak to plati. kdyz byl mily, ani uz nevim jak se menoval, vulgarni, sel do ignore a video uz nemelo smysl protoze se to vztahovalo k jedne partikularni casti diskuze s nim. posilal sem ho nekomu tady do posty, budes li o nej stat, poslu ti ho tez. je to normalni dokument a nic tajneho ci konspiracniho, ci dokonce neexistujiciho (ano zaver hodny genia tveho formatu, ze budu nabizet neco co neexistuje, to by melo opravdu logiku). jen se to proste vztahovalo k necemu konkretnimu a uz to pak ztratilo smysl. ja nevim co na tak jednoduche veci nechapes a furt se toho chytas. ale neprekvapil si. misto zamysleni nad tim, proc ti pisu, co ti pisu si se soustredil na to aby si udelal blbce z nekoho jineho. cimz si veryfikoval me mineni o tobe a ja uz se s tebou bavit nebudu. ego si muzes honit na nekom jinem. ovsem az to prestane bavit i jupitera, tak nevim, nad koho se budes povysovat dal.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    FIONOR: me si zase psal, ze nemas na debatovani cas, pritom tu pises docela hodne. me to trochu prijde, ze tobe naopak dela dobre ostatnim nadavat a kdyz konecne muze prijit nejaka poradna debata tak z toho vycouvas nejakym podobnym zpusobem a jeste pourazis toho druheho.nechci prudit, to aby si to spatne nepochopil. Jen se domnivam, ze podobny styl se do zadne diskuze, jez je oznacena za odbornou, nehodi. zkus se prosim, nez vymyslet jak mi to za tu opovazlivost nandat, nad tim aspon chvili zamyslet. a nemusis mi vysvetlovat ze jupiter ci kdokoliv jiny, je pod tvoji uroven, to uz vim, ze si to myslis.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    FIONOR: shitstorm comming in 3 ... 2 ... 1 ...
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR: takze mame podle tebe tu kapitalismus nebo socialismus?
    To striktni nevmesovani statu, se nenazyva anarchokapilismus, ktery je pro uplne zruseni statu, ale je to doktrina neoliberlismu, nebo prave pojeti cisteho kapitalismu, "prava" pravice.

    Pro nektere lidi, jakekoliv regulace kapitalu a trhu ze strany statu = socialismus.
    Takze ty jsi vlastne levicak.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GORG: co si predstavujes pod pojmem cisty kapitalismus?
    Trh a kapitalismus neni preci to same?
    Je snad bursa cenych papiru a vselikajejch "peneznich produktu" to same co trh?

    A co je to volny trh? Az bude moc obchodovat cokoliv s kymkoliv?

    Treba chapu,ze treba sankce vuci rusku, brani obchodovat s ruskem. Znamena to, ze tu neni kapitalismus?
    Naopak, ty sankce podnecuje USA, je to akce jejiho kapitalu, ktery se tak snazi posilit sve postaveni na evropskem trhu.
    Kapitalismus je proste boj, boj o zdroje, boj s konkurenci, boj o zakaznika.
    GORG
    GORG --- ---
    JUNIPETRUS: myslim, ze kapitalismus v sobe nic inherentne spatnyho nema. stejne jako komunismus.
    GORG
    GORG --- ---
    Tak kdyz treba vznika nevole zamestnancum proti pracovnim podminkam nebo globalizaci system (nekteri chystrejsi v nem) vytvori nebo podpori odbory. Trik rizeny opozice je mozna stary uz od davnych casu.

    Nebo ze komunismus a kapitalismu tlacili ti sami bankeri. Takhle bezne nikdo neuvazuje, takze se tim daji ovladat cele narody, a byla tak i potlavena zjevne opozice globalizaci.. tehdy v dobach protestu v Seattle. A jak si prokazatelne policie i najala asi 10 lidi v cernem, ktery demolovali mesto, a policie jen prihlizela. Vse pro objektiv kamer.

    Mesto dokonce tem demonstrantum pronajalo za verejne penize pronajem. Ostatni autenticti demonstranti ale byli pozdeji prevezeni do zadrzovacich taboru FEMA. Seattle 1999, ktery zrejme uspesne vytvoril masivni iluzi, co boj proti globalizaci je.

    Dodnes btw Ceska televize masivne vyuziva tvrzeni, ze objektivita = dat hlas oboum stranam.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    GORG: a plutokracie je vyvrcholenim kapitalismu.
    GORG
    GORG --- ---
    Jinak sranda jak se tu nejvic debatuje v pracovni dobe :D
    GORG
    GORG --- ---
    JUNIPETRUS: Tak ono je to spis korporatokracie, resp. plutokracie. Cisty kapitaluamus voln trh nebo jiny nepodovnodny system tu jeste nebyl. Ani komunismus.

    Ale nevidel bych to nutne v lidske povaze, ze byly vsechny ty pokusy zkorumpovane. Docela sedi pohled. ze komuniamus i kapitaliamus protlacovali ti sami lide. Zatimco dva se hadaj, treti na tom chce tezit. Znalost lidske psychologie je asi cennou zbrani v rukou vladcu uz po generace.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JUNIPETRUS: "volnost, rovnost, bratstvi" mi silně připomíná nějakou historickou bandu poťápel s levicovými kecy, která sekala ostatním kebule gilotinou. Tam je totiž ta potíž, že ideály jsou jedna věc, praktická realizace druhá, jak se denně kručícím žaludkem přesvědčují lidi v posledním ostrůvku socialismu na světě.
    JUNIPETRUS: A to si vem kolik půdy zabírá pěstování ekoprodukce, díky ekopalivum a podobnejm lidumilnem věcem máme my bohatí dražší jídlo a chudý místa na planetě docela prd (teda ne že by to pomohlo někomu v rozvojovce v africe, tam se NZP v podobě potravinový pomoci povedlo akorát tak zlikvidovat zemědělství a pomoci jim zvýšit populaci do té míry, že stejně jedinou alternativou je hladomor, teda až na samopalníky momentální vládnoucího Bubu).
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    FIONOR:kdo neskace neni pravicak.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    nasel jsem komentar nejakeho cloveka pod clankem o pravicilevici:
    "Zaměstnavatelé chtějí maximalizovat zisk. Pokud je na trhu práce dost nezaměstnaných, pak důsledkem volného pracovního trhu jsou nízké mzdy a vyšší zisky. Zaměstnavatelé ale v globalizované ekonomice výsledný zisk nepoužijí na vytváření pracovních míst, protože pro jejich produkt není odběr, neboť jejich dělníci nemají peníze ke spotřebě. Mnohem účinější je poté použít zisk jako kapitál ve finanční instituci, která využije přeludu růstu, a napůjčuje peníze na spotřebu a nespláceným úvěrem tím obere dělníky o majetek získaný za komunizmu. To je těch téměř milion exekucí, všiměte si, že ačkoliv to exekutorská komora nerada přiznává, nejvymahatelnější jsou pohledávky do 30 000,-, tzn. půjčky na spotřebu.
    Samozřejmě z dlouhodobého hlediska se jedná o ekonomický nesmysl, cílem zaměstnavatele je se dostat s množstvím kapitálu do pozice, Ve které bude moci nechat své peníze vydělávat pomocí hedgových fondů, tzn. získat maximum peněz za minimum práce, což je přirozeným cílem každého člověka.

    Liberální ekonomická teorie si s tímto problémem neví rady stejně tak, jako příznivci řízeného hospodářství řeší problém motivace a efektivity ve výrobě a problém zpětné vazby od zákazníků.

    Přestaňte se zamýšlet nad motivem levice či pravice a začněte řešit skutečné ekonomické problémy. Společenská dynamika je odlišná od ekonomické a než začne fungovat liberální ekonomický model, lůza všechny pobije hlady.

    Uvedu příklad ze západní afriky: Jedna švýcarská firma pěstuje agáve pro kosmetický průmysl na poli, kde předtím rostla pšenice. Firma zapaltí 20 ti lidem plat, dalších 50 lidí, kteří dříve půdu obdělávalo, nemá již jídlo. Nehledě na liberální teorii bylo 20 dělníků zabito. Z tohoto důvodu úspěšní lidé na západě platí životní standard svým nezaměstnaným. Jedná se o ryze praktické řešení. Ten kdo takovým řešení nerozumí, nemá co dělat v politice.
    "
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam