JUNIPETRUS: Ano, mám dost omezený pohled.
Obávám se ale, že stejně omezený ho má značná část společnosti, což se obávám že může být pro výsledek fatální.
Já si teda pamatuju, že jsou hry co jsem vydržel hrát týdny. Když se podíváš, kolik hodin mají někteří na WoW či Starcraftu2, tak se obávám, že se do toho skutečně vejdou celé životy (a znám takové lidi. Holt priority ,))
Jestli pro tebe byt cinny a bavit se znamena jenom to, ze lidi hrajou hry a koukaj se na filmy. Jak je mozne ze spolecnost preziva ted? — protože novodobé otroctví způsobuje hlad a nebo jiný pocit nedostatku, který i takové jako já donutí něco udělat.
Mimochodem, to by mozna stalo taky za uvahu, proc maj nekteri lidi takovou potrebu norit se do sveta her a filmu,zda a jake je zatim psychologicke a spolecenske pozadi) — noření se do jiných větů a jednoduchá excitace je tu snad odjakživa, ne?
Akorát na začátku byli vypravěči a pak knihy.
Jestlize to dokazou ted, proc by to nedokazali po tom, az zjisti, ze se nedostava, pocitacu, her, elektriny a jidla?—protože se obávám, že takových lidí bude málo. A když, tak že je víc bude bavit vyrábět tu hru, než upíct chleba. A když je bude bavit upíct chleba, tak to udělaj pro sebe a ne pro další milion lidí. Protože zatimco hru můžu nasdílet/nakopírovat bezpracně, s tou velkovýrobou už to taková bžunda neni.
Takze vidis, ty a spol, co tak velebite nucene prace — já chápu, že granularita větší, než "my" a "oni" je složitá, ale stejně to zkus.
Nedelejme si iluze, ze se nejak najednou nejak hodnoty vetsi casti spolecnosti, ze prachy, postaveni a uspech, najednou bude neco co prestanou vyznavat. — otázka, jestli se tihle lidi nepřesunou jinam.
Jestlize NZP umozni delat lidem, to co dnes chteji delat, a zaroven to umozni dalsim lidem nedelat anebo delat neco jineho. Je logicky NZP pokrokem, lepsim, svobodnejsim systemem, nez je ten dnesni.
Díra v tomhle je, že to zní, jako že distribuce nabídky a poptávky se bude pořád vyrovnávat a že zvýšená daňová zátež ty pracující nedemotivuje / nenamotivuje k přesunu do jiné země.