• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: tim, ze se prihlasis ke komunistum nedelas nic jinyho, nez ze odsouhlasis jejich minulost a celou tu posahanou filosofii a vsechny ty mrtvy, kterejch bylo mozna vic nez od nacku. a co se tyce nacku, tam uz vetsina lidi chape, ze hitler a jeho filosofie nebyl prilis koser....

    NEKROMANT: ale picu. az dojde na to, ze milej bezdomoveckej aktivista bude muset jit do nemocnice, zjisti se, ze nema pojisteni a bude se mu hromadit dluh. jednou se rozhodne, ze uz nechce zit jako debil, najde si holku a az se prihlasi na trvalou adresu k holce, tak prvni co bude, ze se ozve pojistovna a bude chtit dluznou castku.
    jak rikam, dotycny clovek spis ukazuje, jak je hloupej. ajeste si rika aktivista.

    freegan, dumpster nebo diving to jen lehci pojmenovani chorobne potreby prohrabavat a hromadit odpadky. Podle me je hrabani se v odpadu spis psychicka zalezitost... nemoc. nejhorsi sou pak ti, kteri si ty humusy z odpadu tahaj domu a zerou je.


    NEKROMANT: soukrome vlastnictvi je soukrome vlastnictvi. nehodlam se delit o to co je moje s nekym jinym pokud nechci. skoncim zase u komunistu, protoze ti to co si nakradli v 50's naprosto vubec neudrozvali, nerozvijeli a po prevrtu vraceli majetky v dezolatnim stavu. celkem o tom neco vim, protoze zkurveni bolsevici okradli i moji rodinu a my predky.


    NEKROMANT: posledni otazka: co beres za drogy? smeska divny hesel z demosky od milady proti kapitalu a vrahum z wolstrytu.

    JUNIPETRUS: ne, chrani to pred lidma jako ses ty. predpokladam, ze si nikdy nic nevybudoval ani zadnou firmu si nikdy nezalozil, takze vis hovno.
    TUILE
    TUILE --- ---
    JUNIPETRUS: A jak by to teda podle tebe melo bejt spravedlivy?
    Kdyz si mlada rodina koupi byt v praze a ma hypo na 30 let - platit hypo je drazsi nez platit najem - tak nemaj potomci narok na zdedeni? (Bydleli bY prece zadarmo, coz je dle tveho spatne)

    V pripade, ze by se nemovitosti nededily, nemel by nikdo tajem udrzovat je v rozumnym stavu a daleko rychleji by chatraly.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    soukrome vlastnictvi v dnesni dobe, kdy hrstka stale vic bohatne, a vetsina chudne, je slouzi jako zpusob vyvlastnovani
    GORG
    GORG --- ---
    NEKROMANT: Osobne uz komunismus tak negativne nevnimam btw.

    Kdyz sleduju uctivani posvatnych krav kapitalismu, mam dojem, ze vidim pricinu, co zvrhavala snahu zavest i komunismus. Tj. kadrovani. atd. Proto minusy

    Pak se dozvis jaky jsou squateri socky... a ze chteli komunitni centrum pro sebe. Jak i bylo v clanku CTK. Pro sebe! :)
    Melu to nechat chatrat, ze... the real way. a nasili policie neni..
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: A tím se snažíš říct co? Ten tvůj text je moc chaotický a tipovat si nebudu.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Je někde přehled základních kamenů naší civilizace?.. :) Neříká se také že je naše civilizace v krizi?.. Možná že tu bylo a je soukromé vlastnictví vedle jiných druhů vlastnictví.. Státní, družstevní, spolkové a já nevím jaké.. Můžeme řešit i koncept vlastnictví jako takového... Ale jistě tu není a ani v minulosti nebyl jen jeden druh vlastnictví.. Ale jde i o to co převládá a co do čeho zasahuje..
    Myslíš že je dobré jak funguje soukromé zdravotnictví například v USA?..
    Myslíš si že je správně všechno zprivatizovat a že firmy jsou schopné a stát nekompetentní?
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: Soukromé vlastnictví je základním kamenem naší civilizace, to nemá s režimem nic společného.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Tak i všude ve světě byly více či méně násilně potlačené protesty occupy.. u nějakého zatýkání a pokut jsem byl osobně..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Budova chátrá a nesloužila veřejnému zájmu (prý tam spali bezdomovci, možná se shodneme na tom že to je veřejný zájem :D). Právě jde o to kdo je stát.. Anarchisté nesouhlasí s konceptem státu.. :) Ale je jich málo a nemají mají vliv a moc. Na pravdě a spravedlnosti při prosazování moci otázka jestli záleží.. A co vlastně řešíme? :) Skončili v nemocnici.. Nevím jestli se budou soudit.. Já se o tu kauzu tolik nezajímal.. Nesouhlasíš s mojí tezí že současný i minulý režim sám sebe hájil (logiku, ten současný tedy soukromé vlastnictví atd..) i za cenu násilí na vlastních obyvatelích?..
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: sám říkáš, že víš prd.
    O té události vím málo. Ale tuším že klinika je na pozemku města. Nakládačku dostal(i) na náměstí, nebo kde?.. Nevím ani..

    Ale to prd ti očividně stačí na odsuzování.
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: Můžeš řešit jednu věc a nelétat v každé větě na jinou konspiraci, nebo projekci chaosu ve své hlavě na jiné diskutující?

    V tomto případě jde o to, že existuje nějaká klinika ve vlastnictví státu a nějaká skupina lidí bez toho aby získala povolení od majitele nemovitosti ji obsadí.
    Když jsou vyhnáni, tak to berou jako poškození svých práv...
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: Podle mě potrava pro exekutory je někdo komu jde něco zabavit. A téměř žádný bezdomovec není aktivista. Ale nějací se také najdou. Domnívám se že velká část bezdomovců řeší jen jak přežít. A velká část k tomu i potřebuje aby nebyla při smyslech protože to neunese.. což je vede k drogám a alkoholu..
    Popelnice vybírají i lidé kteří mají dostatek peněz. pokud chcete, tak si dejte hledad: freegan, dumpster diving
    Taste The Waste (Čerstvé ale v kontajneri)
    http://www.youtube.com/watch?v=6ZrHxZYYOAM
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    GORG: tak NZP i komunismus jsou hrozně rozsáhlé množiny toho co to je nebo by mohlo být a souvisí to skoro se vším :) Takže to souzení co je a co není k tématu je někdy takové srandovní.. Já se domnívám že mínuska dostávám pro to, že jsem relativně konzistentní ve svých názorech se kterými oponenti nesouhlasí. Ale spíš mi není jasné že zde tráví tolik času o něčem (NZP) co považují za hloupost která se nemůže prosadit..
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Jo asi čekal před tím než mu dají pěstí a začnou do něj kopat že ho upozorní :) Svědků bylo hodně.. Ale určitě jsou všichni zaujatí a vymýšlí si :) A záznamy z policejních kamer jsou k dispozici jen tehdy, hodí li se to policii :) Nebudu se hádat. O té události vím málo. Ale tuším že klinika je na pozemku města. Nakládačku dostal(i) na náměstí, nebo kde?.. Nevím ani..
    Tak jde o to že vše někomu patří, ale anarchisté nesouhlasí s tou podobou soukromého vlastnictví jaká tu je..
    Asi to je normální že porušují zákony a policie je zavírá.. Ale tak porušení zákona se také vztahovalo na lidi v minulém režimu.. zákoník je podobný. Dříve byl příživník, nebo pobuřoval.. Dneska jsou extrémisti, teroristi atd.. Prostě minulý i současný režim má nějaká pravidla a na jeho kritiku či odpor často reaguje násilím.
    Vím že nejméně 2 squateři byly v cele předběžného zadržení v tomto roce. Nevím jestli byly odsouzeni..
    Ta represe státu teď není asi tak velká jako dřív přímo zjevně.. Ale spíš je to o té ekonomice.. Tedy sociální postavení atd. Logika trhu není prostě podle některých (i mých) názorů synonymem spravedlnosti.
    Pokud ti vadí nějaký monopol z pohledu že někdo diktuje ostatním tak nevím proč ti víc vadí stát než moc velkých korporacích.. Myslíš že monopol firmy je lepší než monopol státu? Nebo věříš že trh je volný a kapitalismus (nebo navrhni jak lépe pojmenovat současný systém) podporuje a potřebuje konkurenci nebo dokonce demokracii (spravedlnost pro jistotu nezmiňuji vůbec)? :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: Chápu. Opakovaně leze na pozemek, který mu nepatří a diví se, když dostane nakládačku.
    Nemluvě o tom, že to vypadá jako jeho tvrzení proti tvrzení policie.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: A o google auta! :D jo ok, už toho nechám :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Jo a když sem byl se základkou v pivovaru, tak tvrdili že kůň toho kočího když byl vožralej dozvezl :)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    MANFRED: Viděl jsem film že za "minulého režimu" nějaký architekt plánoval město kde bude zboží (včetně jídla atd..) doručovat potrubní pošta.. Dost by se tím ušetřilo na energiích a bylo by to asi rychlé.. :)) Ten koncept byl šílený ale zajímavý.
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Je to i v jiných médiích.. Pokud nevěříš článku csaf .. :) Ale dříve nějací zatčení squateři byly určitě.. (a dříve myslím v minulém desetiletí né století :D)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    ZARREMGREGARROK: Tak sorry.. moje chyba.. dostal "jen" přes hubu od těžkooděnce..: http://www.csaf.cz/index.php?clanok=1740
    Ale tak třeba hnutí occupy bylo také ve všech zemích násilně vyklizeno policií.. Pak je na místě se ptát, komu patří veřejný prostor.. :)
    ZARREMGREGARROK
    ZARREMGREGARROK --- ---
    NEKROMANT: Zdroj?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    VYHULENY_UFO: To mě mrzí že cítíš z mého příspěvku že něco někomu chci diktovat.
    Ale nemyslím si věcí že je to věcí každého.. Všechno co děláme má nějaký přesah a dopad i na ostatní (né jen lidi).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam