• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    GORG
    GORG --- ---
    SEAMON: ehm tak asi marně se snažím pochopit, o čem se tu teď bavíte :-) auto jedoucí na linux, hudební nástroje zdarma atd. to je offtopic ze samotné podstatny základního příjmu,že.
    jen mě k tomu něco napadlo

    já teda v tom súvis vidím. Jinak nevím, koho tam vozej, zjisti si. Dle novinářů jde o vrahy, lidi co znásilňují jiný lidi a tak. Aspoň soudě podle letmýho zagooglovaní, protože mě to téma teď zaujalo. Nevím koho bys čekal ale? Básníky? :)Evidentně úplně normální vězení se vším horším i lepším, co tam můžeš potkat. Brejvik šel do podobnýho, pokud vím. Týpek postřílel spoustu lidí, dětí.. prostě kategorie zločinců
    ikdyž v principu to myslím není rozdíl pro koho to je.. v tom mi to právě souvisí s tématem ... řešit motivaci k dobru násilím a ponižováním věznů?co se tím dá tak dokázat? někteří rodiče takhle vychovávají své děti ... celé je to o tom, že dáš někomu preventivně facku, aby se z něj stal dobrej člověk.
    druhý přístup, který mi splývá nejen s tímhle tématem, je skoro pravý opak. jako norské vězení.. ale v poho nebudu rušit v ironizaci tématu.. právo vidět UFO zdarma..enjoy,)siriously, jak tohle souviselo s tématem ...

    ale možná se na to koukáme dost odlišnou perspektivou.. jen mě zaujalo pozastavení nad souvislostí s tématem
    SEAMON
    SEAMON --- ---
    GORG: Ako fakt - aky je suvis s temou? A ked uz to vytahujes - bolo to vazenie pre rovnaku kategoriu zlocinov ako sa vacsinou ukazuju v suvislosti s USA?
    GORG
    GORG --- ---
    nikdo by nemel hlavne branit videt yettiho, pokud ho jeste nevidel.
    ale pravo ho videt? :-) jak to spada do zakladnich potreb?

    musim rict, ze se mi dost libila exkurze americkyho bachare do norsky(?) veznice.
    zadny hlidani, jestli ma nekdo ostry predmety
    snad tam ani nezamykaj
    a co me zaujalo nejvic asi bylo to namakane vypadajici hudebni studio pro vezne.
    wow.. ctyrhvezdickovy vezeni.. a kompletni studio :D (ikdyz na snimcich nebyl myslim videt zadny vezen... mozna maj jen jednu... kde je zatim jen Brejvik, protoze tam ani nemaj zlocinnost?)

    nicmene tenhle styl vezeni myslim ma oproti trestajicimu tradicnimu vezenstvi skutecne smysl. lidi se nerodi jako kriminalnici.potencial je ve vsech.nakonec se k tomu dokopem. :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MANFRED: právo na trubku? Jako ten hudební nástroj? Mohla bych dostat radši klavír, i s ladičem?
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    5.10.2014 21:40 Za hranou ČRo Plus
    Více než 3/4 lidí si myslí, že míra zadluženosti Čechů je vysoká. Ještě horší je to se zadlužením státu. To považují za vysoké více než 4/5 lidí. Jak o dluzích uvažujeme? A co to prozrazuje o stavu naší společnosti? To zkoumá Magdaléna Trusinová.
    flash: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3160366
    mp3: http://media.rozhlas.cz/_download/3160366.mp3
    GORG
    GORG --- ---
    Zrovns jsem vcera koukal na dil South parku, kde casoprostorovyn portalem cestovali lidi do minulosti, aby si nasli praci, protoze se to v budoucnosti pry hodne zhorsilo.

    They took ouur jeeeb! :)Randy tomu fandil nez nahradili i jeho v geologickym institutu. Myslel, ze pujde jen o neodborny joby
    GORG
    GORG --- ---
    XCHAOS: proste se to zda jako seriozni a aktualni otazka.
    anebo je Harvard Business Review nejaka obdoba blistu. nezni ti jako levicovy platek :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SYLVAEN: To byly dost pomalí, dneska kouká svrchu na obyčejný lid každej 10 sekund po zvolení, akorát má blbý že se musí zabejvat otázkou jak dav jednou za 4 roky znovu nablbnout.
    Blbá okolnost tehdy byla, že zatímco dneska v důsledku demokratického volebního systému kde rozhoduje o zvolení většina, rozhoduje nakonec opět menšina, navíc nezodpovědná nikomu (lépe řečeno nedohnatelná k zodpovědnosti), tenkrát neschopnej měl větší pravděpodobnost že dostane po šimpánu a majetek mu někdo sbalí (dnes to hrozí pouze teoreticky), případně mu useknou místo obstarání trafiky makovici.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    MANFRED: Musít to vidět v historickém kontextu. Zakladatel dynastie si typicky své místo musel vydobýt. Z jeho potomků se nástupcem stal ten, který v kompetitivním prostředí ostatních kandidátů dokázal zaujmout dominantní postavení, a pak po převzetí otcova místa uhájit své zájmy i veřejně. Jeho potomci to už měli snazší, ale i tam byla jistá řevnivost mezi větvemi rodu.

    Pak ale někdo přišel s nápadem, že by nebylo tak špatné, kdyby s dvě silné rodiny spojily a vzájemně se podporovaly. A tak přišly na řadu rodinné vazby mezi rody. Netrvá dlouho, a po nějakých dvou generacích se členové dynastie začnou na "obyčejné" lidi dívat jako na méněcenné, a považovat své právo na výjimečnost za něco automatického, a potenciální životní partnery si budou vybírat mezi členy ekvivalentního statusu.

    Takových ale není mnoho, že - malé procento z celkové populace. Takže posléze dojde k nevyhnutelnému, a opakovaným křížením několika genotypů se projeví postupná degenerace, prosazování nežádoucích dědiných znaků které by jinak vymizely.

    Není to záležitost dvou ani tří generací, spíš tak deseti až dvaceti.. i když, pokud by se "politicky-korytnaté rodiny" uchýlily ke sňatkům mezi příbuzenstvem (jak tomu často ve středověkých rodech bylo), kdoví.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SYLVAEN: To vyvolává pocit, jako by i u nás měla postihla rodiny držící se zuby nehty u politických koryt předávajíce si žezlo a kmotry z otce na syny časem postihnout degenerace, tak to bych teda chtěl vidět, zdegenerovat zdegenerovaný by byl další pěkný počin, který by nám svět mohl závidět (teda kdyby to tam nebylo stejný:-).
    KANG_KEK: Tak dobrý, vemem to přes právo každého člověka na trubku, vydojíme dotace na výzkum a až bude někdo chtít vidět výsledky přejdem plynule na jinej úkol (třeba na právo každého vidět yettiho).
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    MANFRED: Neboj, opravdu nejsi, právě proto by tě bylo potřeba na tu potrubní poštu.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Doufám že intelektuálem nemyslíš mou osobu, na rozdíl od blbce, idiota, zkurvence apod. být považován za intelektuála by mne fakt nasralo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    What Happens To Society When Robots Replace Workers? - Slashdot
    http://hardware.slashdot.org/...14/12/20/1618222/what-happens-to-society-when-robots-replace-workers
    This is why we will soon be looking at hordes of citizens of zero economic value.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KANG_KEK: to vis, vsichni cekaj az to nekdo udela.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Tolik intelektuálů zde a nikdo nepomůže s tou potrubní poštou
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MANFRED: EBM asi nebude electronic body music? :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BLOODRAT: aha prostě nepřemejšlej prdelí :) Obávám se že to už je u nás firemní kultura, to přemejšlení prdelí. Myslela sem, že je to špatná implementace managementu ze zahraničí, je to možná ještě nějakej relikt z minulosti.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SYLVAEN: Tak ono slibem nezarmoutíš, takže od zvýšení minimální mzdy, snižování sociálních rozdílů mezi bohatými a chudými bylo téma který rve i do zpráv o stavu unie (zrovna letošní byl příklad:-) po změny pro poskytování EBM, uvolňování imigračních pravidel( a tedy nárůst počtu demokratických voličů)... i když vedle slibu snižování státního dluhu to vcelku jsou maličkosti. Jinak odborníkem a vděčným příznivcem je Fester, muže se odborným okem starousedlíka rozepsat:-).
    Je to, jako ale dneska každej politik, produkt reklamní kampaně. Něco jako "bude líp" a podobný. Tedy ne že bych proti němu jmenovitě něco měl, ono jak se to časem posunulo, kdyby to dopadlo při volbách opačně, nic moc by se nestalo a +- by dopadalo stejně, akorát s jinym povídáním okolo, protože dneska všechny strany hnány touhou po zmocnění se koryta slibujou každýmu cokolic. Ba dokonce dokážou nakonec uargumentovat, že uspěly a sliby splnily. Byly časy, teda kdysi, kdy voliči četli i volební programy, dneska postačej výkřiky. Proto "bum a je tu Obama", stejně dobře by dneska uspěl i plyšovej medvěd.
    BLOODRAT: My zadáme práci(nevyrábíme nic hmotnýho, ale kurví se nám různě zařízení), většinu času a obávám se nákladů sežere proces zběsilého vyřizování papíroviny, v konečném stadiu dorazí podezřelou řečí mluvící individuum který si občas musí někde pučit nářadí a když i na nepodezřelé které ho doprovází vybafmnu třeba "Jakej materiál jsou tyhle svorníky? Máte od toho nějakej doklad o kvalitě?" koukaj jak tele na nový vrata. Ono teda je to fuk, nakonec to stejně udělaj jak udělaj, protože opravit se to musí:-) a lituju bezpečáka, která je pečlivka takže je donutí postavit správně lešení a dodržovat pravidla BOZP ("dyť je to jen 9 metrů, to udělá ze žebříku....jo, máte tady někde dlouhej žebřík?").
    Za tři měsíce občas nenajdem nejen ty lidi, ale ani firmu :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam