• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYNepodmíněný Základní Příjem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KANG_KEK: Doufám že intelektuálem nemyslíš mou osobu, na rozdíl od blbce, idiota, zkurvence apod. být považován za intelektuála by mne fakt nasralo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    What Happens To Society When Robots Replace Workers? - Slashdot
    http://hardware.slashdot.org/...14/12/20/1618222/what-happens-to-society-when-robots-replace-workers
    This is why we will soon be looking at hordes of citizens of zero economic value.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KANG_KEK: to vis, vsichni cekaj az to nekdo udela.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Tolik intelektuálů zde a nikdo nepomůže s tou potrubní poštou
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MANFRED: EBM asi nebude electronic body music? :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BLOODRAT: aha prostě nepřemejšlej prdelí :) Obávám se že to už je u nás firemní kultura, to přemejšlení prdelí. Myslela sem, že je to špatná implementace managementu ze zahraničí, je to možná ještě nějakej relikt z minulosti.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SYLVAEN: Tak ono slibem nezarmoutíš, takže od zvýšení minimální mzdy, snižování sociálních rozdílů mezi bohatými a chudými bylo téma který rve i do zpráv o stavu unie (zrovna letošní byl příklad:-) po změny pro poskytování EBM, uvolňování imigračních pravidel( a tedy nárůst počtu demokratických voličů)... i když vedle slibu snižování státního dluhu to vcelku jsou maličkosti. Jinak odborníkem a vděčným příznivcem je Fester, muže se odborným okem starousedlíka rozepsat:-).
    Je to, jako ale dneska každej politik, produkt reklamní kampaně. Něco jako "bude líp" a podobný. Tedy ne že bych proti němu jmenovitě něco měl, ono jak se to časem posunulo, kdyby to dopadlo při volbách opačně, nic moc by se nestalo a +- by dopadalo stejně, akorát s jinym povídáním okolo, protože dneska všechny strany hnány touhou po zmocnění se koryta slibujou každýmu cokolic. Ba dokonce dokážou nakonec uargumentovat, že uspěly a sliby splnily. Byly časy, teda kdysi, kdy voliči četli i volební programy, dneska postačej výkřiky. Proto "bum a je tu Obama", stejně dobře by dneska uspěl i plyšovej medvěd.
    BLOODRAT: My zadáme práci(nevyrábíme nic hmotnýho, ale kurví se nám různě zařízení), většinu času a obávám se nákladů sežere proces zběsilého vyřizování papíroviny, v konečném stadiu dorazí podezřelou řečí mluvící individuum který si občas musí někde pučit nářadí a když i na nepodezřelé které ho doprovází vybafmnu třeba "Jakej materiál jsou tyhle svorníky? Máte od toho nějakej doklad o kvalitě?" koukaj jak tele na nový vrata. Ono teda je to fuk, nakonec to stejně udělaj jak udělaj, protože opravit se to musí:-) a lituju bezpečáka, která je pečlivka takže je donutí postavit správně lešení a dodržovat pravidla BOZP ("dyť je to jen 9 metrů, to udělá ze žebříku....jo, máte tady někde dlouhej žebřík?").
    Za tři měsíce občas nenajdem nejen ty lidi, ale ani firmu :-).
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    MANFRED: Kdy Obama slíbil peníze? I jeho slavná ObamaCARE se setkala přinejlepším se smíšeným přijetím. Myslím, že reálných informací o tomhle tématu nemáš dost na to, abys mohl takhle globalizovat. Osobně jsem za poslední dva roky strávil v USA dohromady přes 4 měsíce, denně jsem se tam setkával s místními, bavili jsme se o všem možném i o politice... ale ani tak bych si netroufl říct jednoduše "Obama slíbil peníze, bum a je prezidentem".
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MANFRED: To nepopírám, ovšem najímá je většinou na okrajové práce, které se nevyplatí pouštět na linku. Stále je zde základna kmenových zaměstnanců v řádu tisíců, kde je ten management řízení prostě jiný. A nemluvím o agenturních pracovnících, kteří jsou z principu hokři a odcházejí po třech měsících, kdy přestanou být zapotřebí.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BLOODRAT: Nadnárodní moloch si najímá malý firmy, takže to vidim :-)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    MANFRED: To ale platí spíš v případě malopodnikatele, ne nadnárodního molochu.
    Jinak nefilozofuju, jen popisuju co vidím: )
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SYLVAEN: To není jenom vlastnost lidí v postsoc bloku, k tomu se jistě a dost rychle dostává obyvatelstvo ve všech zemích (tedy pardon, v moderních zemích). Vem si amíky, stačilo slíbit peníze a bác ho Obama prezidentem. Což je jasný každýmu slibovacímu vůdci, proto jelikož doma není někdy dostatek lidí co chtěj prachy jinejch, musí se dovážet ze zahraničí, jelikož úspěšně, počet lidí který chtěj dostávat narůstá...a průser se blíží (navíc ten spolek co si řiká pravice se snaží přizpůsobit trendu, takže už slibuje taky, čímž nasrává svoje voliče a nové nezískává, protože lidi co chtěj slíbit jsou tradičními voliči levice a na pravici se..kašlou).
    To je takovej pěknej posun postkřesťanský doby s novejma žebříčkama hodnot a morálkou (kdesi jsem četl že " velká civilizace a zvířecí chování spolu existujou jen krátce" :-).
    Aby to bylo aspoň lehce k tématu, tak třeba odbory kdysi varovali svý členy, což byli chlapi živící rodinu, aby bojovali za zvýšení svejch příjmů a nedopustili, aby ženský museli chodit do práce (což pochopitelně zaměstnavatelé potřebovali), protože to povede jednak k snížení jejich reálnejch příjmů atd. Stačilo nasadit trochu ženského hnutí, hejbnout s hodnotama, prdnout do televize seriály s úspěšnejma ženskejma co pracujou (a jsou pochopitelně lepší než chlapi), do toho dvě války a pic ho, dávný nepřítel "tradiční rodina" se složil (docela prdel jak se dokázali spojit na jeho odrovnání zaměstnavatelé + levice).
    BLOODRAT: Všeoměl je dobrej, protože v případě že dojdou zakázky pro cnc muže jít natírat, uklízet, svařovat, řídit náklaďák nebo stěhovat (vzhledem k tomu že často živí jeden všeuměl pana podnikatele, jeho náročnou a rozsáhlou rodinu a ještě musí vydělat na všimný aby firma dostala zakázku), ta chyba není nikdy v tom, že děláci blbě dělaj, ale vždycky v tom, že mají na piču vedení. Flákající se podřízený je selhání jeho šéfa.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    SHEALA: Tak oni nedřou víc než my, ale jsou prostě efektivnější: ) Např. česká strana vyžaduje na cnc mašinách všeuměly, kteří si naměří na laseru nástroje, napíšou program, vyrobí kus a opraví stroj, je-li třeba. Němci mají na každou z těchto jednotlivých činností extra člověka. A to je jen oblast výroby, ekonomická stránka vykazuje také zajímavé rozdíly - Němci koupí nové cnc za 20 mega s leasingem na pět let, během té doby je stroj v záruce,má bezplatný servis a x krát si na sebe vydělá. Česká strana funguje na 20+ let starých strojích, do kterých z jedné strany tečou statisíce a z druhé vytéká olej. Furt vykurvené, výroba vázne. A odkud ty staré mašiny pocházejí? Ano, recykláty z Německa, které se přestaly vyplácet, ale pro Češi furt dborý.

    A ano, obligátní hláška v Čechách, když něco chvátá? "Za to hovno, co tady mám, se na to můžu vysrat", btw nikdo z těch lidí nemá pod 20k čistého...inu, malá česká závist a koukání na platy za čárou, nu: )
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Z té diskuse tady začínám mít větší a větší dojem že argumenty všech jsou do nějaké míry platné a že rozdělování pravo levo je nedostatečné. Možná že to celé myšlení logické je nějaké divné a plné předsudků, soudů a nálepek.. Možná je čas na revoluci né ekonomickou ale myšlení :D

    mozna by mel nejeden neumetel prestat kecat do veci kterym uz z principu rozumet nemuze a mozna by se mel nad sebou behem vanocnich svatku zamyslet a dat si do pristiho roku predsvevzeti, ze priste nez zacne kecat do chodu zemekoule, vytahne si svou hlavu z vlastni prdele a rukavy z kosile a zacne proste normalne pracovat. a nez neco rekne, tak 10x zasoupe nohama a 20x si validitu sveho tvrzeni overi.

    bohatstvi se nefasuje, bohatstvi se tvori vlastnimi schopnostmi, na kterych nekdo ve svem zivote pracoval. a nekdo nepracoval, a proto ma kulove a dobre mu tak a je imho jen chybou tohoto vesmiru, ze nema to kulove dvakrat tak velke.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    SHEALA: Potvrzuji, taky je to moje zkušenost. Němci jsou v tomhle svým způsobem extrémisti, ačkoliv úrovně Japonců nedosahují. Ona to je IMO kulturně-historická záležitost: lidé, vychovaní v tom "zlém vykořisťovatelském kapitalismu" jsou si vědomi, že úspěch je odměna za talent a úsilí. Lidé, vychovaní v sociálním systému (záměrně nepíšu socialismu) jsou výrazně méně iniciativní a požadují vyšší odměnu. Mají totiž dojem, že jaksi to "úsilí navíc" je něco supervýjimečného.

    Aspoň tak to vidím ze své osobní zkušenosti z první ruky.. a z 80% se setkávám s lidmi z IT oboru.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    NEKROMANT: Možná že to celé myšlení logické je nějaké divné
    jisteze. kdyz jde rozum proti cloveku, jde clovek proti rozumu.

    Protože ty zásluhy většinou hodnotí někdo hodně neobjektivně a dle mého soudu nespravedlivě
    hovnajs. kdyz si upecu chleba, jsou zasluhy za upeceni chleba moje. ty jako prijemce NZP, tedy pulky chleba, ktery patri mne, na tom nemas zasluhy zadne.
    zadneho hodnotitele zasluh neni treba. cili pokud se ptas Kdo a co určuje co komu patří?, tak odpoved zni, ze moje telo patri mne & s nim i vysledky moji prace.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BLOODRAT: fakt jsou výkonnější? Kámoš tam pracuje, ale něco takovýho od něj nevím. On to tak popisuje že je to tam skoro to samý jako v Česku, jen se mluví jinak, a pokud ho bolí zub a přizná se doktorce, že než se k ní vydal, tak žvejkal hřebíček, že ho neseřvě na tři doby. (A že tohle je změna která není o individualitě té doktorky, že to je jaksi systémová věc). Když to srovnám s tvojí zkušeností, napadá mě, že možná ten výkon jde nahoru v jinejch oborech, než je IT, nebo český ajťáci makají stejně jak německý.
    KANG_KEK
    KANG_KEK --- ---
    Mně se líbí ten nápad s potrubní poštou, to by chtělo detailně probrat, vidím v tom budoucnost.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    NEKROMANT: kazdej nekoho zna nebo znal. predpokladam, ze znas zakladni teorii zivota, ze ti staci znat jen sest lidi...

    Šest osob stačí k propojení celé planety | VTM.cz
    http://vtm.e15.cz/sest-osob-staci-k-propojeni-cele-planety

    Šest stupňů odloučení – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0est_stup%C5%88%C5%AF_odlou%C4%8Den%C3%AD


    //omlouvam se mirne ot od tematu.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    NEKROMANT: Došlo ke konsenzu, nadneseně řečeno. Prostě ti co měli větší sílu si řekli, že by nebyl špatnej nápad kdyby jim patřilo všechno co dokážou zabrat.. a z nějakého důvodu jim nikdo neoponoval. Nebo aspoň ne moc dlouho. :D Časem se z těch co měli větší sílu stali ti co byli "urozenější", jenže po generacích už byli změkčilí, zdegenerovaní a neschopní, a tak často neuměli ani hospodařit, a museli se obrátit k těm co jim mohli pomoct - tzn k těm, co měli prachy a hospodařit uměli. Ti jim samozřejmě půjčili, a pak jim sebrali na úrocích a neschopnosti splácet, všechno co jejich urození předkové vybojovali a vybudovali.

    To je tak stručně popsaný vývoj od raného feudalismu přes vrcholný a pozdní feudalismus, pád šlechty a nástup kapitalismu.. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam