SEAMON: ehm tak asi marně se snažím pochopit, o čem se tu teď bavíte :-) auto jedoucí na linux, hudební nástroje zdarma atd. to je offtopic ze samotné podstatny základního příjmu,že.
jen mě k tomu něco napadlo
já teda v tom súvis vidím. Jinak nevím, koho tam vozej, zjisti si. Dle novinářů jde o vrahy, lidi co znásilňují jiný lidi a tak. Aspoň soudě podle letmýho zagooglovaní, protože mě to téma teď zaujalo. Nevím koho bys čekal ale? Básníky? :)Evidentně úplně normální vězení se vším horším i lepším, co tam můžeš potkat. Brejvik šel do podobnýho, pokud vím. Týpek postřílel spoustu lidí, dětí.. prostě kategorie zločinců
ikdyž v principu to myslím není rozdíl pro koho to je.. v tom mi to právě souvisí s tématem ... řešit motivaci k dobru násilím a ponižováním věznů?co se tím dá tak dokázat? někteří rodiče takhle vychovávají své děti ... celé je to o tom, že dáš někomu preventivně facku, aby se z něj stal dobrej člověk.
druhý přístup, který mi splývá nejen s tímhle tématem, je skoro pravý opak. jako norské vězení.. ale v poho nebudu rušit v ironizaci tématu.. právo vidět UFO zdarma..enjoy,)siriously, jak tohle souviselo s tématem ...
ale možná se na to koukáme dost odlišnou perspektivou.. jen mě zaujalo pozastavení nad souvislostí s tématem