ZARREMGREGARROK: Ano, takový scénář by účet ohrozil. Bitcoin by tím sice prolomen nebyl, ale ztráta privátního klíče je jako znát heslo.
Je fakt, že kontrola transakce přes telefon je dvojitou ochranou poměrně rafinovaně. Nevím, ale dát to do roviny, že u bankovních účtů se to neděje protože je to těžší, a že bitcoin, jestli bude rozšířen, nakonec jako projekt zkrachuje kvůli virům, mi přijde jako dost silná slova.
Nakonec zavirovat telefon není zas až těžké provázaně s PC. Hlavně v době smartfonů. Lidi třeba ani nemají moc ponětí moc o třeba polské firmě, která pomocí javascriptu poměrně šikovně špehuje lidi.Už nevím, jak se jmenujou. Oficiálně na marketingové účely. Tímhle způsobem je poměrně snadné (ne triviální) si ty dva světy propojit. Není to jednoduché, ale když říkáš, že u bitcoinu se s rozšířením dozajista někdo dá natolik záležet, že vymyslí viry na vykrádání souborů z disku pro účely bitcoinu (nemusíš teda nutně mít na disku uložený klíč, ono to tak možná ani není, že bys ho měl v nějaké čitelné formě). Hesla se běžně ukládají zahashovaná, takže jsou sama o sobě nepoužitelná. Jestli mám v bitcoin programu uložený privátní klíč nezakódovaný v nějakém .ini souboru, je věc implementace toho programu.
Nevím, chceš teda říct, že s masivním rozřířením bude bitcoin na nic, protože bude masivně zneužit? Ne že by šikovný vir, nějakým způsobem nedokázal vypreparovat z nakaženého kompu ten privátní klíč, ale na zlomení holi nad tou technologií je to myslím málo.
(napadá mě přirovnání, že i letadlo může spadnout, ale běžně se to nestává, nadále létáme.. případné prolomení privátního klíče bitcoinu bych viděl spíš jako raritu? tu pak může vyšetřovat policie)