TRISSIE: Těch problému je así víc. Jeden z nich je že jim exekutoři často vyluxovali účty v bankách. Mají trvalé bydliště jinde než kde se zdržují. A je asi obtížné změnit si úřad práce. Lidé an dně často kašlou na pravidla systému.. Mají dojem že je k nim nepřátelský. A zažil jsme že se sockama se zachází jako s podlidma (státní exekutor).. Prostě čím je víc člověk v háji tím mín se s tím úředníci serou a méně mu vyjdou vstříc (tak to na mě alespoň působí) a on sám má více problémů si věci vyřídit.
Nedávno jsem se bavil s paní kterou vyřadili z evidence úřadu práce protože překročila limit peněz které si může přividělat o 80 Kč. A myslela si že ta částka kteoru si může přividělat je čistého a ona to byla hrubého.
Prostě přibývá lidí kteří mají sociální problémy a už to jsou i stačí lidé né jen lidé s nízkou kvalifikací kteří mají problém s přežitím..
Trošku mě mrzí že nemám čas se angažovat v akčním spolku nezaměstnaných nebo v tak něčem.. Chtělo by to informace o tom na co lidé mají nároka pomoc s těmi úřady.. Nějaká svépomoc zespoda..
Ale celkově situace nahrává k tomu vyýbat se státním institucím jak to jen jde (práce na černo atd..).