NEKROMANT: Tak nejak jsem se dostal do socialni sfery pote, co jsem nejaky cas vedl tymy ve velkych firmach nebo pro ne.
Instrukce v tehle koglomeratech jsou vetsinpu protikladne, takze je to casto loterie ve stylu: Z ktereho oddeleni dorazi kontrola driv...?
V te dobe jsem zaroven vypomahal v jedne neziskovce, akorat to tam bylo cim dal vic problemove (korupce, drogy, podrazy na lidi okolo - proste ty klasicke veci, kterymi je ID KETHAMINA znama), coz se umocnilo pote, co jsem prestal hulit (vzdor "firemni kulture"), absolvoval vycvik Pracovnika v soc. sluzbach a zjistil, co vse je spatne a ze to je vlastne umysl... Krom toho se K. zacala chovat rizikove a nespolehlive - coz v nekterych pripadech bylo jen otravne ( predstirani vytizenosti vcetne predstirani pobytu v jinych mestech), ale v nekterych ohledech mne to primo ohrozovalo - to kdyz jsem delal treba dorucovatele dokunentu, ktere nemely jit pres podatelnu - protoze jak jsem pozdeji zjistil, byly podany tyden po uzaverce... Atp.
Mno a v socialni sfere neni az zas tolik moznosti a je soucasti vycviku znat sve limity. Navic neziskovky... Mno... Rekneme, ze jde casto o dilci uvazky... Takze kdyz se naskytla moznost jit do statni spravy, navic na pomerne brutalni oddeleni (extremni psychicka zatez a siroke spektrum znalosti, ktere je vhodne umet), tak jsem sel...
Platove jsem na tom jen o neco malo hur, nez jako vedouci se zodpovednosti za miliony cash a deset ci dvacet jeste hur placenych podrizenych...
Agenda hmotne nouze ma sva specifika. Predevsim je v ni obrovska fluktuace, spousta lidi odejde driv, nez se neco poradne nauci, Starsi generace jedou podle jiz neplatnych sablon, rada lidi ma blizko k lahvi. Jeden kolega ze severu byl namol uz v 11 dopoledne... Takze neni AZ TAK slozite patrit k nejlepsim...
Navic jsem byvaly ajtak, takze nektere aplikace ovladam prakticky jen ja - a dokonce jsem byl v tymu, co resil funkcnost IT systemu od Fujitsu Siemens, stejne jako pozdeji v tymu, ktery pripravoval (pod vedenim projektaku z HP) podklady pro zadavaci dokumentaci k vyberovemu rizeni na novou aplikaci...
Kazdopadne ten pocit, kdyz nejakeho parazita odstrihavam od davek.. Hell Yeah!
Sice jeste lepsi je, pokud se podari stabilizovat padajici existenci nekoho, kdo driv pracoval, ale to vetsinou neprojde pres vedouci referatu...